HomePress & MediaΔελτία ΤύπουΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 – FAX: 210 5229289

Web site: www.poeppp.org e-mail: contact@poeppp.org

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2011

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τις ενέργειες που συνεχίζει να κάνει η ΠΟΕΠΠΠ όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Την Παρασκευή 25/2/2011,έγινε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΠΠ. Στη συζήτηση που ακολούθησε θέσαμε τις απόψεις και τις θέσεις του κλάδου οι οποίες είναι οι εξής:

Ζητήσαμε κατά αρχήν την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια διότι θεωρούμε πως η απελευθέρωση του διαδικτυακού στοιχήματος θα πλήξει το κλάδο μας και ταυτόχρονα θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία, όπως επίσης και η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση των «κουλοχέρηδων» σε όλη τη χώρα θα την κάνει ένα απέραντο καζίνο με όλα τα επακόλουθα. Θέση, πάγια, της ΠΟΕΠΠΠ ήταν, είναι και θα είναι η εφαρμογή πιστά της σύμβαση του δημοσίου με την ΟΠΑΠ ΑΕ και ταυτόχρονα η διατήρηση και εξάπλωση του μονοπωλίου για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Όσον αφορά το φορολογικό, οι προσπάθειες συνεχίζονται με τις συναντήσεις που μεσολάβησαν εντός της εβδομάδας με όλους τους αρμόδιους φορείς και επειδή δεν έχει ψηφιστεί ακόμα το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο, και είναι σε εξέλιξη, στη συνάντηση που είχαμε με την εισηγήτρια του σχετικού νομοσχεδίου κ. Ε.Παναρίτη, της μεταφέραμε τις θέσεις μας που δεν είναι άλλες από εκείνες που αποφασίστηκαν στην Γενική Συνέλευση.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συναδέλφους, να είναι βέβαιοι και σίγουροι ότι οι προσπάθειες από πλευράς ΠΟΕΠΠΠ θα συνεχιστούν αγόγγυστα με κάθε υπευθυνότητα και σοβαρότητα και κυρίως με κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού διότι αυτό απαιτούν οι καιροί.

Για οποιεσδήποτε νέες εξελίξεις με τα ανωτέρω θέματα θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Η ενότητα του κλάδου πρέπει να είναι αρραγής διότι μας περιμένουν δύσκολοι και επίπονοι αγώνες.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΑΚΛΙΩΤΗΣ