HomePress & MediaΔελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/1/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/1/2017

AΠ-20170123-000040                                                                      Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2017

Δ ΕΛ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

  Στο Δελτίο τύπου της ΠΟΕΠΠΠ την 12-01-2017 είχαμε ενημερώσει τους πράκτορες για την πρόθεση της ΟΠΑΠ Α.Ε να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού της προμήθειάς μας σε όλα τα παιχνίδια, καθώς και για τη βούλησή της για σύναψη νέων συμβάσεων οι οποίες θα περιλαμβάνουν τροποποιήσεις των υφιστάμενων συμβάσεών μας, που δεν περιορίζονται στα θέματα για τα οποία πρέπει να υπάρξει προσαρμογή στις ρυθμίσεις του Κανονισμού Πρακτόρων. Οι θέσεις αυτές της ΟΠΑΠ Α.Ε., οι οποίες μας γνωστοποιήθηκαν σε σχετική συνάντηση που είχαμε την Τετάρτη 11-01-2017, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Ιδίως είμαστε αντίθετοι στο θέμα της μείωσης της προμήθειάς μας σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία κατά την οποία ήδη πολλά πρακτορεία αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Αυτές οι δύο αποφάσεις  της ΟΠΑΠ Α.Ε. θεωρήθηκαν  ενέργειες  που μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξη στις σχέσεις  των δύο μερών, κυρίως από τις θέσεις, που διαφάνηκαν από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως είχαμε αναφέρει τότε. Στο ίδιο δελτίο είχαμε γράψει  πως θ’ αναφερθούμε αναλυτικά σε επομένη-χρονικά σύντομα- ανακοίνωση μας, κάτι που δεν έγινε, καθώς προέκυψε η νέα συνάντηση με την ΟΠΑΠ Α.Ε. με θέματα συζήτησης την αξίωση  του οργανισμού για νέες συμβάσεις και νέο τρόπο υπολογισμού της προμήθεια μας.  Θεωρήσαμε ότι ήταν μια στάση ευθύνης και ψυχραιμίας της ΠΟΕΠΠΠ αλλά και ένδειξη καλής θέλησης εν όψει της νέας συνάντησης.

Η νέα αυτή  συνάντηση έγινε την Πέμπτη 19-01-2017 με την παρουσία του Διευθύνοντος Σύμβουλου  Damian Cope ενώ από την ΠΟΕΠΠΠ ήταν παρόν ολόκληρο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Σε αυτήν η ΟΠΑΠ Α.Ε. επανεπιβεβαίωσε τις προθέσεις της για τις προμήθειες και για τη σύναψη νέων συμβάσεων, ενώ από την πλευρά μας τονίσαμε την θέση μας-όπως καταγράφηκε στην Γενική Συνέλευση της 12-12-2016-για εναρμόνιση των συμβάσεων του 2009 με τον νέο Κανονισμό Πρακτόρων. Παράλληλα, επειδή μας είχε αποσταλεί δυο ημέρες  πριν το προτεινόμενο  σχέδιο  σύμβασης από την ΟΠΑΠ Α.Ε, κάναμε αναφορά ενδεικτικά σε κάποια σημεία του, τα οποία είναι άκρως επιβαρυντικά για τους πράκτορες, αλλά και δείγμα-κατά την άποψη μας- των προθέσεων  της ΟΠΑΠ Α.Ε.  Για το λόγο αυτό, συμφωνήθηκε  να υπάρξει συνάντηση των νομικών συμβούλων των δυο πλευρών.

Στο θέμα των προμηθειών τονίσαμε την πάγια θέση μας να μείνουν οι προμήθειες ως έχουν, ειδικά αυτή την εποχή και με δεδομένη την επερχομένη  φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα που θα πλήξει τον κλάδο καθιστώντας χιλιάδες πρακτορεία μη βιώσιμα. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς έχουμε στείλει και τα σχετικά στοιχεία μελέτης που το αποδεικνύουν. Τονίσαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε ότι η ΠΟΕΠΠΠ  θα μπορούσε να συζητήσει μια ενδεχόμενη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της προμηθείας μόνο για το Πάμε Στοίχημα, έτσι ώστε να γίνει καλύτερο το προϊόν και πιο ανταγωνιστικό. Δεσμευτήκαμε τις επόμενες ημέρες  να υπάρξει συνάντηση με πρότασή μας για το θέμα αυτό.

Συνάδελφοι,

Τόσο στο θέμα των προμηθειών όσο και σε αυτό των συμβάσεων οι θέσεις  της ΠΟΕΠΠΠ είναι αυτές που έχουν καταγραφεί σε παλαιότερες αποφάσεις του Δ.Σ., αλλά και των Γενικών Συνελεύσεων.  Συζητάμε ακόμα με την ΟΠΑΠ Α.Ε., ώστε να αποφευχθούν οι  όποιες μονομερείς ενέργειες και να βρεθούν κοινώς αποδεκτές λύσεις. Ευνόητο είναι ότι δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τίποτα αν δεν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Εξάλλου οι όποιες συμφωνίες και αποφάσεις που θα προκύψουν  θα τύχουν έγκρισης  από την Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων.

 

Ο   Υπεύθυνος  Τύπου  και  Δημοσίων  Σχέσεων

ΠΕΡΑΚΗΣ  ΜΑΝΩΛΗΣ

 

    

 

 

Θέλουμε το email σου, θέλεις το Newsletter μας;
Για να μην τα μαθαίνεις από αλλού, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε όλα τα τελευταία νέα
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Print Friendly, PDF & Email