HomePress & MediaΑνακοινώσειςANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ  Α.Ε.

ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ 39 ΤΗΛ.ΦΑΧ 2310 547148  www.epothx.gr mail enosipra@otenet.gr

Α.Π.:

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της ενημερωτικής επιστολής μας που αφορούσε στην καθολική επιτυχία της κινητοποίησής μας στις 5 Νοεμβρίου 2010 και της από 15 και 16 Νοεμβρίου ΄Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας (τα πεπραγμένα της οποίας επισυνάπτουμε) σας ενημερώνουμε για τα κατωτέρω:

Ολοι γνωρίζουμε την ύπαρξη του ΑΔΙΚΟΥ φορολογικού καθεστώτος που θα ισχύσει για τους πράκτορες με την καθιέρωση της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων.  Ο πράκτορας ως γνωστόν δεν μπορεί να κρύψει ούτε ένα λεπτό από τα εισοδήματά του, αφού φορολογούμαστε με βεβαίωση αποδοχών που μας παρέχει ο ίδιος ο ΟΠΑΠ.  Αρχική μας επιδίωξη ήταν και παραμένει η διατήρηση του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος (συντελεστής φορολόγησης), το οποίο ισχύει από το 1991.                                                    Η Πολιτεία τότε θέλησε να μας επιβάλλει την υποχρεωτικότητα της τήρησης των βιβλίων εσόδων-εξόδων. Η απάντηση του κλάδου μας ήταν συνεχείς και αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και απεργίες, με αποτέλεσμα να γίνει κατανοητό και εν τέλει αποδεκτό το δίκαιο αίτημά μας.

Σήμερα και πάλι βρισκόμαστε εμπρός στην ίδια πρόκληση.

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο το «φορολογικό».  Η ολιγωρία και η κοροιδία του ΟΠΑΠ συνεχίζει να υπάρχει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας.

Περιμένουμε ακόμη τη νομοθετική ρύθμιση των ατομικών συμβάσεων, την εξαγγελία του ΟΠΑΠ για διάθεση όλων των παιχνιδιών μέσα από τα πρακτορεία μας, την αναβάθμιση των παιχνιδιών, την απόδοση του 35% των εξόδων του ΟΤΕ στους πράκτορες, την επιστροφή των τόκων του εγγυητικού κεφαλαίου, την ασφαλιστική κάλυψη των πρακτορείων……

Εχοντας εξαντλήσει κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με επαφές και συζητήσεις, οδηγούμαστε στο έσχατο αλλά αναγκαίο μέσο πίεσης για να ακουστούμε .

ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με απόφαση της ΄Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΠΠΠ ορίστηκαν οι επόμενες σαρανταοκτάρωρες απεργίες στις 25/ 26   &   29/30 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Αυτή τη φορά η απεργία μας επιβάλλεται να έχει επιτυχία 100%. Κρίνεται το μέλλον μας και η υπόστασή μας σαν επαγγελματίες.

Αν δεν παρθούν σωστές αποφάσεις, αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις οδηγούμαστε σε ΑΦΑΝΙΣΜΟ!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ τις ημέρες της απεργίας! ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ! Δεν βγάζουμε ΟΥΤΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ!

Τις ημέρες της απεργίας, η βοήθεια όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να καταστήσουμε σαφές για ακόμα μία φορά στον ΟΠΑΠ ότι και με «ανοιχτό το μηχανογραφικό» θα πετύχουμε το 100%

Η ΑΦΙΣΑ της απεργίας (ένθετη στις εφημερίδες των πρακτόρων την Τρίτη 23/11) ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ!

Για την ΄Ενωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                                 Κωνσταντίνα Κυριακίδου

Πρόεδρος                                                                              Γραμματέας

 

Θέλουμε το email σου, θέλεις το Newsletter μας;
Για να μην τα μαθαίνεις από αλλού, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε όλα τα τελευταία νέα
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Print Friendly, PDF & Email