HomePress & MediaΔελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/9/2016

AΠ-20160905-000440                                                     Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Την Τετάρτη 31/8 και Πέμπτη 1/9 /2016 αποτέλεσε για την ΠΟΕΠΠΠ, ένα γεμάτο, ουσιαστικό και   δημιουργικό  διήμερο  με συναντήσεις, ενημερώσεις και διαβουλεύσεις   με την ΟΠΑΠ Α.Ε για   θέματα   του κλάδου, και στα   πλαίσια   αυτών των επαφών έγινε και έκτακτο   Δ.Σ. όπου συζητήθηκαν τα   αποτελέσματα των συναντήσεων αλλά και τρέχοντα θέματα.

Με χρονική σειρά  τα   γεγονότα   αυτού   του διημέρου ήταν :

A. Τη Τέταρτη το μεσημέρι έγινε παρουσίαση από τον   νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε    Damian Cope,  σε  όλα τα   μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ, του νέου Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΟΠΑΠ Α.Ε για την επόμενη τετραετία. Ήταν ένα ολοκληρωμένο   σχέδιο με   τίτλο ‘’Η ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ   ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ’’ στο   οποίο ο Damian Cope αποτυπώνει τις διαπιστώσεις του από την   υπάρχουσα   κατάσταση   στην εταιρία ενώ   ξεδιπλώνει  με παραστατικό και συγκροτημένο τρόπο, και μάλιστα μερικές φορές με ποδοσφαιρικούς   όρους, το όραμα, τα   σχέδια, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες   που θέτει, ως   Διευθύνων   Σύμβουλος, για   την επόμενη τετραετία με σκοπό την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εταιρίας. Μετά το πέρας της παρουσίασης έγιναν   τοποθετήσεις και υποβλήθηκαν   ερωτήσεις   από τα μέλη   του   Δ.Σ. της   ΠΟΕΠΠΠ   προς   τον Damian Cope, και φυσικά υπήρξαν   οι   απαντήσεις από την πλευρά του. Την παρουσίαση   του Διευθύνοντος  Συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε . μπορούν οι συνάδελφοι   πράκτορες να την   δουν αναλυτικά από την πύλη των πρακτόρων OPAPNET .

B. Το απόγευμα   της   Τετάρτης   έγινε   έκτακτο   Διοικητικό   Συμβούλιο   της   ΠΟΕΠΠΠ στο οποίο   κυριάρχησε η συζήτηση σχετικά   με την   πρωινή   παρουσίαση   του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε. Κατά κοινή   ομολογία  των   μελών   του Δ.Σ, ήταν μια   ολοκληρωμένη   παρουσίαση, με καινοτομίες   και νέα   φιλοσοφία, ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να   ακολουθήσει, η   ΟΠΑΠ Α.Ε, δείχνοντας παράλληλα και γνώση  του χώρου   στον   οποίο   δραστηριοποιείται   η εταιρία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ασχολήθηκε επίσης   με θέματα   επικαιρότητας των   πρακτόρων, αλλά και παλαιοτέρα που είναι σε εκκρεμότητα.

α. Συζητήθηκε η κατάσταση στο «Πάμε Στοίχημα» και ειδικότερα τα τελευταία   προβλήματα με τα λάθη που παρουσιάστηκαν, ενώ   έγινε   και αναφορά στην   επιστολή που στάλθηκε   στον   Διευθύνοντα   Σύμβουλο   της ΟΠΑΠ Α.Ε. με αφορμή το πρόβλημα, στο κουπόνι της Πέμπτης 17-8-16 με την αλλαγή των   ειδικών κωδικών    (Αναφορά του γεγονότος έγινε στο Δελτίο Τύπου της   ΠΟΕΠΠΠ της   24 -8-16)

β. Έγινε συζήτηση για το Ιντερνετικό στοίχημα   της   ΟΠΑΠ Α.Ε   και πάρθηκε απόφαση να υπάρξει  διαμαρτυρία    μετά την διαπίστωση, ότι,   εξακολουθεί η εταιρία   να   έχει στον On Line στοίχημα  γεγονότα   που δεν μπορούν να   παιχτούν   την ίδια   στιγμή   στο Live στοίχημα του πρακτορείου.(Αθέμιτος   ανταγωνισμός) .

γ. Συζητήθηκε το θέμα   του κανονισμού πρακτορείων εν όψει   συναντήσεων   της ΠΟΕΠΠΠ με   την ΟΠΑΠ Α.Ε και την ΕΕΕΠ.             Θυμίζουμε   ότι από   τον Μάιο έχει αποσταλεί στην ΕΕΕΠ το κείμενο του κανονισμού έτσι όπως διαμορφώθηκε   και   αποφασίστηκε   από το   Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ της  5-5-2016 , πάνω στο κείμενο που μας είχε επιδοθεί από την  Εποπτεύουσα   αρχή.

δ. Ενημερώθηκαν τα μέλη   του   Δ.Σ. από την νομική μας υπηρεσία   για την συνάντηση με την διοίκηση της   ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε σχετικά με τα ζητήματα στα οποία   διαφωνούμε,  στο κείμενο   της σύμβασης που μας προτάθηκε. Έχουμε   αποστείλει   τις   προτάσεις   μας και έχουν   αναλάβει   οι νομικές   υπηρεσίες την περαιτέρω   επεξεργασία και συμφωνία , μεταξύ των δυο   πλευρών.   Ως εκ τούτου και μέχρι   να υπάρξει οριστικό   κείμενο συμφωνίας , οι συνάδελφοι να μην την υπογράφουν.

ε. Τέλος έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΠΠ   Κυρ. Τοπτσίδη για τα φορολογικά    θέματα    των πρακτόρων και τις   επαφές που έχουν   γίνει την τελευταία   περίοδο με στελέχη του Υπ. Οικονομικών. Ειδικότερα σε   συνάντηση με τον   Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών Τρύφωνα   Αλεξιάδη, παρουσία   παραγόντων και   βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός  δεσμεύτηκε ότι θα   δρομολογήσει εντός του   φθινοπώρου λύση για τα φορολογικά   θέματα των πρακτόρων.

Γ. Την Πέμπτη 1-9-2016   αντιπροσωπεία   του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ, μετά από πρόσκληση, επισκέφτηκε τα γραφεία   της ΟΠΑΠ Α.Ε,   όπου αρχικά έγινε ενημέρωση από στελέχη της εταιρίας, και παρουσίαση  με   προβολή βίντεο, για   μελλοντικούς μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς ως   προς την μορφή του πρακτορείου, με   έμφαση στα  πρακτορεία   υγειονομικού   ενδιαφέροντος. Η επιφύλαξη μας στην   συγκεκριμένη προοπτική   εκφράστηκε   έντονη   στην διάρκεια της παρουσίασης, θέση και άποψη που έχουμε   εκφράσει και καταγράψει σαν κλάδος   πρακτόρων στο παρελθόν με αποφάσεις   οργάνων.

Στην συνέχεια   έγινε συζήτηση επί του κειμένου του κανονισμού   πρακτορείων της ΕΕΕΠ πάνω   στις   διαφορές θέσεων που εντοπίζονται μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε και ΠΟΕΠΠΠ. Οι βασικότερες   διαφορές μας είναι :

1) Η ελάχιστη   απόσταση μεταξύ πρακτορείων, ένα πρόβλημα   που εντοπίζεται   ιδιαίτερα στα   μεγάλα αστικά   κέντρα και σε   σημαντικές   εμπορικές   περιοχές 2) Τα πρακτορεία   υγειονομικού ενδιαφέροντος. 3) Οι μεταβιβάσεις   πρακτορείων.

Από τη   συζήτηση δεν προέκυψε   κάποιο   συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Aπο την πλευρά μας εκφράσαμε   στα στελέχη της   εταιρίας, τις ανησυχίες μας   για  τα   προβλήματα   στο   Πάμε   Στοίχημα με   αναφορές   σε συγκεκριμένα γεγονότα, επίσης για την   λειτουργία του Live,  με αποκορύφωμα το τελευταίο   προ ημερών   γεγονός τής ‘’μη εκτύπωσης   δελτίων’’   τα οποία   όμως   χρεώθηκαν. Ζητήσαμε να βρεθεί τρόπος για την επιστροφή των χρημάτων, της   αξίας των δελτίων, ακόμα   κι αν δεν έχουν εντοπιστεί από τους πράκτορες αυτά τα δελτία.

Επίσης   εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκεια μας   για την συνεχιζόμενη   τακτική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ   Α.Ε, εταιρίας του ομίλου   ΟΠΑΠ Α.Ε , που συνεχώς και   αδιαλείπτως   διευρύνει τα σημεία πώλησης   του ΣΚΡΑΤΣ σε   καταστήματα   ψιλικών και περίπτερα έως και βενζινάδικα !! και μάλιστα   σε σημεία   ολίγων   μέτρων από τα πρακτορεία !! Ενέργεια που και   στα πρακτορεία   κάνει ζημιά,   αλλά δημιουργεί ανεξέλεγκτη κατάσταση ως προς το   ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,   και την προστασία   των ανηλίκων.   Τονίσαμε με έμφαση την σοβαρότητα   του   θέματος αυτού, με την επισήμανση ότι η ΠΟΕΠΠΠ θα το παρακολουθεί   και θα επανέλθει , αν χρειαστεί , και με όποιο τρόπο απαιτηθεί.

Υπεύθυνος   Τύπου και Δημοσίων   Σχέσεων

Μανώλης Περάκης