HomePress & MediaΑνακοινώσειςΑνακοίνωση για το φορολογικό

Ανακοίνωση για το φορολογικό

 

 

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 – FAX: 210 5229289

 

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2010

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

Αρ. Πρωτ.: 1167-Δ

Η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. γνωστοποιεί στα μέλη της την έναρξη της άμεσης Συνεργασίας με το εξειδικευμένο Φοροτεχνικό Γραφείο « Computax Γκούμας & Συνεργάτες » με έδρα στην Αθήνα, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 4, για την κάλυψη των αναγκών των Πρακτόρων ενόψει των πρόσφατων φορολογικών μέτρων που πλήττουν τον κλάδο μας.

Η Ομοσπονδία δεσμεύεται και συνεχίζει τις προσπάθειες για τη μη επιβολή της υποχρέωσης τήρησης Βιβλίων Εσόδων – Εξόδων για τους Πράκτορες, ή έστω για την καθιέρωση ενός συντελεστή αφορολόγητου των ζημιών μας.

Σε περίπτωση όμως που αυτές δεν επιτύχουν, είναι σημαντικό οι Πράκτορες να ενημερωθούν πλήρως για τα ζητήματα που θα προκύψουν και για την οργανωμένη αντιμετώπιση αυτών, και στην παρούσα φάση της αναστολής, αλλά και μελλοντικά.

Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε τις πρώτες οδηγίες από το συνεργαζόμενο φοροτεχνικό γραφείο.

 

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΥΡΙΣΤΗΣ

Εγκύκλιος   ΑΡ.1 /2010

 

Με την έναρξη της συνεργασίας μας , για την υποστήριξη των σωματείων της Ομοσπονδίας και των μελών τους , επιλέξαμε τα βασικά θέματα που σας απασχολούν και για τα οποία , σας καταθέτουμε την θέση μας , με την βεβαιότητα ότι όλα τα μέλη των Σωματείων θα την ακολουθήσουν με στόχο την κοινή αντιμετώπιση των Νέων Φορολογικών Μέτρων..

 

1. Το νέο δεδομένο που ισχύει σήμερα με βάσει τον Νέο Φορολογικό Νόμο 3842/2010 , είναι η τήρηση Βιβλίου Εσόδων Εξόδων από 01/07/2010.

Με εγκύκλιό του , το Υπ. Οικονομικών , έδωσε παράταση στην τήρηση των Βιβλίων για την 01 / 10 / 2010 , γεγονός για το οποίο η Ομοσπονδία πιέζει προκειμένου να εξασφαλίσει επιπλέον παράταση έως και πλήρη αναστολή εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης του Νόμου .

 

2. Έως την 30/09/2010 , λειτουργείτε με το καθεστώς που λειτουργούσατε χωρίς καμία μεταβολή .

Δηλαδή , για τις επαγγελματικές σας δαπάνες , παίρνατε τα τιμολόγια που παίρνατε και τίποτα περισσότερο.

Ο νέος Νόμος δεν σας επιβάλλει , την Χρήση Ταμειακής Μηχανής , ούτε την ένταξη σας στο καθεστώς ΦΠΑ .

 

3. Εάν έως και 30/09/2010 , δεν υπάρξει , νέα παράταση ή αναστολή για την τήρηση των Βιβλίων Εσόδων – Εξόδων , οφείλετε από 01/10/2010 , να δηλώστε στο Μητρώο της οικείας σας Δ Ο Υ , μεταβολή ένταξης στο καθεστώς Υποχρεωτικής Τήρησης Βιβλίου Εσόδων Εξόδων και στην συνέχεια να θεωρήσετε το σχετικό Βιβλίο .

 

4. Για την θεώρηση το Βιβλίου , απαιτείται Βεβαίωση από τον ΟΑΕΕ, Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας για όσους απασχολούν προσωπικό ή υπεύθυνη δήλωση μη απασχόλησης για όσους δεν απασχολούν , Βεβαίωση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για Θεώρηση Βιβλίων και στοιχείων και φορολογική ενημερότητα.

 

Η Ομοσπονδίας σας , στα πλαίσια της αναγγελίας μας ως Επίσημους Φοροτεχνικούς Συμβούλους του Κλάδου σας , έκρινε σκόπιμο η Φορολογική ενημέρωση για τα μέλη , να γίνεται μέσω Σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα ,αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβρη .

 

Ταυτόχρονα , μέσα στις συμβατικές μας υποχρεώσεις , είναι η εβδομαδιαία παρουσία μας στα γραφεία της ΠΟΕΠΠΠ , για την τηλεφωνική και προσωπική σας ενημέρωση , κάθε Τρίτη και ώρες 13 .00 – 15.00 αρχής γενομένης από Τρίτη 27 – 7 – 2010 .

 

 

Για την CompuTax ΑΕ

 

 

 

Ιάκωβος Γκούμας

 

Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος

 

Θέλουμε το email σου, θέλεις το Newsletter μας;
Για να μην τα μαθαίνεις από αλλού, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε όλα τα τελευταία νέα
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Print Friendly, PDF & Email