HomePress & MediaΑνακοινώσειςΟΜΙΛΙΑ Κ.ΚΛΩΝΑΡΗ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΟΠΑΠ 14-6-2010

ΟΜΙΛΙΑ Κ.ΚΛΩΝΑΡΗ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΟΠΑΠ 14-6-2010

Κύριοι Μέτοχοι του 65,6% της ΟΠΑΠ Α.Ε., που σήμερα εκπροσωπείστε νομίμως, μόνο από το …7,6% (!!!) Οι υπόλοιποι που τρυπώσατε; Γιατί εξαφανιστήκατε; Γνωρίζετε κάτι παραπάνω από μας, τους έλληνες πολίτες; Πως είναι ίσως επικίνδυνο να δεσμεύει κανείς ελληνικά χρεόγραφα, έστω και για 5 μόνο εργάσιμες μέρες; Πως η χώρα κινδυνεύει -ανά πάσα στιγμή- από πτώχευση;

 Ή μήπως κρυφτήκατε από το φόβο της οργής 5.000 εξαντλημένων και εξαγριωμένων, που τους εκμεταλλευτήκατε χωρίς όρια; Φοβηθήκατε πως θα σας περίμεναν στον χώρο …υποδοχής;

 Επί τη ευκαιρία, αυτούς ακριβώς του εξαγριωμένους εκπροσωπώ.

 Κι αν σήμερα βρίσκεστε εδώ, αν δεν στερείστε τα 100άδες εκατ. ευρώ του Μουντιάλ από την πρώτη μέρα, είναι ακριβώς γιατί ΕΜΕΙΣ αποφασίσαμε πως έπρεπε τελικά να πραγματοποιηθεί αυτή η Γ.Σ. για να υποχρεωθεί η ΟΠΑΠ Α.Ε. να ανοίξει τα χαρτιά της, εις επήκοον όλων. Να δεσμευτεί σε Γ.Σ. και όχι μόνο σε επίπεδο Διοίκησης. Αυτή είναι η πιο σίγουρη δέσμευση για μας.

 Αυτά που θα ακούσετε εδώ, η διοίκηση της ΟΠΑΠ τα γνωρίζει ήδη από χθες. Δικαιολογία να μην απαντήσει, δεν έχει. Αν τα αποδεχτεί δημόσια, όλα καλά. Αν τα αρνηθεί, τότε επανερχόμαστε στον αγώνα από αύριο κιόλας. Είμαστε πανέτοιμοι. Οι 48ωρες σε όλο το Μουντιάλ δεν ακυρώθηκαν. ΑΝΑΣΤΑΛΘΗΚΑΝ!

 Και μην ανησυχείτε, μήπως μακρηγορήσω. Αυτή τη χρονιά τα λόγια μου θα είναι μετρημένα. Όπως τα λόγια του καυγά.

 Κύριοι μέτοχοι του 65,6% καθόλου δεν λυπάμαι γι’ αυτά που θα σας πω. Το ότι είστε επιδρομείς και πειρατές της περιουσίας του ελληνικού λαού και των δικών μας επενδύσεων και του ιδρώτα μας, (φυσικά και της συνεισφοράς των εργαζομένων στην εταιρία, αλλά γι’ αυτούς ας μιλήσουν άλλοι) αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2006 που έληξε το προηγούμενο business plan της ΟΠΑΠ, ληστεύετε τα κέρδη της δημόσιας αυτής επιχείρησης, αδιαφορώντας πλήρως για την πρωτοφανή παρατυπία να μην σας δίνουν το νέο business plan (αν υπάρχει) της εταιρίας στην οποία δήθεν δηλώνετε  επενδυτές. Και μόνο αυτό αποδεικνύει πως είστε τυχοδιώκτες

και όχι επενδυτές.

 Από την 1η Απριλίου 2001, που σας δεχτήκαμε στο σπίτι μας, ήρθατε με μέση ετήσια επένδυση 560 εκατ. ευρώ και αρπάξατε μέση ετήσια απόδοση 75 εκατ. ευρώ. Ετήσια απόδοση 13,29%, όταν οι Τράπεζες, την ίδια περίοδο, έδιναν ψίχουλα. Τίποτε δεν σας χρωστάμε.

 Επενδύσατε συνολικά 2 δις 600 εκατ. ευρώ και εισπράξατε -μέχρι και το μέρισμα του 2009- 2 δις 200 εκατ. ευρώ. Και εξακολουθείτε να έχετε στην τσέπη σας, ακόμη και με τη σημερινή κατρακύλα της μετοχής, χαρτιά αξίας 2,5 Δις ευρώ. Σύνολο κτηθείσας περιουσίας 4 Δις 750 εκατ. ευρώ και ποσοστιαίο κέρδος 83% (!!!)

 Στο όνομα του ελληνικού λαού: ΣΚΑΣΜΟΣ οι διαμαρτυρίες σας.

Ή ακόμη καλύτερα, αμέτε στο διάολο…

 Με την απληστία σας, παρασύρατε τις διοικήσεις της εταιρίας σε στυγνή κερδοσκοπία. Διώξατε από τα καταστήματα μας τους νοικοκύρηδες και σε μας αφήσατε τους απελπισμένους. Η παλλαϊκή ψυχαγωγία της συμμετοχής στα διασκεδαστικά παιχνίδια της ΟΠΑΠ διαλύθηκε από πολιτικές αισχρού τζόγου, με όλες τις βλαβερές συνέπειες να βαραίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το δίκτυο λιανικής. Στα πρακτορεία μας ζούμε καθημερινά, τα δράματα των καταστρεμμένων. Στα ταμεία των πρακτορείων μας θεμελιώθηκαν οι ψηλοί κυματοθραύστες, για να μην πληγεί η εταιρία από τα κύματα της όλο και αυξανόμενης ανάγκης αυτής της αγοράς, για πίστωση και πολλαπλασιαστικές επισφάλειες. Χωρίς αιδώ η εταιρία ανακοινώνει το 2009 χρέη πρακτόρων ύψους  38,5 εκατ. ευρώ (7.700 ευρώ μοιρασμένη υποχρέωση για κάθε πρακτορείο μας) έναντι 34,5 εκατ. ευρώ το 2008. Αύξηση 9% (!!!) Και σχολιάζει στο ενημερωτικό δελτίο: «Ο βασικός πιστωτικός κίνδυνος του Ομίλου προέρχεται από επισφαλείς απαιτήσεις από πράκτορες καθώς και από τις οφειλές τους…» Ντροπή σας κύριοι! Εσείς πιέζετε τους πράκτορες να δημιουργούν επισφάλειες, βαθμολογώντας τα πάντα με την αύξηση του τζίρου που το καθένα πραγματοποιεί. Από το πόσα τερματικά θα τους χορηγηθούν, μέχρι το αν θα πάνε …ταξείδι με την Εθνική ποδοσφαίρου!

 Όμως για το κάθε ευρώ που χρεώνονται αυτοί στην εταιρία, έχουν πριν δανειστεί από τον κάθε συγγενή και φίλο, χρωστούν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, σε ενοίκια και τράπεζες, έχει πεινάσει και διαλυθεί η οικογένεια τους, έχουν απαξιώσει όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία κι έχει κλονιστεί η ψυχική τους υγεία. Και όλα αυτά χωρίς καν δικαίωμα αναγνώρισης τους από την ΔΟΥ.

 Οι διοικήσεις της ΟΠΑΠ τους ανοίγουν αυτόν τον δρόμο, για να τους έχουν στο χέρι. Ελπίζουν στη δημιουργία απεργοσπαστών. Αλλά στις 22 Μαΐου δεν τους βγήκαν τα σχέδια. Απελπισμένοι είναι. Όχι δειλοί. 98% η απεργία μας. Και όποτε θέλουμε την ξανακάνουμε.

 Και θρασύτατα δηλώνει η ΟΠΑΠ πως «στις οφειλές των πρακτόρων έχουν γίνει έντοκες ρυθμίσεις». Με ποιο επιτόκιο; Έχετε πάρει νόμιμη έγκριση γι’ αυτό; Βεβαίωση δαπάνης (και, αντίστοιχα, εσόδων για σας) εκδίδετε για το επιτόκιο;

 Το 40% των πωλήσεων της εταιρίας ακουμπά άμεσα και έμμεσα στην πίστωση των πρακτορείων. Κι εσείς εθελοτυφλείτε. Ή μάλλον φουσκώνετε τις πωλήσεις σας για τα πριμ. Όμως γι’ αυτή τη φούσκα θα μιλήσω παρακάτω.

 Το χειρότερο είναι πως μέχρι σήμερα (και σαφέστατα εξαιρώ παντελώς τη σημερινή διοίκηση της ΟΠΑΠ και περιορισμένα την προηγούμενη) οι επισφάλειες των πρακτόρων χρησίμευσαν στα πολιτικά γραφεία, για στυγνές ψηφοθηρικές επιδρομές και από τα δύο κόμματα. Εκατοντάδες εκβιασμοί χωρίς ντροπή. Τη θηλιά όμως που τους πέρασαν γρήγορα θα τη νοιώσουν οι πολιτικάντηδες και στον δικό τους λαιμό. Αυτό είναι δέσμευση. Τα κοπάδια αφήνιασαν.

 Και μια που μπλέξαμε με το θέμα αυτό, των επισφαλειών, καταγγέλλω ως προχειρολόγημα και τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών. Αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο: «Διαθέσιμο για την κάλυψη επισφαλών απαιτήσεων από πράκτορες είναι επίσης το συλλογικό κεφάλαιο εγγυήσεων και τόκων εγγυήσεων πρακτόρων που εξασφαλίζει υποχρεώσεις των πρακτόρων προς τη μητρική εταιρεία ύψους € 5.758.000 το 2009 (€ 5.590.000 το 2008)»

 Σας αποκρύπτουν ότι μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και οι εγγυήσεις από υγιή πρακτορεία για αύξηση του ορίου πωλήσεων στο καθένα τους. Αυτά είναι άμεσα απαιτητά από τους δικαιούχους. Και επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ ανήκει στο ασφαλιστικό πρόγραμμα των πρακτόρων, αφού μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009 δεν έγινε υπολογισμός και εκκαθάριση των χρεών και σύμφωνα με τον νόμο 25148/ 99, «Σε περίπτωση που υπάρχει πλεόνασμα προερχόμενο από τους τόκους του κεφαλαίου, αυτό αποδίδεται στους πράκτορες για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού τους ταμείου».

 Αυτά, για να ξεκινήσουμε.

 Στους Μετόχους, λοιπόν, που μας πίεσαν να ρίξουμε στην αγορά 3 ομοειδή παιχνίδια μέσα σε έναν μόνο χρόνο (Super -3, Extra-5 και KINO) καταστρέφοντας με μιας τα 2 πρώτα, γυρνάμε την πλάτη. Και πολύ τους ανεχτήκαμε. Ιντερνετικά αθλητικά στοιχήματα και καζινοπαίχνιδα, για να βρουν κερκόπορτα να εισβάλουν οι εταιρίες του εξωτερικού στις οποίες επίσης οι μέτοχοι μας είναι πιθανώς ιδιοκτήτες, δεν ξημέρωσε ακόμη η μέρα να τα δεχτούμε.

 H απόφαση του ΔΕΚ για την Πορτογαλία, επιτρέπει στα κράτη μέλη της Ε.Ε. να περιλαμβάνουν και το ίντερνετ στα εθνικά Μονοπώλια. Και για όσους άρχισαν να ψελλίζουν πως η Λοτταρία στην Πορτογαλία ανήκει κατά 100% στο Κράτος, άρα δεν έχει καμιά σχέση με τον μόνο κατά 34,4% Δημόσιο ΟΠΑΠ, ήρθε και η απόφαση για την Ολλανδία, όπου εκεί δεν υπάρχει καμία δυνατότητα  προσφοράς τυχηρών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

 Κατά το ΔΕΚ, για τα κράτη-μέλη: «οι περιορισμοί στη χορήγηση αποκλειστικής άδειας τυχερών παιγνίων, μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένοι αν το κράτος-μέλος αποφασίσει να χορηγήσει ή να ανανεώσει την άδεια μιας δημόσιας επιχείρησης, της οποίας η διαχείριση υπόκειται στην άμεση εποπτεία του κράτους ή μιας ιδιωτικής επιχείρησης επί των δραστηριοτήτων της οποίας οι δημόσιες αρχές είναι σε θέση να ασκήσουν συστηματικό έλεγχο. Η χορήγηση ή η ανανέωση αποκλειστικών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης τυχερών παιγνίων σε μια τέτοια επιχείρηση, χωρίς οποιαδήποτε διαδικασία διαγωνισμού, δεν είναι δυσανάλογη με τους επιδιωκόμενους από την εθνική νομοθεσία σκοπούς».

 Οι πράκτορες δεν είναι αγνώμονες. Με υποχρέωσαν να ευχαριστήσω δημόσια τον άνθρωπο που συνεισέφερε καθοριστικά, στη στήριξη του Μονοπωλίου. Τον Δημήτρη Παναγέα

 Ιντερνέτ,  λοιπόν, ΤΕΛΟΣ κύριοι μέτοχοι του 65,6%. Φτάνει να το αποφασίσουν ΟΠΑΠ και Πολιτεία. Γι’ αυτό πάμε τώρα στον κύριο μέτοχο.

 Το Ελληνικό δημόσιο απείλησε τους πράκτορες, πως αν δεν «καθίσουν καλά» θα πουλήσει και το υπόλοιπο 34,4% της εταιρίας, για να γλυτώσει από τον μπελά μας.

 Απαντήσαμε. Στην Αγορά είναι πολύ εύκολο να κοινοπράξουν οι πράκτορες, για την απόκτηση του υπολοίπου της ΟΠΑΠ. Με δεδομένη τη συνεργασία του δικτύου λιανικής, είναι πάρα πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται για την αγορά του πακέτου του 34,4%. Το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό. Πρώτη προτεραιότητα μας να συνεχίσουμε με την ΟΠΑΠ, αλλά οι απειλές κομμένες. Και οι Κυβερνητικές δικαιολογίες, δήθεν για δέσμευση στο ΔΝΤ άμεσης είσπραξης  20 εκατ. ευρώ ανά ιντερνετική άδεια, από τις 3 που σκοπεύουν να χορηγήσουν, δεν μας κοροϊδεύουν εμάς. Όλα κι όλα 60 εκατομμύρια συνολικά. Να σταματήσει αυτό το παραμύθι.

 Κι εδώ αποκαλύπτω τον πρώτο λόγο, της σημερινής μου παρουσίας σε αυτό το βήμα. Και η Διοίκηση της εταιρίας και τα στελέχη της και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΠΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ συμφωνούν πως:

 1) Είναι υπεραρκετή μία ιντερνετική άδεια, που θα πάρει αποκλειστικά και δικαιωματικά η ΟΠΑΠ, ακόμη κι αν καταβάλλει για τη μοναδική αυτή άδεια, πολλαπλάσιο του προσδοκώμενου τιμήματος.

2) Την ιντερνετική άδεια θα διαχειριστεί θυγατρική της ΟΠΑΠ, που θα δημιουργηθεί. Υπενθυμίζω πως και οι θυγατρικές της ΟΠΑΠ δεσμεύονται από τη σύμβαση ΟΠΑΠ Α.Ε. – Πρακτόρων.

3) Η θυγατρική αυτή μπορεί να σχηματιστεί από κεφάλαιο που θα αντιπροσωπεύει π.χ. 16.500 μετοχές. Το 30% αυτών (=5.000) θα αγοραστεί από το δίκτυο. Μία μετοχή ανά πρακτορείο. Το 30% της εταιρίας δικαιούται το 30% των καθαρών κερδών αυτής, κάτι ανάλογο με το 8% προμήθεια επί του τζίρου που ισχύει σήμερα, με μόνη διαφορά πως θα είναι ισομοιρασμένη σε όλους.

 Και έτσι απώλειες από διαφυγόντα κέρδη του φυσικού δικτύου, αποφεύγονται. Επίσης ότι ακριβώς θα παίζεται από την ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο και με ακριβώς την ίδια γκανιότα, θα προσφέρεται και στο φυσικό δίκτυο. Στον Αγώνα για μια μοναδική άδεια βρίσκονται ενωμένοι και η Διοίκηση της εταιρίας και τα στελέχη της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ.

 Είναι έτσι κύριοι;

 Και τη συμμετοχή των πρακτόρων στη θυγατρική της ΟΠΑΠ, αλλά και τη δέσμευση πως ότι ακριβώς θα παίζεται στο διαδίκτυο και με ακριβώς την ίδια γκανιότα, θα προσφέρεται και στο φυσικό δίκτυο, την έχει αποδεχτεί η Διοίκηση της εταιρίας.

 Ξαναρωτάω. Είναι έτσι κύριοι;

 Αλλιώς:

Αν η Κυβέρνηση υποταχτεί στις εντολές των κερδοσκόπων και χορηγήσει περισσότερες από μια άδεια, τότε:

  1. Η ΟΠΑΠ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ, γιατί η μεταξύ μας Σύμβαση ισχύει μόνο εφόσον:

«η ΟΠΑΠ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, λειτουργίας, διαχείρισης και διεξαγωγής

τυχηρών παιγνίων στην Ελλάδα» και

  1. ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ, γιατί σήμερα οι επιλογές των πολιτών διαμορφώνονται στους χώρους παρατεταμένης παραμονής του κοινού. Και τα πρακτορεία μας είναι κυρίαρχος τέτοιος χώρος. Εμείς κληρονομήσαμε τα λαϊκά στέκια των παραδοσιακών καφενείων. Νέτα-σκέτα, αυτή είναι η πραγματικότητα.

 Αν τώρα χορηγηθεί αποκλειστική άδεια στην ΟΠΑΠ αλλά η ΟΠΑΠ δεν τηρήσει τη δέσμευση της, τότε η ΠΟΕΠΠΠ θα κάνει χρήση του προοιμίου της Σύμβασης ΟΠΑΠ-Πράκτορα, όπου:

 «Για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ΟΠΑΠ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, λειτουργίας, διαχείρισης και διεξαγωγής τυχηρών παιγνίων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβασή της με την Ελληνική Δημοκρατία ή ενδεχόμενη ανανέωση ή αντικατάσταση αυτής, η ΟΠΑΠ θα διαθέτει κατά αποκλειστικότητα τα διαλαμβανόμενα από τη σύμβαση αυτή παίγνια μέσω του ως άνω δικτύου Πρακτόρων».

 Τι σημαίνει αυτό;

Πως η ΠΟΕΠΠΠ έχει νόμιμο δικαίωμα ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ το ίντερνετ της ΟΠΑΠ, όσον αφορά τουλάχιστον τα Προκαθορισμένα Στοιχήματα.

 Eίναι έτσι κύριοι; Πείτε τα και στους μετόχους, τώρα.

 Ή θα τα διαψεύσετε, για να ξανασηκώσουμε αμέσως τη σημαία της Απεργίας; Όλη η Ελλάδα είναι πανέτοιμη. Περιμένουμε την απάντηση σας. Η Απεργία Αναστάλθηκε. Δεν ακυρώθηκε.

 Πάντως, παρά τη συμφωνία μας, γενικά ξανασκεφτείτε το. Το ίντερνετ δεν είναι πλέον υποχρεωτικό από την Ε.Ε. Κλείστε αυτή την κερκόπορτα. Με την διακήρυξη του διαγωνισμού, η Κυβέρνηση θα δεσμευτεί, πως με κάθε μέσο, με αυστηρή ποινικοποίηση, με παρεμπόδιση στους providers αλλά και στις Τραπεζικές συναλλαγές, θα εμποδίσει τους πειρατές της αγοράς για να προστατέψει, τους 3 που θα αγοράσουν τις ιντερνετικές άδειες. Αλλά αν μπορεί να αποκλείσει τους πολλούς, για να προστατέψει τους 3 νέους «νόμιμους», γιατί δεν τους αποκλείει όλους να προστατέψει την ΟΠΑΠ, που εκτός από τα 100άδες εκατομμύρια που προσφέρει στα δημόσια ταμεία, επιπλέον από τις πλουσιοπάροχες χορηγίες της ζουν Αθλητισμός και Πολιτισμός; Πόση ακόμη πια υποκρισία μένει να δείξει ο πολιτικός κόσμος;

 Κι ας προχωρήσουμε τώρα στο δεύτερο. ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

 Ειρήσθω εν παρόδω, για εμάς τους πράκτορες θεωρείται casus belli η οποιαδήποτε επανάληψη από πολιτικό, της παραπληροφόρησης του κοινού, πως δήθεν το ΔΕΚ μας επέβαλλε πρόστιμο για τα φρουτάκια. Αυτό ισχύει μόνο για τα τεχνικά παιχνίδια. Για το πακμαν που παίζουν οι έφηβοι. Το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό. Πάμε λοιπόν στα ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ.

 Και πρώτα-πρώτα διευκρινίστηκε πως αυτά δεν είναι «φρουτάκια», αφού η διακήρυξη προβλέπει άνοιγμα της αγοράς μόνο για «τεχνικά» παιχνίδια περιορισμένου κέρδους (πόκερ κλπ) και σε καμιά περίπτωση «κουλοχέρηδες», που είναι «τυχερά». Και οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση τέτοιων αδειών ήδη καταγγέλλουν την Κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός για να τα πάρει όλα η ΟΠΑΠ, που είναι η μοναδική που διαθέτει το απαιτούμενο μηχανογραφικό κέντρο και την on-line σύνδεση.

 Η εταιρία θα τα πάρει λοιπόν και θα τα διαθέσει αποκλειστικά μέσω των πρακτόρων της. Ίσως όχι κατ’ ευθείαν στα πρακτορεία, αλλά σε ειδικές αίθουσες που θα φτιάξουν οι πράκτορες (και αν κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να συνεταιριστούν μεταξύ τους δύο-δύο ή και περισσότεροι ή να τα τοποθετήσουν οι ίδιοι σε κατάλληλα καταστήματα τρίτων, που όμως θα ελέγχονται από την ΟΠΑΠ, η οποία φυσικά θα αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτη τους μόνο τον πράκτορα) Κι αυτό γιατί είναι έντονος ο προβληματισμός πως αν τα VLT’s μπουν στα πρακτορεία, τότε θα κανιβαλίσουν τα υπόλοιπα παιχνίδια μας. Σημαντικό επίσης στα συμφωνηθέντα είναι πως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα παίζονται με «γκανιότα» ανάλογη του ΚΙΝΟ (ίσως με 5% μέγιστη απόκλιση) εξασφαλίζοντας έτσι και δίκαιη προμήθεια σε μας.

 Τέλος, κι εδώ είναι το δεύτερο μεγάλο κέρδος μας, το Δημόσιο είναι πλέον υποχρεωμένο, πριν προχωρήσει στη διακήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, να νομοθετήσει την εντατικοποίηση της δίωξης των σημερινών παράνομων «κουλοχέρηδων».

 Είναι έτσι κύριοι της ΟΠΑΠ; Τα επιβεβαιώνετε; Ή να ξανασηκωθούν οι μαύρες σημαίες; Μιλώ την αλήθεια ή εξαπατήθηκε η ΠΟΕΠΠΠ και παρέσυρε και μας; Απαιτώ την απάντηση σας.

 Όλα αυτά βέβαια δεν πρόκειται να υλοποιηθούν πριν την παρέλευση 12-18 μηνών αλλά μέχρι ΤΟΤΕ, θα σας παρακολουθούμε από κοντά. Δεν επαναπαυόμαστε.

 Και πάμε στο πιο ενδιαφέρον. Το «Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ».   

Στο «Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ» κύριοι, η ΟΠΑΠ, με καθαρά απεργοσπαστικούς στόχους, ήδη κυκλοφόρησε πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών του Παγκοσμίου Κυπέλου, σχεδόν ίδιο με τις απαιτήσεις μας, προς το παρόν. Έτσι όμως δεσμεύτηκε χειροπιαστά με την υποχρέωση να κρατήσει ανάλογη πολιτική συνεχώς από τώρα και στο εξής. Περισσότερες ευκαιρίες στοιχηματισμού για τους παίκτες, ανταγωνιστικές τιμές με τους παράνομους και φυσικά το περίφημο Στοίχημα – Live.

 Η ΠΟΕΠΠΠ θα παρακολουθεί και θα ελέγχει, με επίσημη εκπροσώπηση της στις επιτροπές Στοιχήματος της ΟΠΑΠ (και όχι μόνο στις υποβαθμισμένες μεικτές επιτροπές ΟΠΑΠ-ΠΟΕΠΠΠ που λειτουργούν σήμερα).

 Eπίσης μπαίνει οριστικά τέλος και στο καταστροφικό, για την εταιρία και μας, «trading». Προς τον σκοπό αυτό, με την έγγραφη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ, όπως ακριβώς προβλέπεται στη Σύμβαση μας, περιμένουμε άμεσα τις εισηγήσεις του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ, προς τα συναρμόδια υπουργεία, για τα σχετικά ΦΕΚ. Κι αυτό οφείλω να σας το αναλύσω περισσότερο.

 Κύριοι, για το 2009 η εταιρία ανακοίνωσε πωλήσεις στο Στοίχημα, ύψους 2 Δις ευρώ και μεικτό κέρδος 600 εκατ. ευρώ. Το μεικτό κέρδος ανά γεγονός προς στοιχηματισμό, από την ΟΠΑΠ έχει οριστεί στο ληστρικό για το κοινό και καταστροφικό για την εταιρία, 13,5%. Αυτό με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς  και σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Παγκόσμια αγορά, σημαίνει πως έπρεπε η εταιρία να αποκομίσει μεικτό κέρδος ύψους 40,3%. Ήτοι πάνω από 800 εκατ. ευρώ!!! Που πήγαν λοιπόν τα 200 εκατ. φέτος; Τα έχασαν ανίκανοι ή τα καρπώθηκαν δόλιοι; Τι έγινε;

 Οι πραγματικές πωλήσεις ήταν, καθ’ υπολογισμό, μόνο 1,6 Δις ευρώ. Και σύμφωνα με τα ισχύοντα στην παγκόσμια αγορά, έπρεπε να μας έχουν δώσει κέρδη 645 εκατ. ευρώ. 45 εκατ. επιπλέον από τα κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρία για τα 2 Δις πωλήσεις. Δηλαδή έδωσαν 45 εκατ. κέρδη για να αγοράσουν 400 εκατ. τζίρο; Ναι, αλλά έκαναν και κάτι ακόμη χειρότερο.

 Από τη μια έχουμε την ανικανότητα. Τα στελέχη που είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση ρίσκου, αποδέχτηκαν στοιχήματα, απελπισμένων για πρόσκαιρη ταμειακή ρευστότητα πρακτόρων, τριών προβλέψεων στο ίδιο γεγονός, που αποδίδουν στην εταιρία 13,5% μείον 8% προμήθεια. Και θεωρητικά αυτά τα χτυπήματα μπορεί να μην άμεσα ζημιογόνα, (αποδίδουν 5-6%) αλλά με μαθηματική ακρίβεια φουσκώνουν μεν τον τζίρο ψεύτικα, όμως από την άλλη το ίδιο κάνουν και με τον λογαριασμό «επισφάλειες πρακτόρων», που ανάφερα προηγουμένως. Φυσικά αλλοιώνουν και τη συνολική εικόνα των πωλήσεων.

 Και δεύτερο και σπουδαιότερο, αλλά πλέον όχι από ανικανότητα.

 Τα ίδια στελέχη, για λόγους εντυπωσιασμού στο ύψος των πωλήσεων, δέχτηκαν χτυπήματα υψηλού ρίσκου, που για την εταιρία σημαίνει μέσο κέρδος ή ζημία (±)5%. Το έκαναν μόνο για εντυπωσιασμό; Είχαν και ίδιο όφελος (έστω για πριμ επί των πωλήσεων); Η Διοίκηση της εταιρίας οφείλει να το ψάξει. Αλλιώς ο εισαγγελέας. Αφορά δημόσια έσοδα. Ποιος «κοινός» παίκτης σηκώνεται και καταθέτει εκατομμύρια στα ταμεία της ΟΠΑΠ την Παρασκευή το πρωί από 8:00 ως και 8:05, για να προλάβει και να αποκλείσει την υπόλοιπη Ελλάδα, από παιχνίδι που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής;

 Πόσο μας έβλαψε αυτό;

 Με 40% γκανιότα που έπαιξε το παικτικό μας κοινό, είχε μια ανακύκλωση της τάξεως του 2,13%. Άρα στα 1,6 Δις πραγματικού τζίρου οι απώλειες του κοινού ήταν 640 εκατ. ευρώ (τα κέρδη που πραγματικά έπρεπε να έχει η εταιρία). Με τις ίδιες απώλειες, αλλά αν η γκανιότα του 30% που ανακοίνωσε η εταιρία ίσχυε για όλους τους παίκτες, οι πελάτες μας θα έπαιζαν 2,1 Δις ευρώ (τώρα μπλοκάρεται συνεχώς ο στοιχηματισμό τους, μετά από ένα ύψος συνολικών στοιχημάτων που καλύπτουν γρήγορα και μαζικά οι επιτήδειοι) και το κυριότερο, θα τους φέρναμε σιγά – σιγά πίσω, από το παράνομο παιχνίδι, στα πρακτορεία μας.

 Και με τις ίδιες απώλειες για το κοινό και 7% επιπλέον κέρδη για την εταιρία, τα πραγματικά πρακτορεία θα εισέπρατταν 33% επιπλέον προμήθεια. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι πράκτορες ζητούν να αποκλειστεί η αλητεία των traders και η καταστροφή των τριπλών και να μειωθεί η γκανιότα του απλού κοινού; Γιατί με περισσότερα κέρδη για την εταιρία, θα είναι σαν να πηγαίνει η προμήθεια μας στο 10,5%. Αυτή την έννοια είχε το Απεργιακό μας σύνθημα ή «80/20 γκανιότα» ή 12% προμήθεια. Με πολύ απλές κινήσεις, το κοινό, η εταιρία και οι πράκτορες μπορούν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Οι μόνοι που θα κλάψουν θα είναι οι άγνωστοι τυχεροί, που παίζουν εκατομμύρια κάθε μέρα, από τις 8:00 ως τις 8:05 κάθε πρωί!!! Και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι πως πραγματικά είναι και τόσο άγνωστοι, τουλάχιστον όχι για το σύνολο των ανθρώπων της ΟΠΑΠ.

 Τέλος, το θετικό είναι πως η Διοίκηση της ΟΠΑΠ αναγνώρισε ότι, ανεξαρτήτως της εκάστοτε ποσοστιαίας συμμετοχής του «Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ» στον συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρίας, το Στοίχημα είναι το κύριο παιχνίδι που γεμίζει τα πρακτορεία μας και οποιαδήποτε λανθασμένη διαχείριση του είναι καταστροφική για τα συνολικά αποτελέσματα της εταιρίας και των πρακτόρων.

 Είναι έτσι κύριοι; Επιβεβαιώστε με ή βγάλτε με ψεύτη. Προσοχή όμως. Την κάθε σας κουβέντα, 5.000 ζεύγη φιλύποπτων αυτιών των πρακτόρων, περιμένουν να την αναλύσουν. Και 25.000 ζεύγη των οικογενειών και των υπαλλήλων τους. Ορίστε το φυτίλι, ορίστε και τα σπίρτα. Από σας εξαρτάται να τα ανατινάξετε όλα.

 Εγώ την υπόσχεση μου στους συναδέλφους μου, πως μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ξεκαθαριστεί όλα, την κράτησα, σήμερα.

 Και κάτι τελευταίο.

 Διοικήσεις και μετόχους, σας φιλοξενούμε στο σπίτι μας πλουσιοπάροχα τα τελευταία χρόνια. Έξω, ψηλά στο κτίριο της ΟΠΑΠ υπάρχει η ταμπέλα της. Σας την παραδώσαμε φρεσκογυαλισμένη και επιβλητική. Σήμερα, όποιος σηκώσει τα μάτια του, την βλέπει σκουριασμένη και βρώμικη.

 Σας φιλέψαμε όλα τα καλά και σεις σκουπίζετε τα χέρια σας στα καλά τραπεζομάντηλα που στρώσαμε για σας. Προσοχή! Γιατί αυτά τα χέρια στο τέλος θα μας αναγκάσετε να τα κόψουμε

 Eυχαριστώ, για τη υπομονή σας.

 Εμείς πάντως άλλη υπομονή δεν έχουμε.

 ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ (όσα συμφωνήσαμε) ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

 Περιμένω την επιβεβαίωση σας, αλλιώς 5.000 περιμένουν το σύνθημα της ΠΟΕΠΠΠ.

 

  

 

 

 

Θέλουμε το email σου, θέλεις το Newsletter μας;
Για να μην τα μαθαίνεις από αλλού, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε όλα τα τελευταία νέα
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Print Friendly, PDF & Email

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης στο poeppp.org. Επίλεξε «ΟΚ» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερα», για να μάθεις τα cookies που χρησιμοποιούμε Περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο