HomePress & MediaΑνακοινώσειςΔημοσίευμα Αντιπροσώπου

Δημοσίευμα Αντιπροσώπου

Κλωνάρης  Κίμων

 

Πράκτορας ΟΠΑΠ

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Ε.Π.Π.Π.

 

 

Θάσος – Θάσου

ΤΗΛΕΦΩΝΑ                 Γραφ.: 2593022200

Fax:     2593058110

  Κιν:     6972228120

 

ΘΑΣΟΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

 

Συνάδελφοι,

από φέτος τον Μάρτιο, που έφτασε η ώρα να επιστρέψω κι εγώ στην καθημερινότητα μου, μίλησα μαζί σας δυο φορές μόνο. Γιατί δεν αρμόζει να ανεβαίνεις στο δημόσιο βήμα και να απασχολείς τους πολλούς, όταν για την οποιαδήποτε αιτία έχεις ήδη τραβηχτεί στη γωνιά σου. Από τη μια να αποθέτεις τον Σταυρό του Μαρτυρίου (από άτακτη υποχώρηση, δειλία, προδοσία ή ότι άλλο θέλετε να υποπτεύεστε εσείς) και από την άλλη να έχεις το θράσος να «συμβουλεύεις» και τους άλλους. Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν είναι του χαρακτήρα μου.

 

Παρόλα αυτά αναγκάστηκα να πάρω, άλλες δυο φορές τον λόγο. Όχι καθοδηγητικά, παρά μόνο για να εξηγηθώ. Πρώτα να απολογηθώ γιατί ξαφνικά δήλωσα λιποτάκτης από τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες και μετά για να εξηγήσω τις διαφορές που ζητούσε η ΟΠΑΠ να περάσει στη Σύμβαση, την οποία είχα ήδη διαπραγματευτεί στο όνομα σας και την είχε εγκρίνει η Γενική μας Συνέλευση. Κι αφού, το κατά δύναμη, διευκρίνισα τα καθέκαστα, τελείωνα, τότε, με την επίκληση «Επιτρέψετε μου τώρα να επιστρέψω στην αφάνεια μου». Αυτό ήταν η αναγκαστική απόφαση μου, αυτό και έκανα. Όσοι ακόμη ψάχνουν να βρουν ύποπτα σενάρια, ίσως έχουν τη μύγα και μυγιάζονται. Δικαίωμα τους η κριτική.

 

Στη Θάσο, που σπαταλώ πια τη ζωή μου, δεν νεκρώθηκε δα και το μυαλό μου. Μετά τη βάρδια μου στο πρακτορείο, αρκετές νύχτες ξημερώνομαι μελετώντας τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας. Έξι μεγάλα θέματα αποτελούν τα κεφάλαια αυτής της δουλειάς.

 

 1. Η ΟΠΑΠ αυτή καθ’ αυτή, σαν εταιρία που πρέπει επιτέλους κάποτε να λειτουργήσει με κριτήρια ελεύθερης αγοράς. (Ήδη βλέπω τα χαμόγελα ικανοποίησης αρκετών από σας να ζωγραφίζονται στο πρόσωπο σας. «Ρίξ’ τα τους Κλωνάρη. Πες για τη ρεμούλα τους».Τα ρίχνω συνάδελφοι. Αλλά μέσα σ΄ αυτό το κεφάλαιο αναδεικνύονται κι άλλα προβλήματα. Όπως, π.χ., το απαράδεκτο καθεστώς να αμείβονται όλοι το ίδιο. Που είναι τα «πριμ παραγωγικότητας» της ελεύθερης αγοράς; Ξέρω-ξέρω. Τώρα ξινίσατε τα μούτρα σας. Το σύνθημα της ΠΟΕΠΠΠ πρέπει να είναι «ή όλοι ή κανείς». Ε, λοιπόν συνάδελφοι, ΚΑΝΕΙΣ. Είναι καλύτερα έτσι; Όμως το «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», δεν είναι η λύση).

 

 1. Τα προϊόντα της ΟΠΑΠ κι η υπεράσπιση του Μονοπωλίου. (Γιατί είμαι πράγματι υπέρ του Μονοπωλίου και όχι σαν κάποιους ανόητους που ζητούν να έλθουν ανταγωνιστικές, δήθεν για να τους δώσουν καλύτερο Στοίχημα. Αλλά ονειρεύονται, σαν μικρά παιδιά,  πως θα παίζουν ΚΙΝΟ της ΟΠΑΠ και στοίχημα των …Ανταγωνιστών. Τέτοια ονειρεύονται. Ή ακόμη να παίζουν τα πρακτορεία φρουτάκια, με ωράριο περιορισμένο στις 9 το βράδυ…!).

 

 1. Τα δίκτυα λιανικής της ΟΠΑΠ, γενικά. (Γιατί κάποιοι έχουν καταπιεί το παραμύθι πως αν παίξει η ΟΠΑΠ στο ίντερνετ, τότε αυτό θα γίνεται μέσω καρτών, που θα πωλούνται αποκλειστικά στα πρακτορεία. Σωστό είναι αν γίνει αυτό. Ποιος όμως τους είπε ότι θα αμείβονται με ποσοστό επί των πωλήσεων και όχι, π.χ., με ένα ευρώ ανά κάρτα, είτε αυτή είναι των 100 ευρώ είτε των 1.000 ευρώ; Γιατί ίντερνετ θα πει καλύτερες αποδόσεις. Ποιος θα δώσει καλύτερες τιμές, αν έχει κόστος πρακτόρευσης; Τέτοια ονειρεύονται; Πλανώνται πλάνην οικτράν. Φυσικά, από την άλλη μεριά, αν και η ΟΠΑΠ πέσει στην παγίδα και θελήσει να περάσει σε δεύτερη μοίρα τα φυσικό δίκτυο, τότε θα διαλυθεί εν μία νυκτί. Και αν κάποιοι αρμόδιοι σκέφτονται πως όταν προκαλέσουν τέτοια ζημιά δεν θα πάθουν οι ίδιοι τίποτε, παρά απλώς θα αλλάξουν πόστο, τότε λάθος λογαριάζουν. Γιατί την προδοσία τους θα την πληρώσουν ακριβά. Και όπως θα φοβάμαι εγώ για το μέλλον της δικής μου οικογένειας, αν διαλύσουν την ΟΠΑΠ, έτσι θα φοβούνται κι αυτοί για τις δικές τους. Θα βρεθεί δικαστής να μας δικάσει;).

 

 1. Τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ. (Που αν αφαιρέσεις αυτούς που ανοιγοκλείνουν από χρέη, χωρίς να συμπεριλαμβάνω όσους αναγκάστηκαν να κάνουν διακανονισμό μια φορά, αυτούς που παίζουν τα μεγάλα στοιχήματα με προμήθεια 2% και αυτούς που έχουν ετήσιο εκκαθαριστικό κάτω από 20.000 μεικτά, τότε αμέσως-αμέσως μένουμε μόνο 4459. Αυτοί που παίρνουν λιγότερα από 20.000, έχουν ΟΛΟΙ δηλώσει στην ΟΠΑΠ πως κάνουν και άλλη δουλειά στο πρακτορείο τους και τώρα που η Σύμβαση προβλέπει μόνο αμιγή πρακτορεία, παραπονούνται πως …δεν βγαίνουν! Να με συμπαθούν αλλά δεν είναι επαγγελματίες πράκτορες. Και αν υπολογιστεί πως οι εργατικοί νόμοι προβλέπουν για το ελάχιστο ωράριο ενός πράκτορα, που δουλεύει μόνος το πρακτορείο του 77,5 ώρες εβδομαδιαίως και κλείνει μιάμιση ώρα το μεσημέρι εκτός Σ/Κ, ως αμοιβή την αποζημίωση των 24.300 ευρώ, με βάση τις υπερωρίες και την εργασία χωρίς ρεπό και άδεια διακοπών, τότε για να του περισσέψουν αυτά τα χρήματα που ούτως ή άλλως θα τα έπαιρνε οπουδήποτε αλλού, πρέπει να έχει μικτό ετήσιο εκκαθαριστικό πάνω από 42.829 ευρώ. Αν έχει παρακάτω, δεν είναι επιχειρηματίας έτοιμος να ανοίξει τις δουλειές του, αλλά μεροκαματιάρης υπάλληλος της ΟΠΑΠ. Χωρίς αυτούς μένουμε 3.822 και πάει λέγοντας…).

 

 1. Η Συνδικαλιστική Οργάνωση των πρακτόρων, αρχίζοντας από την ΠΟΕΠΠΠ. (Που αν εφαρμοστούν τα παραπάνω, τότε θα χαθούν αμέσως …8 πρόεδροι Σωματείων και 42 αντιπρόσωποι από τους 140 της Γενικής Συνέλευσης. Τόσο καλά είναι τα πράγματα).

 

 1. Και τέλος η Συνεταιριστική Οργάνωση των πρακτόρων, ο Σ.Ε.Π.Π.Π.. (Που πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη μας).

 

Τα αποτελέσματα αυτής της επίπονης δουλειάς θα σταλθούν στην ΠΟΕΠΠΠ και ας τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει και αν θέλει. Όμως χθες (2/8/2009) που πάλι μελετούσα αυτά τα ζητήματα, μου τηλεφώνησε ένας συνεργάτης από παλιά, ο Σωκράτης ο Βαρακλιώτης, και μου ζήτησε να εξεταστεί η περίπτωση να συνεργαστούν οι πράκτορες με ιδιωτική εταιρία εξόφλησης λογαριασμών. Του απάντησα πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, κυρίως γιατί δεν έχει την έγκριση της ΟΠΑΠ. Επίσης γιατί με αυτή την εταιρία θα πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά ταμειακές μηχανές και τέλος γιατί ειδικά για τον ΟΤΕ ζητά να παίρνει αμοιβή περίπου 48 λεπτά ανά συναλλαγή ενώ στον ΣΕΠΠΠ έχουμε εξασφαλίσει μέγιστο ποσό ετήσιου κόστους μηχανογράφησης, τα 500 ευρώ ανά εισπράκτορα. Περίπου δηλαδή 4 με 5 λεπτά ανά συναλλαγή.

 

Ο Σωκράτης επέμενε στα επιχειρήματα του. Τον διέκοψα μια και καλή λέγοντας πως αυτή τη στιγμή ο ΣΕΠΠΠ κινδυνεύει να διαλυθεί και αυτό είναι που προέχει. Πρέπει να βρεθεί καινούργια διοίκηση και να δοθεί λύση άμεση στα οικονομικά του. Του εξήγησα αναλυτικότερα κάποια από τα επείγοντα προβλήματα τα οποία σας παραθέτω και παρακάτω. Εκεί έκλεισε η κουβέντα μας.

 

Το πρωί μου τηλεφώνησαν ότι στην ιστοσελίδα που οργανώνει ο Βαρακλιώτης, έγραψε: «Σήμερα τελειώνει το όνειρο. Το όραμα που μοιραστήκαμε, προκειμένου να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και να κινηθούμε πιο επαγγελματικά. Η λειτουργία ενός συνεταιρισμού και μαζί η ευκαιρία που δόθηκε στους πράκτορες να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις τους σε μια νέα πορεία ανεξαρτησίας με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της τεράστιας δημοτικότητας που έχουν ως δίκτυο, χάθηκε».

 

Ξαναμιλήσαμε στο τηλέφωνο μετά από αυτό και απάντησε δημόσια «Εγώ το θέμα το ανέβασα γιατί ήταν είδηση και είχα υποχρέωση ως Ηλεκτρονική εφημερίδα πρακτόρων ΟΠΑΠ»! Αυτόν τον τίτλο δεν του τον απένειμα εγώ. Ας κρίνει η ΠΟΕΠΠΠ.

 

Στη συνέχεια μου ζήτησε επίσης να του δώσω κάποια στοιχεία, ώστε να απαντά σε όσους ζητούν λεπτομέρειες,  και του έστειλα την παρακάτω προσωπική επιστολή.

 

«Φίλε Σωκράτη, καλησπέρα.

Ενημερώθηκα πως ανακοίνωσες στους συναδέλφους, το «τέλος» του Συνεταιρισμού! Φαντάζομαι πως αυτό ήταν αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας. Εκεί σου εξήγησα πως:

 

 1. Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. αυτοκαταργήθηκε, αφού 4 από τα 7 μέλη επέλεξαν να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.. Αλλά αυτό ρητά απαγορεύεται από το καταστατικό του Σ.Ε.Π.Π.Π.Π. Θυμάσαι πως το είχαμε βάλει στο καταστατικό του Συνεταιρισμού για να μη μαζεύονται όλες οι «εξουσίες» στα ίδια άτομα. Έτσι σήμερα δικαίωμα συμμετοχής στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. εξακολουθούν να έχουν μόνο ο υπογράφων, η κ. Θανοπούλου και η κ. Βυθούλκα, που όμως είναι πλέον συνταξιούχος πράκτορας. Αλλά  στους 7 οι 3 δεν σχηματίζουν απαρτία.

 

 1. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, παρόλο που μέχρι στιγμής ο ΣΕΠΠΠ δεν είχε ούτε ένα ευρώ έσοδα, είχε πράγματι έξοδα και μια μικρή απόδειξη είναι τα ίδια τα Καταστατικά που 5.000 πράκτορες κρατούν στα χέρια τους. Σύνταξη, εκτύπωση και κούριερ, πιστεύετε πως ήταν δωρεάν; Κάποιος τα έβαλε αυτά.

 

 1. Ο Σ.Ε.Π.Π.Π. δεν εισέπραξε τις συνδρομές των υποψηφίων μελών του, γιατί αν δημιουργούνταν Βιβλίο Ταμείου, τότε πάλι σύμφωνα με το Καταστατικό του θα έπρεπε να ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές. Αυτό είχαμε πει, για να μη λένε οι γνωστοί «γκρινιάρηδες» πως τρώμε τις συνδρομές. Γνωρίζεις όμως πόσο ακριβό είναι το κόστος των ορκωτών. Δηλαδή τι θα κάναμε; Θα μαζεύαμε 400άρια για να τα δίναμε στους λογιστές; Είπαμε λοιπόν να περιμέναμε πρώτα την έναρξη των δραστηριοτήτων και μετά να εισπράτταμε συνδρομές, άρα και να εγγράψουμε μέλη, παρόλο που είχαμε μαζέψει εκατοντάδες αιτήσεις. Αυτά όλα, εσύ τα γνώριζες.

 

 1. Για την έναρξη των δραστηριοτήτων έπρεπε:
  1. Να δημιουργηθεί ο Σ.Ε.Π.Π.Π.
  2. Να αναγνωριστεί από την ΟΠΑΠ
  3. Να υπογραφεί η πρώτη σύμβαση με την αγορά (ΔΕΗ)
  4. Να υπογραφεί ή Σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα
  5. Να αποκτηθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τη μηχανοργάνωση του ΣΕΠΠΠ και τη σύνδεση του με τα πρακτορεία των μελών του.

 

Όλα αυτά έγιναν, βέβαια με πάρα πολύ κόπο και σιγά-σιγά. Προείχαν οι υποχρεώσεις στην ΠΟΕΠΠΠ.

 

 1. Έπρεπε επίσης να βγει υπουργική απόφαση για την απαλλαγή των πρακτορείων του ΣΕΠΠΠ από Ταμειακές Μηχανές. Παρόλο που έχουμε τις σχετικές διαβεβαιώσεις, τυπικά ακόμη δεν πήραμε την απόφαση αυτή στα χέρια μας. Αλλά τι έπρεπε να γίνει; Να υποχρεώσουμε χιλιάδες πράκτορες να χρεωθούν την έναρξη Βιβλίων και Στοιχείων και μετά να τους πούμε πως απαλλάχτηκε ο ΣΕΠΠΠ και άδικα αγόρασαν τις μηχανές; Προτιμήσαμε να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή. Για όλα αυτά θα βγει λεπτομερής ανακοίνωση. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω τη δυνατότητα.

 

Και πάμε στο δια ταύτα. Ο ΣΕΠΠΠ έχει έδρα. Αλλά ήταν το σπίτι μου στην Αθήνα, που πλέον το ξενοίκιασα! Ο ΣΕΠΠΠ έχει γραμματειακή υποστήριξη. Αλλά ήμουν εγώ που έκανα και χρέη γραμματέα! Τι περιμένατε; Να γράφω μόνος και να στέλνω ενημερωτικά e-mail στους εκατοντάδες πράκτορες που έκαναν αίτηση; Γίνεται αυτό; Απλά όταν υπήρχε κάποια είδηση, έστελνα ανακοίνωση στις εφημερίδες.

 

Ο ΣΕΠΠΠ, για να υπάρχει, χρειάζεται και μια εγγυητική επιστολή 30.000 ευρώ που την έχω καταθέσει εγώ, με δάνειο που υπόγραψα στην Εθνική Τράπεζα και κοστίζει 591 ευρώ την μήνα και άλλα 225 κάθε τρίμηνο. Ζήτησα να βρεθεί τρόπος να ξεμπλοκαριστώ από αυτό το δάνειο. Κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Και χθες που κι εσύ Σωκράτη μου ζήτησες να βρω άλλη λύση, σου είπα ξεκάθαρα: «Εγώ κλείνω χρόνο με αυτό το βάσανο. Το είχα ξεκινήσει για 2-3 μήνες και χρονίσαμε. Δεν έχω πια την οικονομική δυνατότητα. Βάλε λοιπόν Σωκράτη εσύ τα 30.000 και ούτε γάτα ούτε ζημιά». Δεν συμφώνησες όμως. Αλλά έβγαλες ανακοίνωση πως πέθανε ο ΣΕΠΠΠ.

 

Ο ΣΕΠΠΠ βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη στιγμή. Με μόνο 3 μέλη στο Δ.Σ. από τα 7 που εκλέχτηκαν. Και σήμερα ζήτησα την ακύρωση της εγγυητικής. Δυστυχώς δεν είχα άλλη οικονομική δυνατότητα. Όμως χωρίς την εγγυητική, η ΔΕΗ ακυρώνει τη σύμβαση. Και χωρίς τη βασική αυτή σύμβαση, ο ΣΕΠΠΠ τελειώνει. Αυτά είπαμε.

 

Όσο για τις γαλαντομίες να είμαι έμμισθος Διευθυντής του ΣΕΠΠΠ και άλλα τέτοια, νομίζω πως με προσβάλλουν. Ποτέ δεν ζήτησα αμοιβή. Όμως και σου θυμίζω πως ΟΛΟΙ σας συμφωνήσατε, όταν κάναμε το Καταστατικό, να μη δικαιούμαι ούτε ένα ευρώ έστω για κάποια έξοδα «για να μη φωνάζει η αντιπολίτευση στην ΠΟΕΠΠΠ». Τώρα τι άλλαξε; Επειδή είστε σίγουροι πως θα τα αρνηθώ;

 

Σε κάθε περίπτωση, εγώ έφτασα στο δικό μου τέρμα. Δεν αντέχει άλλη ζημιά η οικογένεια μου. Ψάχνω να βρω σε ποιον θα παραδώσω τη σκυτάλη. Θα τη ζητήσει κανείς;»

 

Αυτά του έγραψα και τα μετέφερε στο μπλοκ του. Όπως είναι ήδη γνωστό εγώ στην ιστοσελίδα αυτή δεν είμαι ούτε αναγνώστης ούτε μέλος, από τότε που, για να είμαι μέλος, μου ζητήθηκε επιπλέον να παραδώσω προσωπικά μου δεδομένα. Τους είχα γράψει:

 

«Καλησπέρα στην παρέα σας, για τελευταία φορά. Τα στοιχεία που μου ζητά ο Σωκράτης να του παραδώσω, για να πάρω κωδικό, αν παραπέσουν σε εταιρία ανταγωνιστική της ΟΠΑΠ, τότε θα έχει στα χέρια της ότι χρειάζεται για να αρχίσει τις υποσχέσεις και τις προσφορές, προκειμένου να δημιουργήσει δικό της δίκτυο, μέσα από τα δικά μας πρακτορεία. Άλλωστε η δέσμευση του volosbet είναι μόνο ότι «δεν θα δημοσιοποιηθούν». Σε αυτό διαφωνώ κάθετα και ανυποχώρητα. Στο πρακτορείο μου δεν έβαλα ποτέ τίποτε ανταγωνιστικό της ΟΠΑΠ. Ούτε λαχεία, ούτε Ξυστό -ακόμη και τότε που μεσουρανούσε- ούτε ΟΔΙΕ. Είμαι αρκετά μεγάλος για να αλλάξω μυαλά. Και ότι κάνω το κάνω φόρα παρτίδα. Δεν μου αρέσουν τα παράνομα. Γι’ αυτό σας χαιρετώ. Μαζί περάσαμε καλά και κάποιες φορές και δημιουργικά. Αλλά όλα τα καλά έχουν κάποτε ένα τέλος».

 

Με την δραστηριότητα λοιπόν αυτή του Σωκράτη του Βαρακλιώτη δεν έχω καμιά σχέση. Με τον ίδιο φυσικά πάντα είχα και θα έχω, εκτός αν ο ίδιος αποφασίσει διαφορετικά. Τις τεχνοκρατικές του γνώσεις τις θεωρώ πολύτιμες. Για τα λοιπά κρίνεται κι αυτός κατά περίπτωση. Όπως όλοι μας.

 

Η δημοσίευση της επιστολής που έστειλα στον Σωκράτη για τον ΣΕΠΠΠ, με άφησε εκτεθειμένο. Μαθαίνω πως παλιοί συνεργάτες με λοιδορούν ως «Καίσαρα που επειδή έφυγα θέλω να δημιουργήσω πίσω μου χάος», άλλοι πρότειναν να μου βγάλουν μισθό και άλλοι ζήτησαν να γίνει έρανος για να στηριχτώ …οικονομικά. Λυπάμαι αν αυτό κατάλαβαν. Ο ΣΕΠΠΠ μόλις πάρει στα χέρια του την απαλλαγή από τις ταμειακές μηχανές, είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του.

 

Φυσικά πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της έκπτωτης Διοίκησης αλλά και της νέας σύμβασης με την ΔΕΗ, μετά την απόσυρση της εγγυητικής. Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται. Στη συνέχεια όλα θα τρέξουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Έτοιμες είναι οι συμβάσεις με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, την WESTERN UNION, εταιρίες διαφημιστικών προβολών, αυτόματων πωλητών, συνδρομητικής τηλεόρασης, αγοράς φτηνού εξοπλισμού πρακτορείων, εφημερίδας των παιχνιδιών του κλάδου, τοποθετήσεις ΑΤΜ Τράπεζας στα πρακτορεία που και ενοίκιο θα μας δίνει αλλά προπαντός θα λύσει και το πρόβλημα της εγκληματικότητας (υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις σε αυτό) και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

 

Η σύμβαση με την Εθνική ήταν μια πολύ καλή αρχή. Θα εισπράττει ο πράκτορας από τους λογαριασμούς π.χ. Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και την Δευτέρα θα βγαίνει ένα εκκαθαριστικό που θα του λεει πόσα πρέπει να πληρώσει την Τρίτη. Αν τα καταθέσει έχει καλώς. Αλλιώς ο ΣΕΠΠΠ θα τα εισπράττει από την τράπεζα και φυσικά θα τρέχουν τότε τόκοι δανείου στην Τράπεζα για τον πράκτορα, μέχρι να τα καταθέσει κανονικά. Αλλά μέχρι το ποιο ποσό θα τον καλύπτει η Τράπεζα, αυτό θα εξαρτάται αποκλειστικά από την προσωπική του πιστοληπτική ικανότητα. Θα πηγαίνει τη δήλωση φόρου, θα ελέγχουν το Τειρεσία και θα αποφασίζει η Τράπεζα το πλαφόν του καθενός. Καμιά ανάμιξη ο ΣΕΠΠΠ. Κι αν το πρακτορείο καλύπτει το πλαφόν, τότε θα πέφτει η γραμμή μέχρι να καταθέσει χρήματα. Αν κάποιος είναι αφερέγγυος για τις Τράπεζες, τότε θα παίρνει φυσικά μηδενικό πλαφόν και θα μπορεί να ενεργοποιείται στον ΣΕΠΠΠ, μόνο με προκαταβολικές καταθέσεις.  Ο ΣΕΠΠΠ δεν είναι συνδικαλισμός να εφαρμόζει το «ή όλοι ή κανείς». Ο ΣΕΠΠΠ είναι επιχείρηση. Και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να λειτουργεί με Συνδικαλιστές. Χρειάζεται έμπειρα στελέχη της αγοράς. Το Δ.Σ. και η Γ.Σ. μόνο θα χαράζουν πολιτική. Την υλοποίηση θα την αναλάβουν οι τεχνοκράτες. Κανέναν Κλωνάρη δεν θα έχει ανάγκη.

 

Πολλά έχουμε να κερδίσουμε από αυτά. Θα τα διαβάσετε μέσα στον Σεπτέμβριο, όταν θα δημοσιοποιηθεί η μελέτη που ανάφερα προηγουμένως. Αλλά θέλουν πολύ δουλειά. Τίποτε δεν μας χαρίζεται. Ούτε και βοηθά να βγαίνουν κορώνες.

 

Μέχρι να γίνουν όλα τα  παραπάνω και οπωσδήποτε πριν από τον φετινό Δεκέμβριο, έχω αναλάβει δημόσια την δέσμευση να μην φύγω από τον ΣΕΠΠΠ. Οπωσδήποτε όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτε ούτε για την υποχρεωτική αλλαγή διοίκησης ούτε για την εγγυητική. Ας δώσουν λύση (τις αμέσως επόμενες ημέρες) οι υπόλοιποι του ΣΕΠΠΠ, μόνο σε αυτά τα δυο συγκεκριμένα προβλήματα και για όλα τα άλλα αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη.

Μέχρι τον Δεκέμβριο.

 

Υ.Γ.: Σε όσους σπαταλούν τα λόγια τους προτείνοντας να διεκδικήσει η ΠΟΕΠΠΠ λαγούς με πετραχήλια, τους λεω μόνο αυτό. Όταν κερδίζεις κάτι, κάποιος το χάνει. Για να του το πάρεις, χρειάζεται να του το αρπάξεις με τσαμπουκά ή να το πληρώσεις. Ας απαντήσουν λοιπόν. Έχουν τσαμπουκά και οι 5.100 πράκτορες; Κι αν δεν έχουν, τι είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε; Εν ολίγοις, ή ματώνεις όταν ξεκινάς «Απεργίες Διάρκειας» ή αλλιώς, όταν προτείνεις το τι πρέπει να διεκδικήσουμε, να λες και το τι είσαι πρόθυμος να δώσεις, όπως για το 8% στο ΚΙΝΟ, που κάναμε και πετυχημένη απεργία αλλά και δώσαμε 2,5 ώρες διεύρυνση ωραρίου. Να πάψουν οι λεονταρισμοί με 70 άτομα έξω από τον ΟΠΑΠ της Αθήνας και με 4 κλεισμένους στο Μηχανογραφικό. Να μη τα ρίχνουμε όλα στο νέο συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ. Αυτοί έφταιξαν μόνο γιατί πίστεψαν τις αγωνιστικές υποσχέσεις των αγωνιστών του καναπέ και πήραν τα μυαλά τους αέρα, με απεργίες …μέχρι τελικής πτώσης!!! Ε, ήρθε η πτώση και το ευχαριστηθήκαμε. Αλλά ούτε και να κρύβονται αυτοί που από τη μια ψηφίζουν ηρωικά να συνεχιστεί η απεργία και ταυτόχρονα δηλώνουν πως στον δικό τους τον νομό …δεν μπορούν κρατήσουν τα 50-60 πρακτορεία κλειστά. Άντε να μη βγάλω τα πρακτικά στον αέρα και κάτι παλικαράκια δεν ξέρουν που να κρυφτούν. Όχι και να βγαίνουν στα site μετά να το παίζουν ανένδοτοι…

 

 

ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ

 

Θέλουμε το email σου, θέλεις το Newsletter μας;
Για να μην τα μαθαίνεις από αλλού, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε όλα τα τελευταία νέα
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Print Friendly, PDF & Email
previous article
next article

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης στο poeppp.org. Επίλεξε «ΟΚ» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερα», για να μάθεις τα cookies που χρησιμοποιούμε Περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο