HomePress & MediaΔελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/9/2015

AΠ-20150907-000610                                     Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη   3 Σεπτεμβρίου   2015 συνάντηση μεταξύ στελεχών της ΟΠΑΠ Α.Ε   και της ΠΟΕΠΠΠ στα   γραφεία της εταιρίας. Στην συνάντηση , που ήταν στην ουσία   συνέχεια  των προηγουμένων επαφών , δόθηκε η δυνατότητα  στις δυο πλευρές   να πουν τις απόψεις   τους  για   τα θέματα που εκκρεμούν , τονίστηκε   η  ανάγκη   συνέχισης των συναντήσεων για  την εξεύρεση   λύσεων στις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ενώ έγινε αλληλοενημέρωση  για   όλα τα θέματα που σχετίζονται   με τα παιχνίδια που παίζονται στα πρακτορεία μας .   Ειδικά για το στοίχημα , μετά από δυο εβδομάδες λειτουργίας   του   νέου ‘’ Πάμε Στοίχημα ‘’ μας  δόθηκε   η ευκαιρία επίσημα , συγκεκριμένα και   συνολικά να πούμε στα στελέχη  της   ΟΠΑΠ ΑΕ αυτό που είχαμε   επισημάνει   σε κατ’ ιδίαν  συζητήσεις  το προηγούμενο   διάστημα μετά τις αλλαγές.  Επισημάνσεις που έχουν    να κάνουν  με την νέα   φιλοσοφία του Οργανισμού , δηλαδή για την άμεση και απότομη γιγάντωση του  κουπονιού – ανεξάρτητα   από την δυνατότητα σωστής   διαχείρισης-   με αγώνες από υποβαθμισμένα   πρωταθλήματα και μικρές κατηγορίες,   άρα αναξιόπιστα στην πλειοψηφία τους που    αποτυπώθηκε στο   δελτίο  με ‘’ κωδικούς   , αγώνες , ώρες , πρωταθλήματα , ατάκτως   ερριμμένα ’’ , για να θυμηθούμε τον ιστορικό και φιλόσοφο   Ξενοφώντα .   Η ΠΟΕΠΠΠ έκανε επίσης   αναφορά   σε   αυτά  που ακλούθησαν από την εμφάνιση του   νέου     ‘’ Πάμε Στοίχημα ‘’ , που   έχουν να κάνουν με  απερίγραπτα λάθη και παραλήψεις σε όλη την λειτουργία του παιχνιδιού. Διαπιστώσεις βέβαια  που έχουν   γίνει   από όλους   τους συναδέλφους στις   επαφές τους  με   υπαλλήλους της   ΟΠΑΠ ΑΕ αλλά και  από ανακοινώσεις   σωματείων. Η παραδοχή από   την ΟΠΑΠ ΑΕ   των λαθών   που έγιναν και των προβλημάτων που υπάρχουν καθώς  και   η   δήλωση   ότι θα   διορθωθούν στην πορεία δεν   μας   δίνει   σιγουριά σε καμιά   περίπτωση  ότι έτσι   θα   γίνει. Και   δεν   θα γίνει , αυτό   είναι   σίγουρο ,διότι ο τρόπος    στησίματος  του παιχνιδιού  όπως τον   σχεδιάζουν και τον θέλουν δεν   είναι   εφαρμόσιμος   στα   πρακτορεία . Κι αυτό γιατί: στα πρακτορεία   κυκλοφορεί ένα  έντυπο   κουπόνι , το παίρνει   ο πελάτης , κάθεται   στο πρακτορείο να διαβάσει   την εφημερίδα του,  ανταλλάζει απόψεις   με άλλους   πελάτες, γράφει τα προγνωστικά   του και     καταθέτει το δελτίο.   Αν είναι να ψάχνει τα   δεκάδες παιγνίδια που άλλαξαν ημέρα και ώρα , ακυρωθήκαν ή φραχτήκαν,   άλλαξαν αποδόσεις ή ακόμα και κωδικούς , και μετά να μπει   στο Ιντερνετ να βρει τα ειδικά στοιχήματα που άλλες   φορές   παίζονται, και άλλες   όχι, όπως γίνεται τώρα   σε υπέρτατο    βαθμό – φανταστείτε τι θα γίνεται το χειμώνα- σύντομα   θα μας   κουνήσει   το μαντίλι. Αυτό  που καταλαβαίνει  και αντιμετωπίζει   ο κάθε πελάτης   στοιχήματος του   πρακτορείου, και   φυσικά   ο πράκτορας που δέχεται τις   συνέπειες ,  φαίνεται   ότι   οι ‘’ειδήμονες ΄΄ στον   ΟΠΑΠ  δεν   το   καταλαβαίνουν. Δεν   καταλαβαίνουν   ότι   το   ΣΤΟΙΧΗΜΑ     στο πρακτορείο   δεν είναι ΣΤΟΙΧΗΜΑ   στο   Ίντερνετ. Η διαφορά είναι τεράστια. Τους   τονίσαμε -στον   ΟΠΑΠ –  ότι   αυτή   η   νέα   πρακτική   θα   φέρει   πτώση και όχι άνοδο στους τζίρους .Εμείς   έχουμε καθημερινά τους πελάτες στα πρακτορεία και γνωρίζουμε τι λένε και πόσο   δυσανασχετούν. Η διοίκηση της εταιρίας πρέπει   να δει με άλλη φιλοσοφία   την λειτουργία   του παιχνιδιού στα   πρακτορεία . Να   γίνουν αλλαγές   και απλοποιήσεις   τώρα που είναι   νωρίς . Αν φύγουν οι παίκτες του στοιχήματος    από τα πρακτορεία   ΟΠΑΠ   τους χάσαμε για πάντα, και   οι πράκτορες   και   ο ΟΠΑΠ. Όχι   μόνο από το στοίχημα , πιθανόν και από τα άλλα παιχνίδια. Αυτά για το στοίχημα όσον αφορά την   συνάντηση ΠΟΕΠΠΠ- ΟΠΑΠ.

Επίσης,   από την πλευρά της   ΟΠΑΠ ΑΕ έγινε   αναφορά στην ανάγκη   συζήτησης   πάνω   στην   κλιμακωτή   προμήθεια , θέμα   που μπαίνει   συχνά   το τελευταίο   διάστημα από την εταιρία σε όλα τα επίπεδα, ακόμα   και στις   κατά τόπους    συναντήσεις   της   με τους  πράκτορες . Ο λόγος   όπως   λέει ο ΟΠΑΠ είναι   η αναβάθμιση   του   Στοιχήματος και οι καλύτερες   αποδόσεις. Τώρα με αυτά   που   βλέπουμε…… μάλλον   δεν φτάνουν μόνο οι καλύτερες   αποδόσεις. Στο   θέμα   αυτό η ΠΟΕΠΠΠ δεν δεσμεύτηκε   σε τίποτα , απλά πρότεινε να δοθούν οι προτάσεις   της ΟΠΑΠ   ΑΕ γραπτά , ώστε   στο επόμενο   Δ.Σ. που   θα γίνει την   Τέταρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015   να λάβουν γνώση τα   μέλη του και   να   εκφραστούν   οι απόψεις τους

Τελειώνοντας πρέπει να ενημερώσουμε τους   πράκτορες   ότι   το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε, περίοδος καλοκαιριού, και στο οποίο δεν υπήρχαν ανακοινώσεις, η Ομοσπονδία δεν σταμάτησε να έχει συνεχείς επαφές     με φορείς, πολιτικά κόμματα , με υπουργεία    και   φυσικά με την ΟΠΑΠ ΑΕ   για τα   θέματα των   πρακτόρων.

Για τις επαφές   αυτές όσο   και την   εξέλιξη   στο θέμα του   εφάπαξ θα υπάρξει   ενημέρωση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο   της   Ομοσπονδίας.

Ο Υπεύθυνος   Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Μανώλης Περάκης