Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5245379 – FAX: 210 5229289

Web site: www.poeppp.org e-mail: contact@poeppp.org

Αθήνα, 17 Απριλίου 2011

Στη προσπάθεια της ΠΟΕΠΠΠ για ενημέρωση όλων των πρακτόρων, σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες που έγιναν την εβδομάδα που μας πέρασε.

Τη Τρίτη 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω θέματα και πάρθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις:

ΔΕΗ: μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας της σύμβασης ΠΟΕΠΠΠ-ΔΕΗ, μέσω της οποίας αρκετοί συνάδελφοι είχαν την δυνατότητα να εξοφλούν λογαριασμούς της ΔΕΗ, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναγκαστούμε να ζητήσουμε διακοπή της συνεργασίας μας. Συγκεκριμένα για αδιευκρίνιστους λόγους μερικοί συνάδελφοι, καταχράστηκαν λεφτά της ΔΕΗ με αποτέλεσμα την «υπερκάλυψη» του κοινού εγγυητικού κεφαλαίου. Οι μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ωστόσο καθιστούν ιδιαίτερα επισφαλές το μέλλον ενός νέου κοινού εγγυητικού κεφαλαίου και για αυτό το λόγο είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε. Είναι υποχρέωση μας όμως, να συμβάλουμε στην ομαλή μετάβαση, των όσων συναδέλφων επιθυμούν στην είσπραξη λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω του ΣΕΠΠΠ.

Εξοπλισμός πρακτορείων: αποτελεί πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας, αλλά και απαράβατος όρος στη σύμβαση, η ίση μεταχείριση των συναδέλφων από την ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό και λόγο της έναρξης των νέων παιχνιδιών, αποφασίσαμε να εντείνουμε τις πιέσεις προς την εταιρεία για προμήθεια και διάθεση νέων τερματικών μηχανών και τερματικών αυτόνομης χρήσης. Παράλληλα θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για άμβλυνση του προβλήματος μέσω της επικείμενης αναδιανομής των μηχανών, ακόμα και αν χρειαστεί να αφαιρεθούν, οι τέταρτες ή τρίτες μηχανές από τα «μεγάλα» πρακτορεία για να βοηθήσουν πρακτορεία με μία μόνο μηχανή. Αντίστοιχη βέβαια εξάντληση απαιτούμε να γίνει και στο απόθεμα μηχανών που κρατά για νέα πρακτορεία στις αποθήκες της η ΟΠΑΠ ΑΕ.

Φορολογικό: Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, μας θέλουν ακόμα να παλεύουμε για την έξοδο μας από τα βιβλία εσόδων-εξόδων. Αποτελεί πάγιο αίτημα μας και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε μέχρι τη δικαίωση μας. Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε ούτε και από το πρόσφατο μίνι φορολογικό που ψηφίστηκε από την Βουλή και αναγνωρίζει τεκμαρτές δαπάνες έως 2% επί του τζίρου. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από την ΟΠΑΠ ΑΕ να αποστείλει νέα εκκαθαριστικά για το δεύτερο εξάμηνο του 2010 στο οποίο θα αναφέρεται και ο τζίρος. Η καθυστέρηση όμως αυτή, δημιουργεί πρόβλημα στην εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών μας δηλώσεων και για αυτό το λόγο ζητήσαμε παράταση από το αρμόδιο υπουργείο χωρίς όμως να πάρουμε ακόμα απάντηση. Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιεύσουμε έγγραφο το οποίο θα υποδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους θα συντάξουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις.

Ωράριο: είναι σαφές ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ, προσπαθεί μέσω της «πιλοτικής» εφαρμογής των νέων παιχνιδιών, να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μας. Κάτι τέτοιο όμως είναι απαράδεκτο και ταυτόχρονα επικίνδυνο για την ασφάλεια μας. Η έξαρση της εγκληματικότητας και ο κίνδυνος που διατρέχουμε ανά πάσα στιγμή και ειδικότερα κατά τις βραδινές ώρες, είναι απαγορευτικοί παράγοντες για όποια επιμήκυνση ωραρίου. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο να γίνονται προσπάθειες για αύξηση εσόδων των μετόχων της ΟΠΑΠ ΑΕ θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πρακτόρων.

35% του ΟΤΕ: Έφτασε πλέον ο καιρός η εταιρεία να τηρήσει την υπογραφή της και να μας καταβάλει τα χρήματα που μας οφείλει. Αυτό άλλωστε ζητήσαμε για ακόμα μια φορά από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκη στην συνάντηση που είχαμε τη Τετάρτη  13 Απριλίου στα γραφεία της εταιρείας. Ζητήσαμε ακόμα – και θα πάρουμε – το προσχέδιο της νέας σύμβασης για το τηλεπικοινωνιακό κόστος, για να μπορέσουμε να καθορίσουμε με σαφήνεια τα μέρη που μας αφορούν, όπως είναι η νέα μειωμένη χρέωση και οι νέες έχτρα παροχές που θα συμπεριλαμβάνονται στο κόστος.

Σύμβαση: με προσωπική δέσμευση του κ. Σπανουδάκη, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ ΑΕ, ξεκινάει άμεσα η έναρξη για τη διαδικασία των μεταβιβάσεων και την πλήρη εφαρμογή των όρων της σύμβασης. Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους που θέλουν και πληρούν τους όρους να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμπλήρωση φακέλου καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να συζητούνται και να ελέγχονται στην επιτροπή πρακτορείων.

Θέλουμε όμως να διευκρινίσουμε ότι προτεραιότητα θα έχουν όσοι συνάδελφοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας .

Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Νίκος Δρακούλης