HomeΕνημέρωσηThe BloGΚάνοντας βήματα σε ένα σκηνικό που αλλάζει

Κάνοντας βήματα σε ένα σκηνικό που αλλάζει

Του Κωνσταντίνου Αγγελάτου

 

Μετά από επτά χρόνια οικονομικής ύφεσης με την λιτότητα να έχει φέρει την εθνικής μας οικονομία σε παρατεινόμενο μαρασμό, να έχει ροκανίσει το ΑΕΠ και το εισόδημα της συντριπτικής πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών, σχεδόν κανένας επαγγελματικός κλάδος και μοιραία ούτε ο δικός μας, δεν έμεινε ανεπηρέαστος.

Στον δικό μας κλάδο, την παρούσα στιγμή τα πάντα είναι ρευστά γιατί όλα εξαρτώνται από την οικονομική πραγματικότητα η οποία συνεχώς μεταβάλλεται. Είναι αυτή η αβεβαιότητα για το αύριο που γίνεται «βραχνάς» για κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση η οποία έχει σηκώσει και εξακολουθεί να σηκώνει τόσα βάρη στα χρόνια της κρίσης. Αφού κάνουμε αυτή τη συνειδητοποίηση, οφείλουμε να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά, έστω δειλά, αλλά απαλλαγμένοι από αγκυλώσεις που μας κρατούν δέσμιους σε παλιές νοοτροπίες που δεν δύνανται πια να μας εξελίξουν ως επαγγελματίες. Οι εποχές αλλάζουν και η αγορά που κινούμαστε «τρέχει» με νέους ρυθμούς. Συνεπώς δεν μπορούμε να αφήσουμε τις εξελίξεις να μας ξεπεράσουν κυνηγώντας φαντάσματα του παρελθόντος.

Η εποχή του κρατικού ΟΠΑΠ έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ανήκει πια στο παρελθόν. Όπως άλλωστε και οι εποχές που οι πελάτες ερχόντουσαν και μας άφηναν τα χρήματα τους αβίαστα στα μαγαζιά μας. Σε ένα περιβάλλον που ο ανταγωνισμός έχει γιγαντωθεί και η αγοραστική δυνατότητα των πελατών μας έχει μειωθεί, πρέπει κι εμείς να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Πώς; Προσφέροντας στους πελάτες μας το «κάτι παραπάνω». Καλύτερες υπηρεσίες, πιο ανταγωνιστικά προϊόντα, ένα φιλικότερο περιβάλλον στο οποίο θα απολαμβάνουν την χαρά του παιχνιδιού. Το πρακτορείο μας περνάει σε νέα εποχή, προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις του κοινού μας και φυσικά επιδιώκει να αποδείξει πως μπροστά στον ανταγωνισμό του ιντερνετικού στοιχήματος θα εξακολουθεί να αποτελεί το αγαπημένο στέκι του Έλληνα παίκτη. Αυτό θέλουμε να είναι το «δικό» μας αύριο.

Ωστόσο, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι αυτή η μετάβαση στα νέα δεδομένα και την πρόοδο δεν μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα και δυσκολίες. Πρέπει όμως να γίνει και ήδη έχει γίνει η αρχή. Ο σχεδιασμός της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την μετεξέλιξη των πρακτορείων μας, δεν μας αφήνει αδιάφορους. Αντίθετα, έρχεται να «τροφοδοτήσει» το επίγειό δίκτυο των πρακτορείων μας σε μία χρονική στιγμή όπου ο ανταγωνισμός στην αγορά τυχερών παιχνιδιών «φουντώνει».

Η θέση μας σαν Ομοσπονδία όλων των πρακτόρων είναι ότι μέσα από την συνεργασία μας με την εταιρία και την κατάθεση προτάσεων από μέρους μας, μπορούμε να οδηγήσουμε προς επίλυση όποιες δυσκολίες προκύπτουν σε αυτό το στάδιο της εφαρμογής του νέου πλάνου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Εμείς, από την πλευρά μας οφείλουμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και πάντοτε με «ανοιχτό» μυαλό και ευρηματικότητα μπροστά στα δύσκολα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ως κλάδος ότι οι επιχειρήσεις μας θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον και θα καταφέρουν να αποκτήσουν «στεγανά» εντός μίας ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας που δεν διαθέτει ακόμη επαρκείς δυνατότητες σταθεροποίησης.

 

* Ο Κωνσταντίνος Αγγελάτος είναι Ταμίας του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ και Αντιπρόεδρος της ΕΠΠΑΠ
Θέλουμε το email σου, θέλεις το Newsletter μας;
Για να μην τα μαθαίνεις από αλλού, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε όλα τα τελευταία νέα
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Print Friendly, PDF & Email
Written by

Στη μεγάλη οικογένεια των πρακτόρων ΟΠΑΠ εντάχθηκα πριν δύο δεκαετίες και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 1997, με «έναυσμα» την ενασχόλησή μου με τα αθλητικά δρώμενα αλλά και τη χαρά της καθημερινής και άμεσης επικοινωνίας με τον κόσμο. Ήδη από πολύ νωρίς συμμετείχα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου μας. Από το 2002 μέχρι σήμερα διατελώ μέλος της διοίκησης της ΕΠΠΑΠ, Ταμίας και Αντιπρόεδρος, ενώ κατέχω επίσης το αξίωμα του Ταμία ως μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ. Όλο αυτό το διάστημα δίνω καθημερινά αγώνες με σκοπό τη διατήρηση της βιωσιμότητας των πρακτορείων μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Έχοντας τρία παιδιά και ως μότο μου τη φράση «never give up», θα κάνω τα πάντα ώστε να μπορέσω να τους εξασφαλίσω ένα καλύτερο αύριο!