HomePress & MediaΑνακοινώσειςΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

AΠ-20151130-000863

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΠΟΕΠΠΠ) Σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου  2015 αποφασίσαμε τα παρακάτω:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Στις 20 Νοεμβρίου 2015 η Κυβέρνηση με το άρθρο 13 του Ν. 4346 «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», αποφάσισε την επιβολή Ειδικού Τέλους 0,05€ σε κάθε στήλη που παίζεται σε παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. και μαζί τον αφανισμό ενός ολόκληρου κλάδου μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η επιβολή του Ειδικού Τέλους πρακτικά σημαίνει ότι, με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς, ο συνολικός τζίρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. -άρα και των Πρακτορείων- θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 28%.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι ένας Κερδοφόρος Οργανισμός και ίσως αντέξει την μείωση,  πιθανά ελαττώνοντας την κοινωνική της προσφορά ή πιέζοντας το δίκτυο των Πρακτόρων για μείωση της Προμήθεια τους.

Το 90% όμως του κλάδου των Πρακτόρων είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα 1.500 από τα 4.500 Πρακτορεία (το 33%), έχουν συνολική Ετήσια Προμήθεια κάτω από 40.000€. Από τη μείωση του τζίρου, από 40.000€ προμήθεια τον χρόνο θα πάρουν 29.200€. Από την προμήθεια αυτή σήμερα, τουλάχιστον το 55-60% είναι Έξοδα. Μετά την μείωση της προμήθειας, αυτό θα γίνει 65%. Άρα το καθαρό κέρδος τους προ φορολογίας, θα γίνει 10.220€. Από αυτό, θα πληρωθεί φόρος 26%. Άρα τελικά το εισόδημα που θα μείνει στον Πράκτορα για να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες να ζήσει την οικογένεια του και να πληρώνει τους υπόλοιπους φόρους και υποχρεώσεις του, θα είναι ετησίως για περισσότερα από 1.000 πρακτορεία, λιγότερο από 7.000€.

Με μαθηματική ακρίβεια, θα καταλήξει να χρωστάει παντού με αποτέλεσμα να κλείσει και να αναζητήσει άλλους τρόπους για την επιβίωση του.

Το Κράτος από την πλευρά του,  θα χάσει:

– Το Φόρο από το Μικτό Κέρδος της ΟΠΑΠ Α.Ε.,

– Το Φόρο από την Μείωση του Καθαρού κέρδους της ΟΠΑΠ,

– Το Φόρο από την Μείωση του Καθαρού κέρδους όλων Πρακτορείων,

– Το Φόρο από τα 1.000 και  πλέον Πρακτορεία που θα κλείσουν οριστικά.

Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας έχει υπερβεί πλέον τα όριά της και αδυνατεί να διαχειριστεί τα συνεχόμενα εισπρακτικά μέτρα που στερεύουν τις επιχειρήσεις μας από πελάτες και ρευστότητα και τους νέους ανθρώπους από δουλειές. Το μόνο αποτέλεσμα των αλόγιστων μέτρων της Κυβέρνησης που προφανώς λαμβάνονται χωρίς καμία εθνική στρατηγική για την ανάταξη της οικονομίας, είναι ακόμη περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και όλο και λιγότερη αξιοπρέπεια για όλους.

Όλοι οι Πράκτορες της χώρας λέμε:

ΟΧΙ στη λεηλασία του ζωτικού χώρου της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

ΟΧΙ στη συνέχιση της φορολόγησης του εύκολου στόχου, της νόμιμης μικρής ή μικρομεσαίας επιχείρησης, μέχρι την τελική εξόντωση 4.500 Πρακτόρων, των οικογενειών τους και των εργαζομένων σε αυτές.

ΟΧΙ στα λουκέτα και στην ανεργία.

ΟΧΙ στην αναποτελεσματική υπερφορολόγηση, στη συνεχή επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και στην πλήρη αφαίμαξη των επιχειρήσεών μας.

Λέμε:

  • ΝΑΙ στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
  • ΝΑΙ στην πάταξη του παράνομου τζόγος που όλοι γνωρίζουν ότι ζει και βασιλεύει με την απαραίτητη προστασία.
  • ΝΑΙ στη ρύθμιση του στοιχήματος και των άλλων παιχνιδιών στο Internet, με τζίρους πάνω από 6δις Ευρώ, από τα οποία το κράτος μπορεί να εισπράξει πολλαπλάσιους φόρους από αυτούς που αναζητά σήμερα. Αν η ΟΠΑΠ Α.Ε. πληρώνει σήμερα φόρους 750 εκ. Ευρώ τον χρόνο, το Κράτος μπορεί να αντλήσει φόρους 1,5 δις Ευρώ περίπου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

Για την παντελή απουσία διαλόγου με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας και την επιστροφή στην εποχή του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε»,

Για την αθέτηση των ρητών διαβεβαιώσεων της Κυβέρνησης τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, ότι θα προστατεύσει τον κλάδο των 4.500 μικρομεσαίων επιχειρήσεων των Πρακτόρων της ΟΠΑΠ Α.Ε.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να αποσύρει ΑΜΕΣΑ το επίμαχο άρθρο 13 του Ν.4346/20.11.2015 και

Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σθεναρά με κάθε μέσο που διαθέτουμε σε ρυθμίσεις που οδηγούν το σύνολο του κλάδου των Πρακτόρων της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε αφανισμό, προσφεύγοντας και ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων για την τήρηση της νομιμότητας και την προάσπιση της επιβίωσης του κλάδου μας που οδηγείται στον αφανισμό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Γενικός Γραμματέας                                                  Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Λυριστής                                             Κυριάκος Τοπτσίδης

 

 

Θέλουμε το email σου, θέλεις το Newsletter μας;
Για να μην τα μαθαίνεις από αλλού, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε όλα τα τελευταία νέα
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Print Friendly, PDF & Email