HomePress & MediaΑνακοινώσειςΑνακοίνωση Δ.Σ. ΠΟΕΠΠΠ προς τους συναδέλφους πράκτορες ΟΠΑΠ

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΠΟΕΠΠΠ προς τους συναδέλφους πράκτορες ΟΠΑΠ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών

Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης

ΟΠΑΠ Α.Ε

Αθήνα, 26.04.2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για όλους εμάς, τους πράκτορες ΟΠΑΠ, το 2017 αποτέλεσε ένα έτος ορόσημο κατά τη διάρκεια του οποίου η ΟΠΑΠ Α.Ε. έθεσε σε τροχιά υλοποίησης το σημαντικό έργο της αναβάθμισης της τεχνολογικής υποδομής και της ανανέωσης των στοιχηματικών προϊόντων, στοχεύοντας στην μετεξέλιξη του Δικτύου των πρακτορείων μας.

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά τυχερών παιγνίων και αναγνωρίζουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι μία εταιρεία παγκοσμίου επιπέδου στον τομέα του, αντιλαμβάνονται πλήρως την επιτακτική αναγκαιότητα του εύρους των δυναμικών αλλαγών που ήρθαν να διαμορφώσουν ένα νέο περιβάλλον στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ώστε μέσα από τον εκσυγχρονισμό και τον βέλτιστο επανασχεδιασμό τους να συνεχίσουν να βρίσκονται σε δεσπόζουσα θέση ως Δίκτυο λιανικής, στην παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιγνίων.

H διαδρομή που οδηγεί στην επίτευξη αυτού του κοινού στόχου δεν είναι άλλη από το «Όραμα 2020», η υλοποίηση του οποίου περνάει από αρκετά στάδια και κάθε ένα από αυτά φέρει τις δικές του προκλήσεις τόσο για την εταιρεία όσο και για τους πράκτορες.

Αναμφίβολα, το 2017 ήταν μία απαιτητική χρονιά για όλους μας. Από την πλευρά της, η ΟΠΑΠ Α.Ε. έθεσε τους πυλώνες επάνω στους οποίους θα στηριχθεί μία επένδυση εκατομμυρίων ευρώ για την αξιοποίηση των ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων και τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ την ίδια στιγμή κι εμείς – οι πράκτορες ΟΠΑΠ – χρειάστηκε να επενδύσουμε περισσότερους πόρους στις επιχειρήσεις μας για να επιτύχουμε την διεύρυνση της πελατειακής βάσης, έχοντας ως απώτερο στόχο να καταστήσουμε τα πρακτορεία μας έναν προορισμό ψυχαγωγίας και διασκέδασης όπου ο πελάτης θα απολαμβάνει μία μοναδική και ολοκληρωμένη εμπειρία.

Μέσα στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό περιβάλλον που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, κληθήκαμε κι εμείς, η ΠΟΕΠΠΠ, ως το ανώτατο συλλογικό όργανο που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων λιανικής στη χώρα μας, να επαναπροσδιορίσουμε την στρατηγική και τον προσανατολισμό μας για να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις της εποχής που διανύουμε.

Γι’ αυτό και δρομολογούμε την υιοθέτηση νέων προσεγγίσεων για αποδοτικότερες μεθόδους συλλογικής εκπροσώπησης, που θα ενέχουν ισχυρότερο το στοιχείο ενός τετράπτυχου συνεργασίας Πράκτορα – Σωματείου – Ομοσπονδίας – ΟΠΑΠ.

Υπάρχει όμως και μία άλλη σχέση, αυτή του εποικοδομητικού διαλόγου την οποία η Ομοσπονδία καλλιεργεί με εκπροσώπους της Πολιτείας, των κοινωνικών εταίρων και της Αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής, ώστε με τις παρεμβάσεις μας να αποκτούν δυναμική οι διεκδικήσεις μας και να αποτρέπονται δυσμενείς πολιτικές οι οποίες θα επέφεραν επιζήμιες αλλαγές στην επιχειρηματική δραστηριότητα του πράκτορα ΟΠΑΠ ως ελεύθερου επαγγελματία.

Σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου συνεργασίας μας με την ΟΠΑΠ Α.Ε., πιστεύουμε ότι μέσα στο 2017 η ΠΟΕΠΠΠ κατάφερε να δώσει σοβαρά δείγματα γραφής αναφορικά με την πρόθεσή μας να καταστήσουμε περισσότερο λειτουργική και αποδοτική την επικοινωνία μας με την εταιρεία. Σε πλείστες περιπτώσεις, για την διευθέτηση ζητημάτων που επηρεάζουν την επαγγελματική μας καθημερινότητα και για τα οποία η παρέμβασή μας ήταν αναγκαία, η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ κάθισε στο ίδιο τραπέζι με διοικητικά στελέχη της εταιρείας προσερχόμενη επαρκώς προετοιμασμένη με τεκμηριωμένες και ορθολογικές προτάσεις ή παρατηρήσεις.

Η συμφωνία μας με την ΟΠΑΠ Α.Ε. επί του σχήματος προμηθειών του Online Στοιχήματος, συνιστά την σαφέστερη επιβεβαίωση μίας πολύμηνης διεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, που τελεσφόρησε σε ένα κοινά αποδεκτό αποτέλεσμα.

Ο δικός μας στόχος στην ΠΟΕΠΠΠ είναι να αποχωριστούμε το μοντέλο της στείρας αντιπαράθεσης και της αδιαλλαξίας, χαρακτηριστικά που έχουν αποδοθεί εν γένει σε συλλογικά όργανα εκπροσώπησης. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μία νέα οπτική, κοινώς να ορίσουμε το πρίσμα μέσα από το οποίο θα μπορούν να βλέπουν την νέα μας «ταυτότητα», τόσο οι συνάδελφοί μας πράκτορες, όσο και η εταιρεία.

Το νέο στοίχημα που έχουμε βάλει ως Ομοσπονδία, επιδιώκει να καταστήσει εμάς, την ηγεσία του κλάδου καθώς και τους εκλεγμένους συναδέλφους μας στα σωματεία μας ανά την Ελλάδα, ως συνομιλητές της ΟΠΑΠ Α.Ε., όχι μόνο για τις περιστάσεις όπου απαιτείται – βάσει της σύμβασης πρακτόρευσης – η σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ, αλλά και για μία σειρά από άλλες παραμέτρους που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των πρακτορείων μας είτε αυτές ανακύπτουν, είτε χρήζουν επαναπροσδιορισμού λόγω μεταβολής των υπαρχουσών δεδομένων. Κι αυτό θέλουμε να το επιτύχουμε μέσα από την θεμελίωση ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας με την εταιρεία τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε σωματειακό επίπεδο.

Όλοι εμείς, οι πράκτορες ΟΠΑΠ, βρισκόμαστε καθημερινά στην «πρώτη γραμμή» της επαφής με τους πελάτες μέσα από την σχέση αλληλεπίδρασης που αναπτύσσουμε μαζί τους και ως εκ τούτου έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογούμε σε πραγματικό περιβάλλον την «εμπειρία του πελάτη» και έτσι, να προσφέρουμε πολύτιμες πληροφορίες στην εταιρεία για να προχωρά ταχύτερα στην βελτιστοποίηση των υπηρεσιών μας.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα σημαντικά πρότζεκτ που συνεχίζονται το 2018 και αφορούν τους τομείς της τεχνολογίας, των νέων στοιχηματικών προϊόντων και υπηρεσιών (SSBTs, VLTs, Tora Wallet), τα οποία προσδοκούμε να τονώσουν τον κύκλο εργασιών των πρακτορείων μας. Μέσα σε αυτά, εντάσσεται και η επιπλέον προμήθεια που θα λαμβάνουμε από τις συναλλαγές μας με τους διαδικτυακούς παίκτες του ΟΠΑΠ. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, αναγνωρίζουμε ότι το μοναδικό αξιόπιστο brand στην ελληνική αγορά τυχερών παιγνίων, οφείλει να παρέχει το ποιοτικότερο διαδικτυακό προϊόν με ελκυστικότερες αποδόσεις για τους πελάτες μας, ώστε να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μία απαιτητική αγορά στην οποία δεν «παίζουμε μόνοι μας».

Γι’ αυτό και η ΠΟΕΠΠΠ μαζί με το Δίκτυο, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλλουν στην άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας, ανεξάρτητα από τον τρόπο που εκείνοι επιλέγουν να «ζήσουν το παιχνίδι» (online ή επίγεια).

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πιστεύουμε ότι αποτελεί κοινή προσδοκία όλων μας να δούμε τις επιχειρήσεις μας να μεταβαίνουν σε ένα εκσυγχρονισμένο μοντέλο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις του πελατειακού κοινού. Εκπροσωπώντας τους πράκτορες, η ΠΟΕΠΠΠ είναι επιφορτισμένη με τον ρόλο εκείνου που οφείλει να διασφαλίζει ότι η μετάβαση των επιχειρήσεών μας στη νέα εποχή πρέπει να είναι ομαλή και μελετημένη και θα οδηγεί στην ασφαλή επιχειρηματική ανάπτυξη των πρακτορείων μας.

Για το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Λυριστής                                                                             Γιώργος Πουλημάς