HomePress & MediaΑνακοινώσειςΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Ε.Ε.Ε.Π κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Ε.Ε.Ε.Π κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ

                                    ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 – FAX: 210 5229289

Email: prpoeppp@otenet.

Αρ.πρωτ:Ε-415

Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2013

 

Προς:

Την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Υπόψη Προέδρου, κ.Ε. Γιαννακόπουλου 

 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε της Ε.Ε.Ε.Π.

Απευθυνόμαστε σε εσάς επικαλούμενοι την ιδιότητά σας ως εκπροσώπου του μοναδικού επίσημου συνεστημένου φορέα με αρμοδιότητες εποπτείας για την διασφάλιση της ευταξίας και της νομιμότητας στην αγορά των τυχερών παιγνίων.

Το ζήτημα της φορολόγησης 10% επί των κερδών των παικτών που επιβλήθηκε με τον πρόσφατο ψηφισθέντα νόμο, είναι πρωτεύουσας σημασίας και η εφαρμογή του, όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει, θα επιφέρει αλόγιστες καταστροφικές συνέπειες στα Πρακτορεία μας, στην ίδια την ΟΠΑΠ ΑΕ και κατ’ επέκταση και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ήδη από τη πρώτη ημέρα εφαρμογής ήταν έντονες οι αντιδράσεις των παικτών οι οποίοι με απέχθεια στρέφονται εναντίων μας και δυσαρεστημένοι αποχωρούν από το παιχνίδι.

Η μονομερής εφαρμογή της άνω νομοθετικής διάταξης αποκλειστικά στα τυχερά παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ, αφού ο νομοθέτης ως δια μαγείας ξέχασε να συμπεριλάβει λαχεία, ιππόδρομο και καζίνο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στόχο έχει το μοναδικό νόμιμο δίκτυο τυχερών παιγνίων. Επιπροσθέτως δεχόμαστε πρωτοφανή αθέμιτο ανταγωνισμό από όλες τις υπόλοιπες εταιρίες που μάλιστα, με τις ευλογίες το νόμου, δραστηριοποιούνται ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην χώρα.

Είναι αδήριτη ανάγκη να λάβει χώρα σε πρώτο στάδιο η άμεση αναστολή εφαρμογής του ως άνω νόμου τουλάχιστον για ένα τετράμηνο (τέλος Απριλίου 2013) και σε δεύτερο και άκρως απαραίτητο στάδιο η τροποποίηση του ως προς τη φορολογία των κερδών των παικτών, έτσι ώστε να μην επέλθουν οι καταστροφικές συνέπειες εξ αυτής της εφαρμογής τόσο στα πρακτορεία μας όσο και κατ΄ επέκταση στα έσοδα του κράτους, δίνοντας χαμηλό αφορολόγητο ποσό.

Μάλιστα με την ευκαιρία καταγγέλλουμε σε εσάς που έχετε την ιδιότητα της εποπτεύουσας επιτροπής ΟΠΑΠ, τη προχειρότητα με την οποία φρόντισαν να εφαρμόσουν τον νόμο τόσο η εταιρεία όσο και ο τεχνολογικός πάροχος, σε σημείο που έφτασαν να φορολογηθούν κέρδη του 2012 τα οποία εισπράττονται το 2013.

Ήδη το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ σε έκτακτη συνεδρίασή του στην Αθήνα, την 30η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, αποφάσισε ομόφωνα συντονισμένες και κλιμακούμενες ενέργειες κατά της εφαρμογής αυτού του καταστροφικού φορολογικού μέτρου, αρχομένων με ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που ξεκινά την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013.

Εν όψει των ανωτέρω ζητούμε για την παρέμβασή σας υπό τη θεσμική σας ιδιότητα, ώστε αφενός μεν να εκλείψουν φαινόμενα άνισης μεταχείρισης του κλάδου μας αφετέρου δε να κινηθούν οι διαδικασίες για την άμεση αναστολή εφαρμογής και τροποποίηση της νομοθετική ρύθμισης του 10%.

Μόνο έτσι δύναται να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα δικαιώματα της ΟΠΑΠ Α.Ε., των παικτών και συνακόλουθα του μοναδικού νόμιμου επί σειρά ετών δικτύου των πρακτόρων της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία με σκοπό την δικαιότερη διευθέτηση του ζητήματος της φορολόγησης 10% επί των κερδών των παικτών που επιβλήθηκε με τον πρόσφατο ψηφισθέντα νόμο.

                             Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

                                    Ο Γενικός Γραμματέας                                     Ο Πρόεδρος 

                                   

 

                                  Ηρακλής Λάππας                                        Κυριάκος Τοπτσίδης

Θέλουμε το email σου, θέλεις το Newsletter μας;
Για να μην τα μαθαίνεις από αλλού, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε όλα τα τελευταία νέα
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Print Friendly, PDF & Email