HomePress & MediaΑνακοινώσειςΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ  ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ

 ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 – FAX: 210 5229289

web: www.poeppp.org email contact@poeppp.org

 

Αρ.Πρωτ. 1122-Δ                                                                                                     Αθήνα 14/5/2010

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

 Θέμα: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

                                         

 • · Αυτοί που μας υποσχέθηκαν καλύτερες μέρες, άνοιξαν για μας τις πύλες της Κολάσεως.
 • · Αυτοί που διαλαλούσαν τη δίκαια αμοιβή του μεροκάματου, έπεσαν σαν αρπακτικά πάνω μας, αποφασισμένοι να στραγγίξουν κάθε τίμιο νοικοκυριό.
 • · Τα φαντάσματα του παρελθόντος, αντί να αντιμετωπίσουν τον λαϊκό εξευτελισμό και την παραδειγματική τιμωρία, ξαναγύρισαν στον θρόνο τους κοιτάζοντας από ψηλά τους ανθρώπους της δουλειάς, γεμάτοι περιφρόνηση.
 • · Οι Τραπεζίτες που έπνιξαν την ανάπτυξη και παγίδεψαν με ληστρικά δάνεια ανύποπτους επαγγελματίες, σήμερα ανακοινώνουν ξεδιάντροπα τα αστρονομικά κέρδη τους, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης. Δεν το κρύβουν πως ονειρεύονται να διορίσουν την επόμενη Κυβέρνηση.
 • · Οι απόμαχοι της δουλειάς τρέμουν τις μαύρες μέρες πείνας που τους περιμένουν, όμως στα στέκια του Συντάγματος τα παράσιτα πανηγυρίζουν. Οι γύπες μυρίστηκαν ανυπεράσπιστα θύματα.
 •  

   Είμαστε πράγματι τόσο «ανυπεράσπιστοι»;

  Από πότε σε αυτή τη χώρα μετράμε τη δύναμη του αντιπάλου και όχι την περηφάνια μας; Σήμερα μπαίνουμε στη μάχη 5.000 οικογένειες των πρακτόρων ΟΠΑΠ. Ούτε βήμα πίσω, πριν οι προδότες νοιώσουν την οργή μας. Δεν θα είναι οι δικές μας οικογένειες που θα πληρώσουν την κρίση. Εμείς δεν χρωστάμε ούτε 1 ευρώ. Γι’ αυτό και δεν τους χαρίζουμε ούτε μια σταγόνα από τον ιδρώτα μας.

   Αντίπαλοι μας είναι αυτοί που αφού κατασπατάλησαν τη δημόσια περιουσία, αφού κατάκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο χρηματιστήριο, τώρα μας στέλνουν στην παγίδα του Δ.Ν.Τ. και της Κομισιόν, λέγοντας πως μοναδική λύση είναι να υποθηκευτεί το μέλλον μας. Το δικό μας, των παιδιών μας, ακόμη και των δισέγγονων μας. Να φτάσουμε στα έσχατα όρια της απελπισίας εμείς, για να σωθούν οι μισθοί των golden-boys. Δεν θα τους περάσει. Μόνο κουφοί δεν ακούν το ποτάμι της οργής που ξεχειλίζει. Και το ποτάμι αυτό δεν θα σταματήσει πριν τους πνίξει όλους.

   Αντίπαλοι μας είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα, ξένα και ντόπια, που εδώ και μια δεκαετία σχεδιάζουν την πειρατική επίθεση στον ΟΠΑΠ. Τα κέρδη «για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό», θέλουν να τα περάσουνε στολίδι στο λαιμό τους. Εμείς αποφασίσαμε να τους περάσουμε το σχοινί που θα κρεμαστούν. Τόσο προδομένοι νοιώθουμε. Τόση είναι η οργή μας.

   Στο ίδιο ποτάμι θα πνίξουμε και τα αφεντικά και τους υπηρέτες τους.

   Κάποιοι από μας κάνουν το λάθος να πιστεύουν πως αφού ξεπούλησαν τον ΟΠΑΠ κομμάτι-κομμάτι, ο ένας μετά τον άλλον, τώρα βγάζουν στο σφυρί και τα απομεινάρια του. Όχι. Δεν θέλουν να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ. Να τον κλείσουν θέλουν. Γιατί αυτοί έχουν έτοιμες εταιρίες. Μόνο που στην Ελλάδα τα τυχερά παιχνίδια πουλιούνται στα πρακτορεία. Κι αυτοί πρακτορεία ούτε μπορούν ούτε θέλουν να κάνουν. Ονειρεύονται ίντερνετ, κινητή τηλεφωνία και αμφίδρομη τηλεόραση. Γι’ αυτό και μας έριξαν στο μάτι του κυκλώνα.

   Ξεκίνησαν με την αυθαίρετη ένταξη μας στα καταστήματα απαγόρευσης του καπνίσματος, την ώρα που απέναντι μας, στα  νετ-καφέ των παράνομων στοιχημάτων, πανηγύριζαν το πρώτο χτύπημα εναντίον μας. Επιχείρησαν την ύπουλη επίθεση στα κέρδη των παικτών μας από το πρώτο ευρώ, για να οδηγήσουν δισεκατομμύρια στα ταμεία των ιντερνετικών, που ποτέ κανείς δεν κατάφερε να φορολογήσει. Τώρα οι πουλημένοι πολιτικοί ζητούν τη νομιμοποίηση του ίντερνετ και το άνοιγμα εκατομμυρίων ηλεκτρονικών καζίνο σε κάθε νοικοκυριό που έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Γιατί; Ποιος ωφελείται από την καταστροφή που ρίχνουν στα ελληνικά σπίτια; Πόσο ξεχάστηκε η θύελλα των κουλοχέρηδων μέχρι τις αρχές αυτής της δεκαετίας και τώρα βάζουν τα φρουτάκια σε κάθε γειτονιά; Μας δολοφονούν στα πρακτορεία μας και η αστυνομία συμβουλεύει να «ενθαρρύνουμε» τους παίκτες να παίζουν με πλαστικές κάρτες, για να τους μάθουμε πώς να μπαίνουν στο ίντερνετ! Ανίκανοι έχουν οδηγήσει το Στοίχημα στον πάτο και τον κόσμο στα παράνομα. Τελευταίο χτύπημα εναντίον μας από την Κυβέρνηση που, ανίκανη να νομοθετήσει φορολογική δικαιοσύνη, ζητά να μας φορολογεί ως κέρδη ακόμη και τις ζημίες, στις οποίες η ίδια δεν μπορεί να εκδώσει παραστατικά. Κι αυτό, σε βάρος του μοναδικού κλάδου που το 100% των εσόδων του βεβαιώνονται από το ίδιο το Δημόσιο. Φτάνει πια. Έμεινε κανείς που δεν ξεπουλήθηκε;     

   Οι πράκτορες ξανά στον αγώνα. Όπως το 2003, όταν διαλύσαμε τον Κανονισμό που ήθελε το ΚΙΝΟ στα καφενεία. Όπως το 2006, που πήραμε το 8%. Και πέρυσι, που δεν πέρασε η ληστρική φορολόγηση των παικτών. Αλλά τώρα δεν είναι μάχη. Είναι ο πόλεμος. Και όποιος δειλιάσει, θα κηρυχτεί λιποτάκτης. Όποιος σπείρει τη διχόνοια, θα στηθεί στον τοίχο. Το δίκιο μας, μας δίνει δικαιώματα έκτακτης ανάγκης. Ξηλώστε τις μηχανές όποιου τολμήσει να βάλει κλειδί στην πόρτα πρακτορείου. Κλείστε τους όπου ανοίξουν. Αυτή η μάχη δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΤΟ.

  (Οι αφίσες της Απεργίας θα διανεμηθούν την Τρίτη 18 Μαΐου)

   24ωρη προειδοποιητική Απεργία στον τελικό του Τσάμπιονς λίγκ. Οι ομάδες περιφρούρησης που θα οργανώσουν τα Σωματεία έχουν εντολή να κλείσουν με κάθε τρόπο τους προδότες. Να μην ξανακαρπωθούν τους αγώνες μας. Δεσμευόμαστε πως σε όποιου Σωματείου η διοίκηση ανοίξει κερκόπορτες, την επόμενη μέρα θα μας βρουν μπροστά τους. Στάχτη να γίνουν. Καλύτερα να κλάψουν 100 παρά οι οικογένειες πέντε χιλιάδων. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ.

   48ωρες σε όλο το Μουντιάλ. Την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα περικυκλώσουμε τα τυπογραφεία και τις αποθήκες της ΟΠΑΠ. Κανένα υλικό δεν θα φύγει για τους κεντρικούς. 100άδες πράκτορες θα κυκλώσουν και τα γραφεία της ΟΠΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κανείς δεν θα μπει και δεν θα βγει στα κτίρια αυτά, για όσο κρατά η απεργία μας. Χειρότερη θα είναι η κατάσταση στο μηχανογραφικό. Θα κλείσει και το Στούντιο των κληρώσεων.

   Την Πέμπτη το βράδυ ως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου, μέχρι τις 9 το πρωί, ΟΛΟΙ οι πράκτορες θα παραδώσουν τα SISCO τους στους κεντρικούς. Όποιος δεν παραδώσει με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δικαιολογία, δίνουμε εντολή να του το πάρουν οι πράκτορες της περιοχής και η ευθύνη βαραίνει την Ομοσπονδία. Αυτός ο πόλεμος θα έχει θύματα. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.

   Τη Δευτέρα 10 Μαΐου απαγορεύσαμε στην ΟΠΑΠ να πραγματοποιήσει τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, που θα μοιράζονταν τα κέρδη του ιδρώτα μας και θα αποφάσιζαν το ίντερνετ και τα φρουτάκια εκτός πρακτορείων. Αν επιχειρήσουν να ξανακάνουν Συνέλευση, αυτή τη φορά δεν θα περιοριστούμε μόνο στον αποκλεισμό. Αυτή τη φορά όσοι προσέλθουν θα ζήσουν εφιάλτες.

   Καλούμε τους πράκτορες να αποκλείσουν τα γραφεία ΟΛΩΝ των βουλευτών της περιφέρειας τους. Κανείς τους δεν θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος, όσο το μέλλον των οικογενειών μας καταστρέφεται από ανίκανους και προδότες. 

   Και δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε. Αντέχουμε για όσο χρειαστεί. Έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να καταστραφούμε περισσότερο.

   Απαιτούμε: 

 • Από την ΟΠΑΠ: Την αύξηση στο 80% των διανεμόμενων κερδών στους παίκτες, για να ανταγωνιστούμε τους παράνομους και 12% προμήθεια για μας, σε όλα τα παιχνίδια. Μόνο έτσι μπορούν να αναπληρωθούν οι απώλειες του εισοδήματος μας που προκαλεί η οικονομική κρίση, η διάλυση του Πάμε Στοίχημα και η ληστρική φορολογία.
 • πίσης θα υποχρεώσουμε την ΟΠΑΠ να ασφαλίσει τις εισπράξεις της στα πρακτορεία μας, γιατί οι πράκτορες μετρούν θύματα και τα στελέχη της εταιρίας bonus εκατομμυρίων.

   

 • Από το Δημόσιο: Να μην προχωρήσει στην κατάργηση του Μοναδικού Συντελεστή Καθαρού Κέρδους (που είναι ήδη ο μεγαλύτερος στην αγορά, 40% επί των βεβαιωμένων από το ίδιο το Δημόσιο πωλήσεων) και στην επιβολή Βιβλίων Εσόδων-Εξόδων, πριν καταφέρει να εφαρμόσει τεχνοκρατικά αξιόπιστη διαδικασία καταγραφής των ζημιών μας, στις οποίες διαπιστωμένα δεν μπορούν να εκδοθούν παραστατικά.
 • Από τα συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς καμιά χρονοτριβή να κατοχυρώσουν το νομοθετικό καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας των Τυχερών Παιχνιδιών στην Ελλάδα, καταστέλλοντας κάθε παράνομη δραστηριότητα, ακόμη και την απλή διαφήμιση τους.
 •  

 • Να εφαρμοστεί η σύμβαση της ΟΠΑΠ  με το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με την οποία η ΟΠΑΠ έχει το δικαίωμα πρώτης και αποκλειστικής επιλογής για κάθε νέο παιχνίδι. Άρα και για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια «περιορισμένου κέρδους» ή όπως αλλιώς ονομάσουν τα φρουτάκια της ντροπής.
 •  

 • Σπάμε τη σύμβαση μας με την ΟΠΑΠ, αν προχωρήσει στη διοργάνωση των παιχνιδιών της μέσω διαδικτύου, και θα κατεβούμε αντίπαλοι της στον διαγωνισμό για ίντερνετ και φρουτάκια, με δική μας προσφορά. Η ΟΠΑΠ όμως θα αποκλειστεί από τον Διαγωνισμό για τα φρουτάκια και το Ξυστό, αν δεν μπορεί να καταθέσει κατάλογο με τα σημεία λιανικής που διαθέτει.
 •  Τα πρακτορεία ανήκουν σε μας και όχι στην ΟΠΑΠ.

  Εμείς λειτουργούμε και χωρίς την ΟΠΑΠ.

  Η ΟΠΑΠ διαλύεται χωρίς εμάς.

   

  24ωρη Απεργία στον Τελικό του Τσάμπιονς Λίνγκ

  48ωρες σε όλο το Μουντιάλ του Ιουνίου – Ιουλίου

   Καμιά διαπραγμάτευση δεν μπαίνει πλέον στο τραπέζι.

  Την ευκαιρία της συναίνεσης την έχασαν.

  Τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τώρα.

   

  Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

   

                Ο Γεν. Γραμματέας                                                   Ο Πρόεδρος

                               Δημήτριος Πίγκος                                          Κυριάκος Τοπτσίδης

   

   

   

   

  Θέλουμε το email σου, θέλεις το Newsletter μας;
  Για να μην τα μαθαίνεις από αλλού, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε όλα τα τελευταία νέα
  I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
  Print Friendly, PDF & Email

  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης στο poeppp.org. Επίλεξε «ΟΚ» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερα», για να μάθεις τα cookies που χρησιμοποιούμε Περισσότερα

  Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

  Κλείσιμο