ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/3/2015

Εκτύπωση

 

 

            AΠ-20150309-000224                                                      Αθήνα, 9 Μαρτίου 2015

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση της διάρκειας  της Δημόσιας  Διαβούλευσης  για το σχέδιο  «Κανονισμού Πρακτόρων» που πρότεινε η ΟΠΑΠ Α.Ε. και αναρτήθηκε από την Επιτροπή   Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων στην διαδικτυακή πύλη  www.opengov.gr  έδωσε  η ΕΕΕΠ με νέα ανακοίνωσή της, τρεις ημέρες πριν εκπνεύσει η καταλυτική  ημερομηνία που αρχικά έληγε στις 10 Μαρτίου 2015.

    Η Δημόσια Διαβούλευση παρατείνεται μέχρι 29 Μαΐου 2015

Είναι σαφώς μια πολύ θετική εξέλιξη για τον κλάδο η οποία δικαιώνει τους πράκτορες, αποτέλεσμα στοχευόμενων ενεργειών της ΠΟΕΠΠΠ, που  οδήγησαν την ΕΕΕΠ να πράξει το αυτονόητο, δίνοντας το επαρκές περιθώριο των 90 ημερών στους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους στα θέματα που τους αφορούν άμεσα, εφόσον δεν το έκανε, όπως όφειλε, η ΟΠΑΠ Α.Ε., πριν καταθέσει το σχέδιο Κανονισμού στην ΕΕΕΠ. Το χρονικό αυτό διάστημα πιστεύουμε είναι αρκετό για να μπορέσουμε και το θέμα του προτεινομένου κανονισμού να εξετάσουμε ως προς την ουσία του και να υποβάλλουμε τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας, αλλά και με αυτή την αφορμή να επανεξεταστούν συνολικά όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο στις σχέσεις ΟΠΑΠ –Πρακτόρων, κυρίως δε το θέμα της εγκατάστασης των 16.500 VLTs.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ, η οποία συνέδραμε αποτελεσματικά και με αμεσότητα, αναγνωρίζοντας το βάσιμο των αιτημάτων μας. Η παράταση της διάρκειας της διαβούλευσης, είναι ουσιαστικά μια ενέργεια αποκατάστασης της ισονομίας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να αποκατασταθεί ένα φυσιολογικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του ΟΠΑΠ και των Πρακτόρων, το οποίο είχε πάψει να υπάρχει εδώ και καιρό, με αποκλειστική υπαιτιότητα της ΟΠΑΠ. Το επί 60 χρόνια υφιστάμενο δίκτυο των πρακτόρων της ΟΠΑΠ και οι οικογενειακές επιχειρήσεις που το συναπαρτίζουν, πρέπει να συνεχίζει να στηρίζεται όχι μόνο για λόγους επιβίωσης του κλάδου  αλλά κυρίως για  το καλό του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.

 Όσο για τα υπόλοιπα θέματα που μας απασχολούν εδώ και μήνες, να είναι  σίγουροι οι πράκτορες ότι η ΠΟΕΠΠΠ, μέσα σε ομολογουμένως δύσκολες  συνθήκες, κάνει το καλύτερο δυνατό, παρά το γεγονός ότι συνεχώς προκύπτουν νέα  προβλήματα  για  τον  κλάδο.

Ο Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Μανώλης Περάκης

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5-3-2015

Εκτύπωση

                              

 

            AΠ-20150305-000197                                                     Αθήνα, 5 Μαρτίου 2015

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

 

To  Διοικητικό  Συμβούλιο  της ΠΟΕΠΠΠ συνήλθε  σε τακτική συνεδρίαση  την  Τρίτη  3-3-2015 με  κύριο  θέμα   συζήτησης το προτεινόμενο  σχέδιο κανονισμού που αναρτήθηκε  στο  www.Opencov.gr από την Επιτροπή Εποπτείας και Έλεγχου Παιγνίων. Μια  πρόταση  κανονισμού που υπέβαλε  η  ΟΠΑΠ  ΑΕ   και  στην οποία  δίνεται  χρονικό περιθώριο  10 ημερών από την  Ε.Ε.Ε.Π για  δημόσια  διαβούλευση,   να  κατατεθούν  απόψεις  και  σχόλια  από  πράκτορες ,αλλά  και  απλούς πολίτες . Έγινε  ενημέρωση από  τον πρόεδρο  του  Δ.Σ.  για  τις  συναντήσεις   που  έγιναν  με  πολιτικούς  φορείς,  στους οποίους  κατατεθήκαν  οι  απόψεις της  ΠΟΕΠΠΠ, σχετικά  με τη  σκοπιμότητα ανάρτησης   του προτεινόμενου  κανονισμού   την  χρονική αυτή  στιγμή, όσο και την έλλειψη   ενημέρωσης  από την  ΟΠΑΠ ΑΕ της πρότασης  ενός  τόσο   ζωτικής  σημασίας  θέματος  για  τους  πράκτορες.  Στις  συναντήσεις   αυτές  η  ΠΟΕΠΠΠ  επεσήμανε  συγκεκριμένα  σημεία  του  προτεινόμενου  κανονισμού της ΟΠΑΠ ΑΕ  (αποστάσεις  πρακτορείων, αύξηση κατηγοριών πρακτορείων πρακτορεία  υγειονομικού  ενδιαφέροντος και μη ) τα  οποία, αν  εφαρμοστούν συνιστούν,          «δώρα»  προς  τον  φορέα  εκμετάλλευσης ΟΠΑΠ , ταφόπλακα  σε  4.500  επαγγελματίες  πράκτορες, αλλά  τιμωρία  και  καταδίκη  για  την  ελληνική  κοινωνία, αφού  θα  έχουμε σημαντική αύξηση των  σημείων πώλησης,  καζινοποίηση  της  χώρας ,  μεγαλύτερο  και ανεξέλεγκτο εθισμό  της νεολαίας  στο τζόγο   αλλά  και  κίνδυνο  απώλειας  του μονοπωλίου που ανήκει στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ.  Όλα  αυτά  φυσικά  είναι  ενάντια  στο  πνεύμα  των  νόμων  του  Ελληνικού  κράτους  και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  που ρυθμίζουν  τα  ζητήματα  των τυχερών παιχνιδιών  στη  χώρα  μας, ενάντια  στην  θέληση  και τις  ανάγκες  της  Ελληνικής  κοινωνίας  και  όσον  γνωρίζουμε και έχει  κατηγορηματικά  τονισθεί ,  ενάντια  και  στην  βούληση  της  νέας   κυβέρνησης, η οποία  οφείλει  να είναι  ο θεματοφύλακας   αξιών  αλλά και προστάτης  κακών  επιρροών   της   κοινωνίας  μας.                                                                                                                                              Από   τα μέλη    του  Διοικητικού  Συμβουλίου έγινε  συζήτηση  για  όλες  της  λεπτομέρειες σχετικά  με  το  θέμα , τονίστηκε  η ανάγκη άμεσης απόσυρσης  από την  δημόσια  διαβούλευση  του  προτεινομένου  κανονισμού ώστε  να  δοθεί  αρκετός  χρόνος  στους  πράκτορες  να καταθέσουν  απόψεις, γιατί  δεν  μπορεί  ένα  θέμα που  χαρακτηρίζεται  και  είναι   ζήτημα  επιβίωσης  για έναν  επαγγελματικό  κλάδο, αλλά και  με τεράστιες  κοινωνικές προεκτάσεις,  να επιχειρείται  να  επαναριθμηστεί   με  τέτοιον  τρόπο , μέσα  από  το  διαδίκτυο,  με  ανάρτηση  σχολίων   και  σε  χρονικό διάστημα  10 ημερών.

         Το  Διοικητικό  συμβούλιο  της  ΠΟΕΠΠΠ αποφάσισε  ότι,  ΑΝ ΔΕΝ  ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ  ο  προτεινόμενος κανονισμός αμέσως   από τη διαβούλευση ,  ο κλάδος  να  προχωρήσει  σε απεργιακές  κινητοποιήσεις  μέσα  στον Μάρτιο  με  ημερομηνία  και  διάρκεια  που θα  καθοριστεί άμεσα  ανάλογα  με  τις  εξελίξεις.                       

        Το  Διοικητικό  συμβούλιο  της  ΠΟΕΠΠΠ  συνιστά   στα  σωματεία  μέλη της  να  κάνουν   επαφές  με  τοπικούς  πολιτικούς  και  κοινωνικούς  φορείς  ώστε  να  ενημερωθεί  η κοινωνία  για την  προσπάθεια  καζινοποίησης  της χώρας.    Επίσης  οι πράκτορες  μπορούν  να  μπουν  στην  Ιστοσελίδα της  δημόσιας διαβούλευσης     www.Opencov.gr  να  κάνουν  τα  σχόλια τους  -και  επιβάλλεται  να το κάνουν- για  τον  προτεινόμενο νέο   κανονισμό  από  την  ΟΠΑΠ  ΑΕ  (Για  να  δουν    όσοι  δεν  το  έχουν  καταλάβει  ακόμα  τι θέλουν να  αποφασίσουν  κάποιοι  ΓΙΑ  ΜΑΣ  , ΧΩΡΙΣ  ΕΜΑΣ,  και  για  την  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ) .  Επίσης  ο  προτεινόμενος  νέος  κανονισμός  είναι  αναρτημένος  και  στο  site της   ΠΟΕΠΠΠ, απ’ όπου μπορούν να τον δουν όλοι.

       Για  το  θέμα  της  ενίσχυσης  του  ταμείου  της Ομοσπονδίας  λόγω  των αυξημένων  σημαντικά  εξόδων   τους  τελευταίους  μήνες της  ΠΟΕΠΠΠ , όπως  έχουμε  εξηγήσει , αλλά και της  διακοπής  της  επιχορήγησης   της  ΟΠΑΠ  ΑΕ  των  150.000 ευρώ,  το  Διοικητικό  Συμβούλιο,  αποφάσισε   κάνοντας  χρήση   του  Καταστατικού της  ΠΟΕΠΠΠ  Αρθ. 19  παρ.10 ,  σύμφωνα και  με  τα  Καταστατικά  των  πρωτοβάθμιων  σωματείων πρακτόρων  , την  είσπραξη  έκτακτης  εισφοράς   του  ποσού  των  30 ευρώ , σε  τρεις  ισόποσες  τριμηνιαίες  δόσεις  των  10  ευρώ  τους  μήνες  Απρίλιο – Μάιο –Ιούνιο  2015. Στα  σωματεία  θα  σταλούν  σχετικές  οδηγίες  επ΄ αυτού σύντομα.

      Συνάδελφοι πράκτορες  πρέπει  να  είμαστε  όλοι  σε ετοιμότητα.

 Τα  σχέδια τους  για  απαξίωση  και  αφανισμό  του  κλάδου,  διευκολύνονται  αν  εφαρμόσουν  νέο      κανονισμό   όπως  τον  θέλουν.  Υπάρχει  συνέχεια  και  συνέπεια  στις  παράνομες  και  αντισυμβατικές   ενέργειες  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ  ένα  χρόνο  τώρα.

Μόνο  ενωμένοι  με  σωστή  ενημέρωση  για τα προβλήματα μας , κοντά   στην  ΠΟΕΠΠΠ  και  τα  σωματεία μας , μπορούμε  και  πρέπει  να  σταθούμε  εμπόδιο στα  σχέδια  τους.

 

                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ

 

ΝΕΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

Εκτύπωση

Δημόσια διαβούλευση για το προτεινόμενο σχέδιο κανονισμού πρακτόρων της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Η διάταξη της περίπτωσης β της παραγράφου 11 του άρθρου 27 του ν.2843/2000 (Α 219), όπως ισχύει, ορίζει ότι: «Με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων, μετά από πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε., θεσπίζονται τα ειδικότερα κριτήρια, βάσει των οποίων η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμβάλλεται με πράκτορες, ιδίως δε κριτήρια δημογραφικά, ώστε να υφίσταται εύλογη σχέση ανάμεσα στον αριθμό των πρακτορείων σε κάθε περιοχή προς τον πληθυσμό της περιοχής αυτής, προκειμένου να αποτρέπεται μεγάλη συγκέντρωση πρακτορείων στην ίδια εδαφική περιοχή, κριτήρια και προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των βασικών σκοπών και των θεμελιωδών αρχών της πρακτόρευσης τυχερών παιγνίων, ιδίως δε την εμπέδωση της δημόσιας τάξης, την προστασία του κοινού από τον εθισμό στα τυχερά παίγνια, την πρόληψη της απάτης, την καταστολή του εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την προστασία των ανηλίκων και των καταναλωτών, την εξασφάλιση της διαφάνειας και του αδιάβλητου των τυχερών παιγνίων, την κανονική, απρόσκοπτη, ελεγχόμενη και ασφαλή διεξαγωγή των τυχερών παιγνίων, καθώς και τον αυστηρό έλεγχο των όρων και των προϋποθέσεων διεξαγωγής της στοιχηματικής δραστηριότητας και της συμμετοχής του κοινού σε αυτή, ώστε με τον τρόπο αυτόν να εξασφαλίζεται η ακεραιότητα των γεγονότων τα οποία αποτελούν το αντικείμενο της στοιχηματικής δραστηριότητας, οι βασικοί κανόνες, οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας της επιχείρησης του πράκτορα.»

Με βάση την παραπάνω διάταξη η ΟΠΑΠ Α.Ε. υπέβαλε στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) την προβλεπόμενη πρόταση για την έκδοση Κανονισμού Πρακτόρων, με τον οποίο θα ρυθμίζονται τα παραπάνω ζητήματα. Η τριμελής Επιτροπή ελέγχου της ΟΠΑΠ Α.Ε. της παραγράφου 3α του άρθρου 28 του ν.4002/2011 (Α 180), η οποία επιλήφθηκε κατ΄ αρχήν της πρότασης, διατύπωσε την γνώμη ότι το προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμού εμφανίζει την ιδιαιτερότητα ότι ρυθμίζει με κανονιστικό τρόπο τις σχέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. με το φυσικό της δίκτυο, δηλαδή με οικονομικούς φορείς, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την εταιρεία στο κοινό και παρέχουν για λογαριασμό της τις σχετικές υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών. Το υφιστάμενο δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 4.500 πρακτορεία, περίπου, και έχει ευρεία διασπορά σε όλη την Επικράτεια. Το δίκτυο αυτό, από την εμπειρία που διαθέτει λόγω της ενασχόλησής του με την καθημερινότητα της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, εικάζεται ευθέτως ότι μπορεί να έχει συνεισφορά στην περαιτέρω διαμόρφωση του προτεινομένου σχεδίου, κυρίως στους τομείς της προστασίας του κοινού, των παικτών και των ανηλίκων, η οποία (συνεισφορά) όχι μόνο μπορεί να εμπλουτίσει το περιεχόμενο του σχεδίου, αλλά και να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για την υφιστάμενη πραγματικότητα, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Ε.Ε.Ε.Π. να προβεί σε μια περισσότερο ουσιαστική αξιολόγηση του σχεδίου αυτού. Ως εκ τούτου, κατά την άποψη της τριμελούς Επιτροπής, το σχέδιο θα πρέπει να τεθεί σε διαβούλευση.
Επιπλέον τα ρυθμιζόμενα από το σχέδιο ζητήματα είναι και γενικότερου ενδιαφέροντος, αφού άπτονται και ζητημάτων τα οποία αφορούν την δημόσια κοινωνική τάξη.
Με βάση τα παραπάνω η Ε.Ε.Ε.Π., πριν προβεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία, θέτει σε δημόσια διαβούλευση αυτούσιο το σχέδιο Κανονισμού όπως της το υπέβαλε η ΟΠΑΠ Α.Ε., προκειμένου να διατυπωθούν οι απόψεις των ενδιαφερομένων. Οι απόψεις αυτές θα συμβάλλουν στην πιο άρτια διαμόρφωση του τελικού Κανονισμού, ο οποίος θα μπορέσει να ενσωματώσει την εμπειρία των οικονομικών φορέων, τους οποίους αφορά, αλλά και των κοινωνικών και άλλων φορέων που εχουν ενδιαφέρον για τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, όπως και των πολιτών.
Η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015.
Η Ε.Ε.Ε.Π. ευχαριστεί εκ των προτέρων όλους εκείνους που θα θελήσουν να συμβάλλουν με τη γνώμη τους και τα σχόλιά τους.
Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π.

Ευγένιος Γιαννακόπουλος

 

Άρθρο 01: ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

1.1 Η διεξαγωγή Τυχερών Παιγνίων επίγεια από το Φορέα Εκμετάλλευσης διενεργείται μέσω Πρακτορείων.
1.2 Το Πρακτορείο λειτουργεί ο ίδιος ο Φορέας Εκμετάλλευσης ή Πράκτορας με τον οποίο ο Φορέας Εκμετάλλευσης συνάπτει Σύμβαση Πρακτόρευσης.
1.3 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης οφείλει να λειτουργεί ο ίδιος επαρκή αριθμό Πρακτορείων για την εκπαίδευση των Υπεύθυνων Πρακτορείων, τη διενέργεια απαιτούμενων δράσεων υπεύθυνου παιχνιδιού, ερευνών σχετιζόμενων με την αγορά τυχερών παιγνίων και την πιλοτική και δοκιμαστική λειτουργία Τυχερών Παιγνίων.
1.4 Η Ε.Ε.Ε.Π. ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των Πρακτορείων.

Άρθρο 02: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

2.1 Για τη νόμιμη λειτουργία Πρακτορείου απαιτείται έγγραφη σύμβαση μεταξύ του Φορέα Εκμετάλλευσης και του Πράκτορα, βάσει της οποίας ο Φορέας Εκμετάλλευσης χορηγεί σχετικό Πιστοποιητικό Νόμιμης Λειτουργίας, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία αυτό ανήκει. O Φορέας Εκμετάλλευσης έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει τις εξής πέντε (5) κατηγορίες καταστημάτων:
2.1.1 Πρακτορεία Τύπου Α’, ήτοι Πρακτορεία διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων σε χώρους μη υγειονομικού ενδιαφέροντος.
2.1.2 Πρακτορεία τύπου Β’, ήτοι Πρακτορεία αποκλειστικής διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα σε αμιγείς χώρους (Gaming Halls), τα οποία διαθέτουν πιστοποίηση Καταστήματος τύπου Β’ σύμφωνα με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και έλεγχου Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων.
2.1.3 Πρακτορεία τύπου Γ’, ήτοι Πρακτορεία διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.
2.1.4 Πρακτορεία τύπου Δ’, ήτοι Πρακτορεία διεξαγωγής του Τυχερού Παιγνίου Bingo Lotto σε χώρους υγειονομικού ή μη ενδιαφέροντος (Bingo Halls).
2.1.5 Πρακτορεία τύπου ΣΤ’, ήτοι Πρακτορεία τύπου Α’ ή Γ’ στα οποία εγκαθίστανται Παιγνιομηχανήματα κατά τα προβλεπόμενα για Καταστήματα τύπου ΣΤ’ στον Κανονισμό Διεξαγωγής και έλεγχου Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων.
2.2 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης διασφαλίζει ότι σε όλα τα Πρακτορεία:
2.2.1 Απαγορεύεται να εγκαθίστανται ή/και να διεξάγονται μη νόμιμα τυχερά παίγνια.
2.2.2 Αναρτάται σε εμφανές σημείο της πρόσοψης του Πρακτορείου το Πιστοποιητικό νόμιμης λειτουργίας που χορηγεί ο Φορέας Εκμετάλλευσης και τον τύπο του Πρακτορείου.
2.2.3 Αναρτώνται οι επιγραφές του άρθρου 5 της παρούσας απόφασης

Άρθρο 03: ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

3.1 Τα Πρακτορεία πρέπει να πληρούν τους όρους της κείμενης νομοθεσίας σε θέματα πολεοδομίας, ασφάλειας, πυρασφάλειας, αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων.
3.2 Πέραν των όσων προβλέπονται στον Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας, ισχύουν οι κάτωθι περιορισμοί αποστάσεων:
3.2.1 Όλα τα Πρακτορεία οφείλουν να απέχουν τουλάχιστον 100 μέτρα απόσταση, μετρούμενη ως η κοντινότερη διαδρομή πεζήαπό την κύρια είσοδο πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σχολείων. Στους περιορισμούς της παραγράφου αυτής δεν υπάγονται τα Πρακτορεία, τα οποία λειτουργούσαν πριν την εφαρμογή της παρούσας, πλην της περίπτωσης μετεγκατάστασης.
3.2.2 Τα Πρακτορεία τύπου Α, Γ και ΣΤ οφείλουν να απέχουν μεταξύ τους απόσταση 100 τουλάχιστον μέτρων, μετρούμενη ως η κοντινότερη διαδρομή πεζή από τις κύριες εισόδους τους.
3.2.3 Τα Πρακτορεία τύπου Β οφείλουν να απέχουν μεταξύ τους τις αποστάσεις που ορίζονται για τα Καταστήματα τύπου Β από τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων.
3.2.4 Τα Πρακτορεία τύπου Δ’ οφείλουν να απέχουν μεταξύ τους απόσταση 500 τουλάχιστον μέτρων, μετρούμενη ως η κοντινότερη διαδρομή πεζή από τις κύριες εισόδους τους.
3.3 Με εξαίρεση τις ως άνω αποστάσεις ο Φορέας Εκμετάλλευσης δικαιούται να κατανέμει γεωγραφικά και να εγκαθιστά τα Πρακτορεία του ελευθέρως εντός των κανόνων που θέτει η κάθε κατηγορία Πρακτορείου και των κάτωθι γενικών αρχών και περιορισμών χωροθέτησης:
3.3.1 Για την γεωγραφική κατανομή των Πρακτορείων του, ο Φορέας Εκμετάλλευσης οφείλει να λαμβάνει υπόψη εμπορικά, πληθυσμιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Τέτοια κριτήρια ενδεικτικά συνιστούν, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) των προηγούμενων δύο (2) ετών του αντίστοιχου νομού/περιφέρειας, όπως δημοσιεύεται από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), ο πληθυσμός, το κατά κεφαλήν εισόδημα, η πληθυσμιακή πυκνότητα κάθε γεωγραφικής περιοχής, ο τουριστικός τυχόν χαρακτήρας της περιοχής, καθώς και σχετικά δημογραφικά στοιχεία της τελευταία διαθέσιμης απογραφής.
3.3.2 Στο πλαίσιο εφαρμογής πολιτικής υπεύθυνου παιγνιδιού, που υπαγορεύει τη διαμόρφωση ασφαλούς περιβάλλοντος για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τις πιθανές συνέπειες που εγκυμονεί η ευρεία διασπορά Τυχερών Παιγνίων, ο Φορέας Εκμετάλλευσης υποχρεούται, στο μέτρο που είναι δυνατό, να διεξάγει τα Τυχερά Παίγνια κατά προτεραιότητα μέσω τύπων Πρακτορείων που επιτυγχάνουν την ελαχιστοποίηση σε απόλυτο αριθμό των σημείων πώλησης των τυχερών Παιγνίων αλλά και τη μικρότερη διασπορά τους.
3.3.3 Ο Φορέας εκμετάλλευσης διεξάγει τα Τυχερά Παίγνια που απαιτούν διαφορετικά ηλικιακά όρια καταρχήν και στο μέτρο που είναι εφικτό από διαφορετικές κατηγορίες Πρακτορείων.
3.3.4 Η επέκταση του δικτύου του θα πρέπει να δικαιολογείται στο μέτρο που είναι αναγκαία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και του παράνομου στοιχηματισμού.
3.4 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης υιοθετεί καταγεγραμμένη πολιτική χωροθέτησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των Πρακτορείων του, η οποία περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο μέτρα εξειδίκευσης και διαδικασίες σχετικά με:
3.4.1 Τα κριτήρια χωροθέτησης και τη βαρύτητα αυτών ανά γεωγραφική περιοχή ή κατηγορίες γεωγραφικών περιοχών.
3.4.2 Τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Πρακτορείων και τις προδιαγραφές που πρέπει αυτά να πληρούν σύμφωνα με την παρούσα, την κείμενη νομοθεσία και τις επιπλέον απαιτήσεις του Φορέα Εκμετάλλευσης.
3.4.3 Τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα Πρακτορεία ανά Τυχερό Παίγνιο και τον τρόπο κατανομής των Τυχερών Παιγνίων στα Πρακτορεία με βάση την εμπορική του πολιτική.
3.4.4 Τους κανόνες μετεγκατάστασης Πρακτορείων και της διαδικασίες έγκρισης της μετεγκατάστασης αυτών από το Φορέα Εκμετάλλευσης.
3.4.5 Τους κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού και περιστολής της επέκτασης του δικτύου του που εφαρμόζει.
3.4.6 Τις ιδιότητες που πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο τωνΥπευθύνων Πρακτορείου.
3.4.7 Τα είδη των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται ανά κατηγορία Πρακτορείου (τύπος Πρακτορείου, γεωγραφική περιοχή ή άλλη κατηγοριοποίηση)
3.5 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης γνωστοποιεί την πολιτική της προηγούμενης παραγράφου καθώς και κάθε τροποποίηση αυτής στην Ε.Ε.Ε.Π χωρίς υπαίτια καθυστέρηση.
3.6 Ο Φορέας εκμετάλλευσης απαγορεύεται να εκχωρεί, ή να περιορίζει ή να δεσμεύεται έναντι οποιουδήποτε τρίτου αναφορικά με την αρμοδιότητά του και ευθύνη του δυνάμει της παρούσας για την χωροθέτηση και εγκατάσταση των Πρακτορείων του και παραμένει αποκλειστικά και τελικά υπεύθυνος για την εφαρμογή της παρούσας. Επιπλέον, οφείλει στα συμβατικά του κείμενα να είναι σε θέση ανά πάντα χρόνο να εφαρμόσει τα απαιτούμενα διορθωτικά μέτρα που τυχόν κρίνει ο ίδιος απαραίτητα ή του υποδειχθούν από την Ε.Ε.Ε.Π για τη συμμόρφωσή του με την παρούσα.
3.7 Οι ειδικότερες κανονιστικές αποφάσεις που διέπουν τη διεξαγωγή και λειτουργία των παιγνίων μέσω παιγνιομηχανημάτων και του παιγνίου bingo lotto δύναται να καθορίζουν περιορισμούς ως προς τον αριθμό των σχετικών τύπων πρακτορείων.
3.8 Το ωράριο λειτουργίας των Πρακτορείων προσδιορίζεται από τον Φορέα Εκμετάλλευσης, εντός των ορίων από 09.00 μέχρι 02.00 της επομένης ή, εάν πρόκειται για ημέρα Παρασκευή ή Σάββατο ή παραμονή επίσημης αργίας, από 09.00 μέχρι 04.00 της επομένης.

Άρθρο 04: ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

4.1 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης καθορίζει ελευθέρως με βάση την πολιτική της παραγράφου 3.4 τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας του κάθε τύπου Πρακτορείου, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να υπολείπονται των προδιαγραφών που τίθενται στο παρόν άρθρο. Ο Φορέας Εκμετάλλευσης οφείλει να διασφαλίζει ότι τα Πρακτορεία, εκτός των άλλων προδιαγραφών όπως καθορίζονται παρακάτω πρέπει να λειτουργούν νόμιμα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Αποκλείσεις από τις προδιαγραφές του παρόντος άρθρου επιτρέπονται μόνο κατόπιν σχετικής άδειας της Ε.Ε.Ε.Π για επαρκώς αιτιολογημένες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά αδυναμία εξεύρεσης καταστήματος με τις συγκριμένες προδιαγραφές, κόστος ενοικίου, τουριστικές περιοχές κτλ).
4.2 Πρακτορεία τύπου Α’.
4.2.1 Το ελάχιστο εμβαδόν ενός Πρακτορείου τύπου Α ορίζεται σε σαράντα (40) τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων 90% θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως Καθαρός Χώρος Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων. Ως καθαρός χώρος νοείται το καθαρό εμβαδόν του χώρου που έχει προσδιοριστεί για τον σκοπό διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, υποδοχής και ταμειακών συναλλαγών, ο οποίος πρέπει να είναι κατάλληλος γι’ αυτό, μη επιτρεπομένης οποιασδήποτε άλλης χρήσης του.
4.2.2 Οι χώροι λειτουργίας του Πρακτορείου είναι νόμιμοι χώροι κύριας χρήσης, προβλεπόμενης για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχείρησης διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων.
4.3 Πρακτορεία τύπου Β’.
4.3.1 Τα Πρακτορεία αποκλειστικής διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα σε αμιγείς χώρους (Gaming Halls), εφοδιάζονται με την πιστοποίηση Καταστήματος τύπου Β’ που προβλέπεται στον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων
4.4 Πρακτορεία τύπου Γ’.
4.4.1 Πλέον των προδιαγραφών των παραγράφων 4.2.1 και 4.2.2, για τη λειτουργία Πρακτορείου τύπου Γ’ απαιτείται προέγκριση ή άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον αρμόδιο δήμο.
4.5 Πρακτορεία τύπου Δ’.
4.5.1 Για τα Πρακτορεία τύπου Δ’, το ελάχιστο εμβαδόν ορίζεται σε εκατόν πενήντα (150) τετραγωνικά μέτρα, εκτός αν άλλως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, εκ των οποίων 90% θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως Καθαρός Χώρος Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων. Ως καθαρός χώρος νοείται το καθαρό εμβαδόν του χώρου που έχει προσδιοριστεί για τον σκοπό διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, υποδοχής και ταμειακών συναλλαγών, ο οποίος πρέπει να είναι κατάλληλος γι’ αυτό, μη επιτρεπομένης οποιασδήποτε άλλης χρήσης του..
4.5.2 Οι χώροι λειτουργίας του Πρακτορείου είναι νόμιμοι χώροι κύριας χρήσης, προβλεπόμενης για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχείρησης διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων.
4.5.3 Προέγκριση ή άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον αρμόδιο δήμο, εφόσον πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
4.5.4 Θα πρέπει να είναι δυνατή η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.
4.5.5 Θα πρέπει να πληρούνται οι όροι του άρθρου 10 του πδ 71/1988 (Α. 32) όπως ισχύει (Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων) περί χώρων συνάθροισης κοινού.
4.6 Πρακτορεία τύπου ΣΤ’.
4.6.1 Τα Πρακτορεία τύπου ΣΤ στα οποία εγκαθίστανται και λειτουργούν έως 3 Παιγνιομηχανήματα εφοδιάζονται με την Πιστοποίηση Καταστήματος τύπου ΣΤ που προβλέπεται στον Κανονισμό Διεξαγωγής και έλεγχου Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων.
4.7 Πρακτορεία διαφόρων τύπων δύναται να συστεγάζονται ή να συνδέονται εσωτερικά μεταξύ τους , πλην της περίπτωσης των Πρακτορείων τύπου Β, για τα οποία ισχύουν οι απαγορεύσεις του Κανονισμού Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων.

Άρθρο 05: ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

5.1 Σε κάθε Πρακτορείο αναρτάται σε εμφανές σημείο της πρόσοψης Πιστοποιητικό νόμιμης λειτουργίας που χορηγείται από το Φορέα Εκμετάλλευσης. Η μορφή και το περιεχόμενο του εν λόγω Πιστοποιητικού δύναται να καθορίζεται με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π.
5.2 Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των Πρακτορείων, αναρτάται σήμανση του ορίου ηλικίας εισόδου σε αυτά, ανάλογα με τα Τυχερά Παίγνια που διεξάγονται, καθώς και σήμανση προειδοποίησης για τους κινδύνους από την υπερβολική έκθεση στη διεξαγωγή Τυχερών Παιγνίων.
5.3 Ειδικότερες προδιαγραφές για τη μορφή, το περιεχόμενο και την τοποθέτηση των σημάνσεων του παρόντος άρθρου εκδίδονται από την Ε.Ε.Ε.Π. με τη μορφή Οδηγιών.

Άρθρο 06: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

6.1 Σε κάθε Πρακτορείο ορίζεται Υπεύθυνος Πρακτορείου, ο οποίος ευθύνεται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με τον Φορέα Εκμετάλλευσης για την τήρηση των διατάξεων της νομοθεσίας και των σχετικών αποφάσεων της Ε.Ε.Ε.Π.
6.2 Ο Υπεύθυνος Πρακτορείου υποχρεούται να συμμορφώνεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας, καθώς και προς κάθε σχετική οδηγία ή κώδικα δεοντολογίας που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π.
6.3 Ο Υπεύθυνος Πρακτορείου είναι φυσικό πρόσωπο ηλικίας 25 έως 60 ετών, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:
6.3.1 Έχει την ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
6.3.2 Δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, απιστία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εκβίαση, πλαστογραφία, ενεργητική ή παθητική δωροδοκία, επικίνδυνη ή βαριά σωματική βλάβη, παρασιώπηση εγκλήματος, έγκλημα περί το νόμισμα, κοινώς επικίνδυνο έγκλημα, έγκλημα κατά της προσωπικής ελευθερίας, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και για έγκλημα που προβλέπεται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών, φοροδιαφυγής και τυχερών παιγνίων. Οι παραπάνω περιορισμοί ισχύουν, στη μεν περίπτωση των προσωπικών εταιρειών για τους εταίρους, στη δε περίπτωση των κεφαλαιουχικών εταιρειών, για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους μετόχους και τους διαχειριστές αυτών.
6.3.3 Διαθέτει, τουλάχιστον απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή αντίστοιχο αυτού και έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή δεν υπέχει υποχρέωση ή έχει νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.
6.3.4 Γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.
6.4 Ως Υπεύθυνος Πρακτορείου ορίζεται ο Πράκτορας. Σε περίπτωση που ο Πράκτορας είναι νομικό πρόσωπο ως υπεύθυνος Πρακτορείου ορίζεται ο διαχειριστής ή νόμιμος εκπρόσωπος αυτού.
6.5 Ο Υπεύθυνος Πρακτορείου οφείλει:
6.5.1 Να επιτηρεί τη διεξαγωγή των Τυχερών Παιγνίων και να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να απαγορεύεται η είσοδος ατόμων που δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στα Τυχερά Παίγνια που διεξάγονται από το Πρακτορείο.
6.5.2 Να αποθαρρύνει την αλόγιστη χρήση Τυχερών Παιγνίων.
6.5.3 Να ενθαρρύνει τους Παίκτες να κάνουν διαλείμματα από την ενασχόλησή τους με τα Τυχερά Παίγνια.
6.5.4 Να διασφαλίζει ότι στο Πρακτορείο διεξάγονται μόνο νόμιμα Τυχερά Παίγνια.
6.5.5 Να συντηρεί τις επιγραφές που αναρτώνται στο Πρακτορείο, σύμφωνα με τις διατάξεις των αποφάσεων της Ε.Ε.Ε.Π.
6.5.6 Να διασφαλίζει ότι κανένα πρόσωπο, πλην των εξουσιοδοτημένων για το σκοπό αυτό προσώπων από το Φορέα Εκμετάλλευσης δεν έχει πρόσβαση στον τεχνικό εξοπλισμό και το λογισμικό διεξαγωγής των Τυχερών Παιγνίων.
6.5.7 Να παρέχει στα εξουσιοδοτημένα όργανα της Ε.Ε.Ε.Π. απρόσκοπτη πρόσβαση στον τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό διεξαγωγής των Τυχερών Παιγνίων που είναι εγκατεστημένο στο Πρακτορείο, στο οποίο ορίστηκε υπεύθυνος.
6.5.8 Να συμμορφώνεται με τις κατά περίπτωση κείμενες διατάξεις που διέπουν τη δραστηριότητά του Πρακτορείου και τη διεξαγωγή και λειτουργία των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται από το Πρακτορείο που έχει οριστεί υπεύθυνος.
6.5.9 Να ακολουθεί και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες και υποδείξεις του Φορέα Εκμετάλλευσης και της Ε.Ε.Ε.Π.

Άρθρο 07: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΗΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

7.1 Για την οργάνωση, διεξαγωγή, διαχείριση και λειτουργία κάθε είδους Τυχερού Παιγνίου στην Ελληνική Επικράτεια ο Φορέας Εκμετάλλευσης με την επιφύλαξη των ειδικότερων όρων της παρούσας συμβάλλεται ελευθέρως με Πράκτορες.
7.2 Οι Συμβάσεις Πρακτόρευσης καταρτίζονται εγγράφως. Ο Φορέας Εκμετάλλευσης υποχρεούται να διατηρεί αρχείο όλων των Συμβάσεων Πρακτόρευσης καθώς και κάθε τροποποίησης ώστε να είναι σε θέση να γνωστοποιεί στην Ε.Ε.Ε.Π. κάθε πληροφορία που τυχόν αυτή απαιτήσει.
7.3 Στις Συμβάσεις Πρακτόρευσης πρέπει να περιλαμβάνονται απαραιτήτως και τα ακόλουθα:
7.3.1 Ο τύπος του Πρακτορείου.
7.3.2 Τα είδη των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται στο Πρακτορείο. Ο Φορέας Εκμετάλλευσης πρέπει να διατηρεί το δικαίωμα στο πλαίσιο της πολιτικής της παραγράφου 3.4 της παρούσας και προς συμμόρφωση με τις σχετικές υποδείξεις της Ε.Ε.Ε.Π να καθορίζει τα συγκεκριμένα είδη Τυχερών Παιγνίων που παρέχονται από κάθε Πρακτορείο.
7.3.3 Την υποχρέωση των Πρακτόρων να παρέχουν άμεσα κάθε πληροφορία ή έγγραφο που θα ζητηθεί από την Ε.Ε.Ε.Π. σε σχέση με τα Τυχερά Παίγνια που διεξάγονται στο Πρακτορείο και να παρέχουν στα εξουσιοδοτημένα όργανα της Ε.Ε.Ε.Π. απρόσκοπτη πρόσβαση στον τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό διεξαγωγής των Τυχερών Παιγνίων που είναι εγκατεστημένο στο Πρακτορείο.
7.3.4 Τη ρητή δήλωση των Πρακτόρων ότι έχουν λάβει γνώση της παρούσης και των κανονιστικών και νομοθετικών πράξεων που διέπουν τη διεξαγωγή και λειτουργία των Τυχερών Παιγνίων και την υποχρέωσή τους να συμμορφώνονται με αυτές.
7.3.5 Την υποχρέωση των Πρακτόρων να ακολουθούν τις διαδικασίες, οδηγίες και υποδείξεις του Φορέα Εκμετάλλευσης και της ΕΕΕΠ και ιδίως τις διαδικασίες που εφαρμόζει ο Φορέας Εκμετάλλευσης για την αποφυγή νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων, την ασφάλεια και συντήρηση του εξοπλισμού διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων, το υπεύθυνο παιχνίδι, και την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού.
7.3.6 Την υποχρέωση των Πρακτόρων για την τήρηση εχεμύθειας ως προς την ταυτότητα των διαγωνιζόμενων.
7.3.7 Τη συμμόρφωση των Πρακτόρων με τις κατά περίπτωση κείμενες διατάξεις που διέπουν τη δραστηριότητά των Πρακτορείων και τη διεξαγωγή και λειτουργία των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται από τα Πρακτορεία.
7.3.8 Τη διασφάλιση της ενημέρωσης του κοινού με τρόπο πλήρη σαφή και μη παραπλανητικό.
7.3.9 Την ευθύνη των Πρακτόρων για την επέκταση των ως άνω υποχρεώσεων και σε όλα τα πρόσωπα που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης ή μη εργασίας στο Πρακτορείο τους.
7.3.10 Συμβατικά μέτρα ελέγχου και κυρώσεων καθώς και προληπτικές εξασφαλίσεις για την τήρηση εκ μέρους των Πρακτόρων των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την κείμενη νομοθεσία και τη Σύμβασης Πρακτόρευσης.
7.3.11 Τα στοιχεία του Υπεύθυνου Πρακτορείου.
7.3.12 Τις οικονομικές σχέσεις του Φορέα Εκμετάλλευσης με τους Πράκτορες.
7.3.13 Την υποχρέωση των συμβαλλομένων για συνεχή επιμόρφωση των Πρακτόρων.
7.3.14 Την υποχρέωση του Φορέα Εκμετάλλευσης να συντάσσει και να διατηρεί σε ισχύ ευκρινή, σαφή, πλήρη, δίκαιη και αντικειμενική εμπορική πολιτική για τη διεξαγωγή και λειτουργία των Τυχερών Παιγνίων.
7.3.15 Τους λόγους καταγγελίας των Συμβάσεων, ανάμεσα στους οποίους πρέπει να περιλαμβάνεται και η διαπιστωμένη παραβίαση της παρούσας και των κανονιστικών και νομοθετικών διατάξεων που διέπουν την Αγορά Παιγνίων καθώς και τις συνέπειες, σε περίπτωση καταγγελίας.
7.3.16 Την πρόβλεψη ότι οι Συμβάσεις Πρακτόρευσης και τα δικαιώματα που εδραιώνουν ως προς την πρακτόρευση των Τυχερών Παιγνίων είναι προσωποπαγή και αμεταβίβαστα.
7.4 Πλέον των ως άνω συμβάσεων ο Φορέας Εκμετάλλευσης καθορίζει εμπορική πολιτική την οποία γνωστοποιεί στην Ε.Ε.Ε.Π, η οποία κατ’ ελάχιστον περιλαμβάνει:
7.4.1 Τον τρόπο συμμετοχής του κοινού στα Τυχερά Παίγνια
7.4.2 Τον τρόπο καταβολής των κερδών
7.4.3 Τις προμήθειες των Πρακτόρων
7.4.4 Τον τρόπο απόδοσης των εισπράξεων και εκκαθάρισης των οικονομικών συναλλαγών με τους Πράκτορες.
7.4.5 Το τυχόν πιστωτικό όριο κάθε Πράκτορα και η κλιμάκωση αυτού ανάλογα με τη συμμόρφωση του Πράκτορα με τις συμβατικές και κανονιστικές του υποχρεώσεις.

Άρθρο 08: ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

8.1 Η ισχύς της παρούσας άρχεται από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
8.2 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης οφείλει να προσαρμοστεί προς τις διατάξεις της παρούσας εντός 60 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταρτίζοντας νέες συμβάσεις με τους πράκτορές του. Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας υφιστάμενες συμβάσεις οι οποίες δεν έχουν προσαρμοστεί προς τις διατάξεις της παρούσας θεωρούνται λυθείσες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

Εκτύπωση

 

AΠ-20150302-000172                                                             Αθήνα, 2 Μαρτίου 2015

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αναρτήθηκε  την  Παρασκευή  27-2-15  στο  Οpengov.gr  για  δημόσια  διαβούλευση από την Επιτροπή Εποπτείας Έλεγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) προτεινόμενο σχέδιο  κανονισμού πρακτόρων  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ.  Το  σχέδιο  υπέβαλλε  η  ΟΠΑΠ  ΑΕ  συμφώνα με το δικαίωμα που της δίνει ο  νόμος  2843/2000 (αρθ.27), όπως αναφέρει η ΕΕΕΠ στην εισαγωγή του κειμένου.  Δυστυχώς  οι προκλητικές  ενέργειες  της  ΟΠΑΠ ΑΕ  σε βάρος  των  πρακτόρων  του φυσικού της  δικτύου, συνεχίζονται αμείωτοι και απροκάλυπτα  και   όπως  συμβαίνει  συχνά   τους  τελευταίους  μήνες  με  την  σιωπηρή  ανοχή, και την  πρακτική  Πόντιου  Πιλάτου, της  Εποπτεύουσας  Αρχής.  Λίγες  ημέρες  πριν  την  εκδίκαση  των  Ασφαλιστικών  μέτρων  των  3.700  Πρακτόρων  εναντίων  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ  για  τα  VLTS, ένα  μήνα    μετά  την  παράνομη ενέργεια της να  προβεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος  προς τρίτους για τα 16.500 vlts, την διακοπή της επιχορήγησης προς την ΠΟΕΠΠΠ, ακόμα  μια μονομερής πράξη της ΟΠΑΠ ΑΕ δυναμιτίζει και οξύνει  τις  μεταξύ  μας  σχέσεις, μια κίνηση με σαφή στόχο τις ατομικές μας συμβάσεις. Ακόμη μια ενέργεια  απαξίωσης του φυσικού της  δικτύου,  και  παράκαμψης  της  ΠΟΕΠΠΠ  λες και  ένας   κανονισμός  πρακτόρων  είναι  θέμα   μόνο  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ  και  όχι  των  πρακτόρων. Στηριζόμενος  ο  ΟΠΑΠ  σε νόμο  του 2000  όταν ο  ΟΠΑΠ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΣ !! άρα  άλλα τα δεδομένα, και  ευθυγραμμιζόμενη  η  ΕΕΕΠ με τα  σχέδια του  Ιδιώτη ΟΠΑΠ πλέον, προσπαθούν  να  καταργήσουν  με έμμεσο τρόπο   τις   ατομικές συμβάσεις  των πρακτόρων  που συμφωνηθήκαν και    ισχύουν  από το  2009. Θέλουν  να  περάσουν  έναν  νέο κανονισμό   που θα  αποφασίσει   μια   Εποπτεύουσα   Αρχή, κομμένο  και  ραμμένο  στα  μέτρα των  νέων  επενδυτών.  Δεν φτάνει που βάφτισαν  εν μια νυκτί και  σε ανύποπτο  χρόνο -το 2013- σαν ‘’πρακτορείο ΟΠΑΠ’’ κάθε σημείο πώλησης τυχερών  παιχνιδιών στην Ελλάδα, γιατί έτσι προφανώς, με το βλέμμα στο μέλλον, εξυπηρετούνται τα  σχέδια τους,  έρχονται  τώρα  και  θέλουν  με νέο  κανονισμό, την  απόσταση μεταξύ των πρακτορείων που είναι στα 200 μέτρα να την  αλλάξουν. Απόσταση που και εμπορικά είναι λογική, και κοινωνικά  αποδεκτή, και συμβατικά κατοχυρωμένη.   Στα  100 μέτρα  θέλουν  με  τον  νέο  κανονισμό   την απόσταση  μεταξύ  πρακτορείων!! Κάθε οικοδομικό τετράγωνο και  μαγαζί  δηλαδή.  Και  μετά  μας  λένε  ΟΠΑΠ  και  ΕΕΕΠ, για  υπεύθυνο και  περιοριστικό παιχνίδι, προστασία  των  ανηλίκων, εθισμό  της  κοινωνίας  στο  τζόγο, και  άλλες τέτοιες  αερολογίες.  Η  κερδοφορία  είναι  το  παν  γι’ αυτούς!!  Φυσικά   λίγη στάχτη  στα…. μάτια, για  δήθεν  κοινωνικές  ευαισθησίες, είναι  αναγκαίο για  να  κάνουμε την δουλειά μας.  Γιατί  βέβαια, αν  δεν επιτραπεί  μικρότερη  απόσταση  μεταξύ  πρακτορείων νόμιμα,  πως  θα  χωρέσουν  στην  μικρή  μας  Ελλαδίτσα   τόσες  χιλιάδες  νέα μαγαζιά  τζόγου  που σχεδιάζουν  τώρα  αλλά  και  στο  μέλλον;     Όσο  για τον χαρακτηρισμό  των  4500 πρακτορείων μας,   σε    κατηγορίες   (τύπου Γ) -Υγειονομικού ενδιαφέροντος- και (τύπου Α) -ΜΗ Υγειονομικού  ενδιαφέροντος-, τι σκοπό έχουν; θα  μας  πουν  τα  σχέδια τους;  Μήπως να   διαθέτουμε  φαγητό και  αλκοόλ,  όπως  σχεδιάζουν  να  βάλουν, με  την ανοχή  της  ΕΕΕΠ,  στα Gaming Halls   που ετοιμάζουν; Αυτές ήταν δυο ‘’καινοτομίες‘’ από  τις  πολλές που σχεδιάζουν  στο νέο  τους  κανονισμό           

ΤΟΥΣ   ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΟΤΙ  ΣΥΜΒΑΣΗ  ΕΧΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΜΑΣ  ΚΑΛΥΠΤΕΙ                                                  Η  ΠΟΕΠΠΠ σε  συνεργασία  με  τα  σωματεία, αλλά και  την νομική της  υπηρεσία  θα  απαντήσει  στην  νέα  προκλητική  ενέργεια  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ, αλλά  και  στην  ΕΕΕΠ,  που  από  ελεγκτής   των πράξεων  της  ΟΠΑΠ ΑΕ  και  προστάτης  του  κοινωνικού  συνόλου όπως είναι  από τον νόμο ταγμένη,  τείνει να  καταστεί  εντολοδόχος  της.                                                     

Πρέπει  να  τονίσουμε ότι, για τα σχέδια της  ΟΠΑΠ  ΑΕ όσον  αφορά τις  σχέσεις της   με  τους  πράκτορες  τα  λέγαμε  από  το περασμένο  καλοκαίρι   στις  ανακοινώσεις μας. Είχαμε καταγγείλει  επανειλημμένα, ότι στόχος  της  νέας  ηγεσίας  ήταν  η κατάργηση της  σύμβασης, τώρα  επαληθεύεται  με την  τελευταία  ενέργεια της  να  καταθέσει  νέο  κανονισμό.   Είχαμε  προειδοποιήσει  ότι  οι   παράνομες  και  αντισυμβατικές  αποφάσεις  της   ΟΠΑΠ  ΑΕ, ειδικά  στο θέμα   της  λειτουργίας και  εγκατάστασης  των 16500 VLTS , έδειχναν  ότι   έχουν  στόχο  την κατάργηση  της  σύμβασης. Αυτό  ήταν  που  ανάγκασε  την  ΠΟΕΠΠΠ  και τους 3.700 Πράκτορες να καταθέσουν τα ασφαλιστικά  μέτρα  εναντίον  της. Γι αυτό  φωνάζαμε  ότι  αποδοχή  των  όρων  της  ΟΠΑΠ  στα  VLTs, πέρα  από  το  οικονομικό  κομμάτι, στο οποίο  διαφωνούμε, σημαίνει  και  αποδοχή  απαξίωσης από  μέρους μας  της  σύμβασης,  άρα και αυτοκατάργηση   της.                                                                                                             

Θα  θέλαμε να πούμε  σε  όλους  να μην  μας  προκαλούν.  Τα  δικαιώματα  που  απορρέουν  από  τις  συμβάσεις  μας  τα  διεκδικούμε  στο  ακέραιο, και  δεν  θα  κουραστούμε  να  τα διεκδικούμε και  στο  μέλλον.  Ας   μας  αφήσουν  να  κάνουμε την  δουλειά  μας στα πρακτορεία  μας, απρόσκοπτα,   που  την  ξέρουμε  καλά  εδώ  και  δεκαετίες,  για  το  καλό  όλων  μας.   ΟΠΑΠ –Πρακτόρων –Κράτους.                         

                             Τις  επόμενες  ημέρες  θα  επανέλθουμε, αφού αξιολογηθεί  σε  βάθος το θέμα  και  παρθούν  αποφάσεις . Περιμένουμε  όμως  και  από την  πολιτική  ηγεσία  να  πάρει  θέση, και  ειδικά  από  την  κυβέρνηση, να  υπενθυμίσει  στην  ΕΕΕΠ  τον  ρόλο της  αλλά και  ποια  συμφέροντα   πρέπει  να  εξυπηρετεί.  Και  φυσικά  να  μην  ξεχαστούν  και  οι  προεκλογικές  υποσχέσεις της  σχετικά  με τον ΟΠΑΠ, για την  αποτροπή καζινοποίησης  της  χώρας, και  προστασία  του  φυσικού  δικτύου των  πρακτόρων  από  τα  μεγάλα  οικονομικά   συμφέροντα. Διότι  οι θέσεις  αυτές  είναι  προς την  σωστή  κατεύθυνση  και   γιατί αυτό  επιτάσσει  το  καλό  της πολιτικής και  οικονομικής  μας  ζωής  άρα  και  της  κοινωνίας.

 

O Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Μανώλης Περάκης

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Εκτύπωση

 

 Αθήνα, 2 Μαρτίου 2015

 

Ανοικτή  Επιστολή Προέδρου της  Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

 

 Είναι πλέον προφανές ότι, ενώ μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν ο κλάδος των Πρακτόρων έχει επιδείξει κάθε καλή  διάθεση για συνεργασία με στόχο το αμοιβαίο καλό, η ΟΠΑΠ Α.Ε. συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, προβαίνοντας αυθαίρετα σε μονομερείς ενέργειες  και παρακάμπτοντας ως συνήθως, τους δήθεν «συνεργάτες» της (κατά περίπτωση και μόνο όποτε την συμφέρει), επιχειρώντας να τους φέρει έτσι μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

 Κάποιοι μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι έχουν εγκατασταθεί και ασκούν επιχείρηση σε μια χώρα που ισχύει η Δημοκρατία που την διέπουν Νόμοι ψηφισμένοι από την Βουλή των Ελλήνων.

 Χαράσσουν τη νέα εμπορική πολιτική τους, αδιαφορώντας πλήρως για 4.500 οικογένειες και 20.000 εργαζόμενους, αντιμετωπίζοντάς τους μόνο ως αριθμούς! Λες και οι Πράκτορες και οι οικογένειές τους δεν έχουν επενδύσει τόσα χρόνια στα μαγαζιά τους. Τους πληροφορούμε λοιπόν, ότι η εταιρεία που λέγεται Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., έχει χτιστεί στις πλάτες των Πρακτόρων με μεγάλο κόπο και ιδρώτα! Εδώ και 60 χρόνια είμαστε ο κλάδος που έχουμε δώσει τα μέγιστα στο ελληνικό κράτος, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τον κοινωνικό ιστό της χώρας με το υπεύθυνο παιχνίδι.

 Με την πρόταση που υπέβαλλαν στην ΕΕΕΠ, δημιουργούν 10.000 νέα σημεία πώλησης, βαφτίζοντάς τα «Πρακτορεία» με μοναδικό στόχο την αύξηση  των κερδών τους από την καζινοποίηση όλης της χώρας. Αδιαφορώντας φυσικά πλήρως για τα όσα προβλέπουν οι κανόνες για την προστασία του μονοπωλίου και λησμονώντας επιλεκτικά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2008 για μείωση του δικτύου, μη χορηγώντας νέες άδειες.

 Εάν έχουν άλλα σχέδια στο πίσω μέρος του μυαλού τους, καλό θα είναι να το πουν τώρα.

 Είμαι δε περίεργος για την θέση που θα πάρει τελικά η ΕΕΕΠ ως ανεξάρτητη αρχή που έχει ως καθήκον να εποπτεύει την ΟΠΑΠ Α.Ε., η τριμελής Επιτροπή Ελέγχου αλλά κυρίως ο Πρόεδρός της, απέναντι σε αυτή τη νέα προκλητική κίνηση. Γιατί είναι απορίας άξιο πως η ΕΕΕΠ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ένα κείμενο που ονομάζεται «Κανονισμός Πρακτόρων ΟΠΑΠ», το οποίο καταπατά ευθέως και παραβλέπει εσκεμμένα συμβάσεις που έχουν ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή και αποτελούν πλέον νόμο του κράτους. Τελικά αναρωτιέμαι εάν ισχύουν οι νόμοι σ’ αυτή την χώρα.

 Οφείλουμε λοιπόν για μια ακόμα φορά να τους στείλουμε το μήνυμα ότι  οι Πράκτορες που είναι νομοταγείς Έλληνες πολίτες και αποδίδουν κανονικά τους φόρους τους στο ελληνικό κράτος θα προστατέψουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντά  τους και τις οικογένειες τους όπως το έπραξαν πολλές φορές και στο παρελθόν. Να είναι σίγουροι γι' αυτό!

 

Το σύνολο του κλάδου ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις προβαίνοντας ταυτόχρονα και σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες με βάση τα όσα απορρέουν από το Νόμο και τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Συμβάσεις που ενώ εμείς  σεβόμεθα πλήρως και τηρούμε πιστά όλα αυτά τα χρόνια, η νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. καταπατά και καταστρατηγεί για πολλοστή φορά. 

 Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλα τα υπόλοιπα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π., όλους τους συναδέλφους ανά την επικράτεια, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει και αρμόζει σε όλους τους τομείς ώστε να αποτρέψουμε τον αφανισμό και την διάλυση του κλάδου μας. Θα προσφύγουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσει ο συγκεκριμένος καταστροφικός κανονισμός που αφανίζει στην κυριολεξία το υφιστάμενο δίκτυο - τους Πράκτορες - και τις οικογένειες τους.

 Κάνουμε τέλος γνωστό προς κάθε κατεύθυνση, ότι όπως δεν κάναμε πότε πίσω σε εκβιασμούς και τετελεσμένα γεγονότα ούτε και τώρα θα το κάνουμε και θα δώσουμε και πάλι τον τίμιο αγώνα μας για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας. 

                     

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Κυριάκος Τοπτσίδης

Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/2/2015

Εκτύπωση

 

                                    

                           

                                                                   Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015

AΠ-20150219-000127

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

       Πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα   16-2-2015  στα  γραφεία  της  Ομοσπονδίας  συνεδρίαση  του  Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ  και  ασχολήθηκε  με τα  σημαντικά  θέματα  που απασχολούν  τον  κλάδο αυτήν  την  περίοδο  όσο  και  με τα τρέχοντα  θέματα  που  αφορούν την  λειτουργία της.    Ειδικότερα:                                          

       Α. ΕΦ ΑΠΑΞ. Συζητήθηκε  διεξοδικά,  και  με  κάθε υπευθυνότητα ένα  από τα σοβαρότερα θέματα  που  απασχολούν  τον  κλάδο  τα  τελευταία  χρόνια. Αναζητούνται   προτάσεις και τρόποι  για  την  βιωσιμότητα  του προγράμματος εφ άπαξ , το  οποίο  λόγω  της  μαζικής  αποχώρησης  συναδέλφων   τα τελευταία  χρόνια  (κυρίως λόγω πωλήσεων-μεταβιβάσεων) έχει επιβαρυνθεί. Μέχρι την  επόμενη   τακτική  Γενική  Συνέλευση που θα γίνει , θα κατατεθεί  μια πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση  για την συνέχιση του προγράμματος  που είναι  επιθυμία  όλων  μας.

     Β.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Λόγω  των  αυξημένων  εξόδων  της  ΠΟΕΠΠΠ   του  προηγούμενου  έτους , που  προέκυψαν  από  τις αλλεπάλληλες   διαβουλεύσεις   με την  ΟΠΑΠ  ΑΕ για  αρκετά  θέματα, αλλά  και  επαφές  με  Υπουργεία,  που  με τη  σειρά  τους  δημιούργησαν την ανάγκη  σύγκλησης  περισσοτέρων  Διοικητικών  Συμβουλίων, Γενικών  Συνελεύσεων  άρα  και μετακινήσεων, καθίσταται  επιτακτική  ανάγκη  η προσαρμογή των  εξόδων της  Ομοσπονδίας  προς  τα  κάτω. Η  απόφαση  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ  για  διακοπή  της επιχορήγησης  προς  την  ΠΟΕΠΠΠ των  150.000 ευρώ, μας δημιούργησε   οικονομική  στενότητα που πρέπει   να  καλυφθεί  από  εμάς. Επίσης  δεν  πρέπει  να  ξεχνάμε  ότι  έχουμε  μπροστά  μας  δικαστικές  διαφορές  με την  ΟΠΑΠ ΑΕ  που επιβάλλουν οικονομική άνεση αλλά  και αυτάρκεια , καθ  όσον  είναι  άγνωστο  προς  το  παρόν  το  ύψος της  επιβάρυνσης.  Αποφασίστηκαν   μια  σειρά  ενεργειών  και  περικοπών (οδοιπορικά,  αποζημιώσεις, ξενοδοχεία, σύγκλιση Διοικητικών Συμβουλίων κ.λ.π) προς  τον σκοπό  αυτό. Για τους παραπάνω λόγους, όπως είναι κατανοητό πρέπει να βρεθούν άμεσα και νέες πηγές χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΟΕΠΠΠ και ταυτόχρονα την διεκδίκηση με νομικές ενέργειες των δικαιωμάτων του κλάδου.

 

     Γ. VLTS. Από την   νομική  υπηρεσία  της  Ομοσπονδίας  έγινε  ενημέρωση για  την  μέχρι  τώρα  κατάσταση,  αναφορικά  με  το  δικαστήριο για  τα  ασφαλιστικά μέτρα  εναντίον  της ΟΠΑΠ ΑΕ για  τα vlts, που έχει  οριστεί  για την  6η  Μαρτίου  2015 και  πάρθηκαν αποφάσεις  για  περαιτέρω  ενέργειες.  Στο Site  της  ΠΟΕΠΠΠ υπάρχει  ανακοίνωση  με  ημερομηνία 19/2/2015  σχετικά  με  το θέμα  και παρακαλούνται  οι  συνάδελφοι   να ενημερωθούν. Ειδικά  αυτοί  που  έχουν  τις  προϋποθέσεις  που απαιτεί  ο κανονισμός για την  πιστοποίηση  ΣΤ’ καταστημάτων  και την εγκατάσταση  1-3 vlts  στα πρακτορεία τους.

 

 

                             Ο   Υπεύθυνος  Τύπου και   Δημοσίων  Σχέσεων

                                          Μανώλης Περάκης

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤ

Εκτύπωση

 

 

 

AΠ-20150219-000146                                                   Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2015

       AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

 

Συνάδελφοι,

 

Σε συνέχεια της από 18/2/2015 ανακοίνωσης  για πιστοποίηση ΣΤ΄ σας παραθέτουμε αίτηση την οποία κάθε ενδιαφερόμενος πράκτορας θα συμπληρώσει, θα θεωρήσει στα ΚΕΠ και θα αποστείλει στην ΟΠΑΠ ΑΕ και ΕΕΕΠ. Στη συνέχεια θα στείλει φωτοτυπία την θεωρημένη αίτηση  στην ΠΟΕΠΠΠ με  φάξ στο 2105229289 ή με e-mail στο info@poeppp.org

 

 

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ

του……………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ………………………………………………………………………………………………………………………….

ΑΦΜ…………………………………………………Δ.Ο.Υ………………………………….

ΠΡΟΣ

Την ΟΠΑΠ Α.Ε.,  εδρεύουσα στο Περιστέρι Αττικής, Λ.Κηφισού 62

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

Την ανεξάρτητη διοικητική αρχή «Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π)»  εδρεύουσα στην Αθήνα, οδός Αχαρνών 17 και Πλ. Μαυροκορδάτου.

--------------------------

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε εκτέλεση της διάταξης του άρθρου 42.5 της υπ.αριθμ.115/2/11.07.2014 Απόφασης Ρύθμισης Θεμάτων Διεξαγωγής και Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται μέσω παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT (ΦΕΚ 2041 τεύχος Β 25.07.2014), εφ εξής : η «Απόφαση Ρύθμισης», η οποία εξεδόθη δυνάμει εξουσιοδότησης και σε εκτέλεση/υλοποίηση του άρθρου 42 του ν. 4002/2011 (όπως τροποποιηθείς ισχύει σήμερα), σας δηλώνω ότι η επιχείρησή μου, ήτοι Πρακτορείο ΟΠΑΠ επί της οδού ……………………………………………………….., με αρ.πρακ……………….το οποίο ανήκει στο επίσημο δίκτυο πρακτόρων της ΟΠΑΠ Α.Ε. και έχει από το έτος ……….. συνάψει με την  προς ην η παρούσα την Σύμβαση «ΟΠΑΠ-ΠΡΑΚΤΟΡΑ»,  δυνάμει της οποίας η επιχείρησή μου έχει αποκτήσει την υποχρεωτική εκμετάλλευση όλων των παιγνίων της ΟΠΑΠ Α.Ε. που διενεργούνται και λειτουργούν νομίμως στην Επικράτεια, πληροί τους όρους των άρθρων 40, 41 και 42 της ως άνω Απόφασης Ρύθμισης, και ως εκ τούτου,

Σας δηλώνω ότι σκοπεύω να κάνω  χρήση της δυνατότητας που μου δίνει το άρθρο 39.2 σε συνδυασμό με τα άρθρα 42.2 και 43 στ) του ν.4002/2011 (όπως τροποποιηθείς ισχύει σήμερα) και ως εκ τούτου,

Σας καλώ, να προβείτε άμεσα ως οφείλετε υπό την ιδιότητά σας του Φορέα Εκμετάλλευσης, στην υποβολή της παρούσας Αιτήσεώς μου προς την ΕΕΕΠ, ώστε να προβεί αυτή εν συνεχεία στις διαδικασίες  χορήγησης προς το Πρακτορείο μου της Πιστοποίησης Καταστήματος τύπου ΣΤ, ώστε ακολούθως,

να μου χορηγήσετε τον εκ του νόμου καθοριζόμενο αριθμό των 3 VLT΄S, προκειμένου να τα εγκαταστήσω στο Πρακτορείο μου.

………………….……. Φεβρουαρίου 2015

Ο (Η) ΑΙΤΩΝ (ΟΥΣΑ)

 

…………………………………..

(ΥΠΟΓΡΑΦΗ)

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤ'

Εκτύπωση

                                            

  

AΠ-20150218-000111                                                   Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2015

       AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

 

        Συνάδελφοι,

Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να κατοχυρώσουν το δικαίωμα τους για να λάβουν στα πρακτορεία τους «Πιστοποίηση καταστήματος τύπου Στ’» για την εγκατάσταση 1-3 VLTs και πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου, παρακαλώ επικοινωνήστε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως αναφέρονται παρακάτω ανά γεωγραφική περιοχή.

  • ΑΤΤΙΚΗ με την ΕΠΠΑΠ  2105221364

  • ΕΒΡΟΣ-ΔΡΑΜΑ-ΚΑΒΑΛΑ–ΞΑΝΘΗ-ΣΕΡΡΕΣ με τον κ. Α. Παντούλη 2531033741, 6973982010

  • ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΗΜΑΘΙΑ-ΠΙΕΡΙΑ-ΠΕΛΛΑ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΑΡΤΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ κ. Μητσιμπόνα 2351029307, 6974996866

  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ κ. Μπουλογεώργος 2431024504, 6972022791

  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΒΟΙΑ κ. Πίγκος 221080034, 6937194305

  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ κ. Λυριστής 2241027382, 6932290288

  • ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ-ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ κ. Κλείτσας 2610431609,6978453077

  • ΚΡΗΤΗ κ. ΠΕΡΑΚΗΣ     2841023047,6944530780

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΚΙΛΚΙΣ κ.Αθανασιάδης 2310433897,6975026629

Για διευκόλυνσή σας, σας επισυνάπτουμε μέρος της Ρυθμιστικής Απόφασης της ΕΕΕΠ της 11.7.2014

                                                Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Γενικός Γραμματέας                                               Ο Πρόεδρος

                                                                        

 

Αναστάσιος Λυριστής                                        Κυριάκος Τοπτσίδης

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-2-2015

Εκτύπωση

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ  ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

 

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289

Website: www.poeppp.orge-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

ΑΠ-20150205-000098                                       Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2015     

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ  GAMING HALLS

                             ΙΔΙΩΤΕΣ  (Μη Πράκτορες  ΟΠΑΠ)

Σχετικά με την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ GAMING HALLS από την  ΟΠΑΠ  Α.Ε., και  σε  Ιδιώτες  (μη  πράκτορες  ΟΠΑΠ) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αφορά την εκμετάλλευση των 16.500 παιγνιομηχανημάτων (VLTS) οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με τα  παρακάτω:

Α.1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4002/11 <<…τα 16500  παιγνιομηχανήματα  εγκαθίστανται  και  εκμεταλλεύονται  από την  ΟΠΑΠ Α.Ε. μέσω  των  πρακτορείων  της…>>. Για  να το  πούμε  πιο  ΑΠΛΑ, η εγκατάσταση και εκμετάλλευση των 16.500 παιγνιομηχανημάτων, αφορά ΜΟΝΟ το υπάρχον φυσικό δίκτυο  και  τους  πράκτορες   της ΟΠΑΠ Α.Ε., και μάλιστα –ο νόμος- προβλέπει  τη δυνατότητα  εγκατάστασης  1-3 VLTS  μέσα στα υφιστάμενα πρακτορεία τύπου ΣΤ’. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. αυτά  τα  αγνοεί   παρανόμως και θέλει να διαθέσει μέρος των 16500 VLTS σε ιδιώτες.  

Κάθε ενδιαφερόμενος  μπορεί  να ανατρέξει σε  παλαιότερες  ανακοινώσεις  μας, όπου αναφερόμαστε αναλυτικά  τόσο στο Νόμο και τον  Κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π  για την εγκατάσταση και λειτουργία των VLTS, όσο και στη σύμβαση των πρακτόρων με την ΟΠΑΠ ΑΕ η οποία ισχύει από το 2009.

      2. Για  τους  Ιδιώτες Επενδυτές, ο Νόμος προβλέπει την εκμετάλλευση 18.500  παιγνιομηχανημάτων, τα οποία θα προσφερθούν σε τρίτους (όχι πράκτορες) και     μάλιστα μεταγενέστερα χρονικά  της  διαδικασίας  για την λειτουργία των 16.500.

 

Β. Η ΠΟΕΠΠΠ θα διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα των πρακτόρων  που απορρέει  από  τον  Νόμο  τον  Κανονισμό  και   την  Σύμβαση  τους,  και  ήδη  έχει  καταθέσει Ασφαλιστικά Μέτρα εναντίον της ΟΠΑΠ Α.Ε., η εκδίκαση των οποίων έχει οριστεί για το Μάρτιο του 2015.

 

 

 

Γ. Θυμίζουμε, και τις πρόσφατες δηλώσεις της σημερινής Κυβέρνησης ότι δεν θα επιτρέψει τη καζινοποίηση της χώρας και θα προστατέψει με κάθε τρόπο το φυσικό δίκτυο που είναι τα σημερινά πρακτορεία, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

 

 

 

 

Η  Ομοσπονδία πρακτόρων ΟΠΑΠ οφείλει να  τα  υπενθυμίσει αυτά στους  φίλους  μας  Ιδιώτες, που  θέλουν  να ενδιαφερθούν  για τα  GAMING  HALLS, αλλά και  στους   συναδέλφους  πράκτορες.

 

Ο   Υπεύθυνος Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων

Μανώλης Περάκης

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΤΑ VLT S

Εκτύπωση

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ  ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

 

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289

Website: www.poeppp.orge-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

AΠ-20150129-000091                                          Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2015

  

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Συνάδελφοι,

 Α. Το   Δ.Σ  της  ΠΟΕΠΠΠ  εξακολουθεί να  γίνεται  δέκτης μηνυμάτων,  από αρκετά    σωματεία  της  χώρας, ότι  οι  επιθεωρητές  της ΟΠΑΠ ΑΕ εξακολουθούν  να τρομοκρατούν και να απειλούν, συναδέλφους  πράκτορες   πιέζοντας  τους,  να  πάρουν  πίσω  τις υπογραφές τους   στις  εξουσιοδοτήσεις  που  έχουν  δώσει  προς  τους δικηγόρους της   Ομοσπονδίας  για  την  κατάθεση Ασφαλιστικών Μέτρων και στη συνέχεια και Αγωγών εναντίον  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ, για  όλες  τις  παράνομες και αντισυμβατικές  ενέργειες  της  προς  τους  πράκτορες.

 Με λύπης  μας  διαπιστώνουμε  ότι  η ηγεσία  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ  έχει –κοινώς- «χάσει  την  μπάλα». Αντί  να  δίνει  εντολές   στους  υπαλλήλους  της  να  λύνουν  τα  προβλήματα  των  πρακτορείων και να προωθούν  τα  παιγνίδια  της εταιρίας   προς  όφελος όλων μας , φαίνεται  πως  τους  προσέλαβε για  όλα  τ΄ άλλα  εκτός  από  αυτό. Ας  ενημερώσει  κάποιος  επιτέλους την  ηγεσία  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ –η οποία δεν  γνωρίζει  τα  χαρακτηριστικά  του Έλληνα -  ότι  μπορεί  να  έχουμε  σαν  λαός  αρκετά ελαττώματα έχουμε όμως  και  μοναδικά  προτερήματα .Ειδικά  σε  θέματα υπερηφάνειας   αξιοπρέπειας   και  εγωισμού . Αν  νομίζουν  κάποιοι,  άρτι  αφιχθέντες  στην  χώρα  μας,  ότι  με  απειλές  και άσκηση πιέσεων  προς  τους  πράκτορες,  θα  επιτύχουν,  ότι  πιθανόν  έχουν  κάνει   αλλού , τους  το  λέμε  εντελώς  λαϊκά  και  Ελληνικά « Κούνια  που  τους  κούναγε».

  ΟΙ  πράκτορες  αυτή  την  περίοδο  υπερασπίζονται  τις  επιχειρήσεις  τους,  το μέλλον  των  οικογενειών  τους, την  αξιοπρέπεια  τους , και  την  δικαιοσύνη,  στα  πλαίσια  της  νομιμότητας  και  των  συμβάσεων  που  έχουν  υπογράψει. ΤΙΠΟΤΑ  ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.  

Και  όλα   αυτά απέναντι   σε  μια  εταιρία  που  θέλει  ν΄ αγνοεί    νόμους  και  συμβάσεις , με  στόχο  το  μέγιστο  δυνατό  κέρδος ,αδιαφορώντας  για  το  μέλλον  της  συνεργασίας  μας   αλλά και  πιθανά το  μέλλον  και της ιδίας της  ΟΠΑΠ  ΑΕ. Μιας  εταιρίας  που  έχει  γιγαντωθεί  από  τα  χρήματα  του  Ελληνικού  λαού,  από την  τεράστια συμβολή  των  πρακτόρων  εδώ  και  60 χρόνια, αλλά  και της αμοιβαίας  κατανόησης  και  συνεργασίας  των  δυο  μερών.  Αυτά  προς  το  παρόν  για  το  θέμα  και  ελπίζουμε  να  μην  χρειαστεί  να  επανέλθουμε  ξανά , γιατί  τότε  θα  το κάνουμε  με  ονόματα  και  στοιχεία,  όσον  αφορά   τις  πιέσεις στους πράκτορες. 

 Β. Αναρτήθηκε  στον ιστότοπο   της ΟΠΑΠ  ΑΕ ανακοίνωση  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ  GAMING HALLS.      Αφορά  τα  εναπομείναντα  VLTS  για  τα  οποία  δεν  εκδηλώθηκε  ενδιαφέρον  από  τους  πράκτορες. (Σύμφωνα  με  την  ΟΠΑΠ  ΑΕ). Βέβαια  το  γιατί  δεν  εκδηλώθηκε  ενδιαφέρον  και  τι  έχει  γίνει  με  τους  πράκτορες,  αυτό  δεν  το  αναφέρει  πουθενά η ανακοίνωση .

Με τη νέα αυτή Πρόσκληση  ενδιαφέροντος  που  ανακοίνωσαν,    εξακολουθούν  να παραποιούν  και να παραβιάζουν κατάφωρα νόμους  και  κανονισμούς. Να το πούμε  θράσος ή κάπως αλλιώς;    Όπως  και  να  το  πούμε , θα  μας  βρουν  απέναντι  τους.                                   ΕΞ   ΑΛΛΟΥ ΟΛΕΣ  ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ   ΑΛΛΑΖΟΥΝ . 

 Ας μας  πουν  όμως   που  αναφέρει  Νόμος  ή Κανονισμός  <<…….απο  τα  οποία  16500  θα εγκατασταθούν  μέσω  δικτύου  πρακτορείων   VLTS  της  ΟΠΑΠ  ΑΕ.>>  όπως  γράφει   στη νέα αυτή ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ της  ΟΠΑΠ  ΑΕ.  Έγιναν  τώρα  και  νομοθέτες και  αλλάζουν τις  λέξεις   και  δεν  το γνωρίζουμε;

 Ο νόμος  του  Ελληνικού  Κράτους  είναι  σαφής. <<….Απο  τα  ανωτέρω  τα  16500  παιγνιομηχανήματα εγκαθίστανται και εκμεταλλεύονται από την  ΟΠΑΠ ΑΕ μέσω των  πρακτορείων  της….>>  Και  φυσικά  εννοεί ο νομοθέτης  το  υπάρχον  φυσικό  δίκτυο,  γιατί  πρακτορεία VLTS   ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ  ΕΓΙΝΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΟΥΤΕ  ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Και βέβαια  οι  Ατομικές  Συμβάσεις  υπάρχουν, και  θα υπάρχουν, ας μην  το  ξεχνάνε. Πράγματα  που  τα  έχουμε  εξηγήσει  πολλές  φορές  σε  προηγούμενες ανακοινώσεις μας, αλλά  μια  υπενθύμιση  δεν  βλάπτει.  Όσο   για  την  εν  κρυπτώ   και  εν  μια  νυκτί , μετονομασία των  σημείων  πώλησης   σε   πρακτορεία  και  για  τις  ευθύνες  που  υπάρχουν ,  ΕΜΕΙΣ  εδώ  θα  είμαστε, να τα πούμε ξανά.

Επίσης, αναφορικά με τη νέα πρόκληση από  την ΟΠΑΠ ΑΕ  με την νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης  Ενδιαφέροντος,  ενάντια   στα  συμφέροντα  των  πρακτόρων, δεν  θα  αρκεστούμε  φυσικά  μόνο  σ΄ αυτήν  την  ανακοίνωση. Θα  διεκδικήσουμε αυτό  που   δικαιούμαστε , βάσει  των  νόμων  και  των  συμβάσεων, με  όποιον  τρόπο  κρίνουν  τα  όργανα  του  κλάδου αποτελεσματικότερο.            

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ.

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. 

 

Ο   Υπεύθυνος Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων

Μανώλης Περάκης

 

 


Σελίδα 1 από 50