HomePress & MediaΔελτία ΤύπουΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΠΑΠ ΑΕ ΓΙΑ ΟΤΕ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΠΑΠ ΑΕ ΓΙΑ ΟΤΕ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μάρνη αρ. 56, όπως νόμιμα εκπροσωπείται

προς

την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.), η οποία εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής, λεωφ. Κηφισού αρ. 62, όπως νόμιμα εκπροσωπείται

*

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αντισυμβατική και παράνομη συμπεριφορά της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. (στο εξής ΟΠΑΠ), ειδικότερα δε για την παραβίαση της όρου της παραγράφου 8 του Παραρτήματος IV της από 28-09-2009 συναφθείσας σύμβασης μεταξύ του κάθε πράκτορα ατομικά και του ΟΠΑΠ (στο εξής Σύμβαση), ο οποίος προβλέπει την υποχρέωση του ΟΠΑΠ να καταβάλλει στους πράκτορες το 35% του τηλεπικοινωνιακού κόστους για τη χρήση του εξοπλισμού λειτουργίας των παιχνιδιών του. Ειδικότερα, διαμαρτυρόμαστε για τη μη καταβολή της εν λόγω οφειλής της εταιρείας σας προς τους πράκτορες της Ομοσπονδίας μας για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της Σύμβασης μέχρι σήμερα, το οποίο στο σύνολό του οι πράκτορες έχουν ήδη αποπληρώσει στον ΟΤΕ, και το οποίο κατά το ανωτέρω ποσοστό βαρύνει τον ΟΠΑΠ.

Η εταιρεία σας είναι υπερήμερη ως προς την εξόφληση της ανωτέρω οφειλής της ήδη από το χρόνο κατά τον οποίο καταβλήθηκε από τον κάθε πράκτορα το αναλογούν χρηματικό ποσό για την αποπληρωμή του κάθε επιμέρους λογαριασμού του ΟΤΕ αντίστοιχα ανά χρεωστική περίοδο, για τις μεταξύ της εταιρείας σας και του ΟΤΕ συμφωνηθείσες και παρασχεθείσες στους πράκτορες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Προς προάσπιση δε των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Έχουμε επανειλημμένως οχλήσει την εταιρεία σας για την εξόφληση της ανωτέρω οφειλής της σύμφωνα με την παράγραφο 8 του Παραρτήματος IV της Σύμβασης, το οποίο Παράρτημα, κατά τη ρητή πρόβλεψη του άρθρου 27, παρ. 2 της Σύμβασης έχει ενσωματωθεί και αποτελεί ουσιώδες και αναπόσπαστο τμήμα της. Όμως, η εταιρεία σας αρνείται συστηματικά να εκπληρώσει την εν λόγω συμβατική της υποχρέωση έναντι όλων των ενεργών πρακτόρων, με τους οποίους έχει συμβληθεί.

Επισημαίνουμε για τελευταία φορά την τακτική εμπαιγμού του δικτύου των πρακτόρων, η οποία πέραν ότι συνιστά κατάφωρη παραβίαση των όρων της Σύμβασης έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες της καλής πίστης και των χρηστών συναλλακτικών ηθών.                                                      Επειδή ως πράκτορες έχουμε τηρήσει στο ακέραιο τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και το νομικό καθεστώς που διέπει εν γένει τη λειτουργία των πρακτορείων μας, αντίθετα η εταιρεία σας εφαρμόζει τους επιμέρους όρους της μεταξύ μας σύμβασης επιλεκτικά και ανά περίπτωση

διαμαρτυρόμαστε έντονα

για την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας σας

και σας καλούμε

να προβείτε αμέσως στην εκπλήρωση της συμβατικής σας υποχρέωσης, ήτοι στην καταβολή της οφειλής σας προς όλους τους ενεργούς πράκτορες της Ομοσπονδίας μας, που αντιστοιχεί στο 35% του ήδη καταβληθέντος από μέρους τους στον ΟΤΕ τηλεπικοινωνιακού κόστους για τη χρήση του εξοπλισμού λειτουργίας των παιχνιδιών σας για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της Σύμβασης μέχρι και σήμερα, άλλως

άλλως σας δηλώνουμε

ότι θα προβούμε άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την δικαστική διεκδίκηση όλων των ανωτέρω οφειλομένων.

Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.), η οποία εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής, λεωφ. Κηφισού αρ. 62, προς γνώση και για την επέλευση όλων των νομίμων συνεπειών, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Αθήνα, 18-11-2010

Για την εξωδίκως δηλούσα