Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2021

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εξελίξεις και την δραστηριότητα μας πάνω στα θέματα του κλάδου μας και για τα οποία η ΠΟΕΠΠΠ βρίσκεται σε συνεχή κινητικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σχετικά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για παροχή οικονομικής στήριξης προς τους πράκτορες ΟΠΑΠ και στο οποίο επιδιώκουμε να ενταχθεί ο κλάδος μας, αυτό θα είναι ανοιχτό  μέχρι και τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αιτηθεί την παράταση της διάρκειας του προγράμματος μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους, διότι δεν υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος για να υλοποιηθούν όλα τα προγράμματα που εκκρεμούν. Όλα τα παραπάνω καθώς και η αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος μας συζητήθηκαν στην συνάντησης μας με τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Γεωργιάδη που για ακόμη μια φορά υπήρξε η απόλυτη κατανόηση μας από την κυβερνητική πλευρά.

Επιπρόσθετα  και σε πρόσφατη συνάντηση του Σωματείου Ηρακλείου με τον Υφ. Αθλητισμού κύριο Αυγενάκη -μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας- ο κύριος Γεωργιάδης επαναδιατύπωσε τη δέσμευση του για παροχή οικονομικής στήριξης προς τους πράκτορες μέσω ενός προγράμματος ΕΣΠΑ .

Από πλευρά μας παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε σε στενή επαφή με  τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας και να μετριάσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας στα οικονομικά δεδομένα των πρακτορείων μας.

Ακόμη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση (μέσω τηλεδιάσκεψης) των μελών του Δ.Σ με την διοίκηση του ΟΠΑΠ κατά την οποία έγινε διεξοδική  συζήτηση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν.

Διατυπώσαμε με σαφήνεια τις θέσεις του κλάδου μας, έγινε μια αποτίμηση της προόδου των επαφών από τις κοινές επιτροπές που έχουμε συστήσει για όλα τα επί μέρους ζητήματα και είμαστε βέβαιοι ότι τύχαμε της απόλυτης κατανόησης από την πλευρά της εταιρίας που αναγνώρισε για ακόμη μια φορά την σπουδαιότητα του επίγειου δικτύου μας και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε περαιτέρω προσπάθεια να στηρίξει την ευημερία του.

Στο Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ στις 1/11 έγινε  λεπτομερής αποτίμηση της συνάντησης με τον ΟΠΑΠ καθώς και των πρόσφατων εξελίξεων .  Αναλυτικότερα θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε όλα τα θέματα στην επερχόμενη τακτική Γενική Συνέλευση  του κλάδου που προγραμματίζουμε για τις αρχές Δεκεμβρίου και που λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι η ΠΟΕΠΠΠ βρίσκεται σε συνεχή κινητικότητα για κάθε θέμα που απασχολεί τον κλάδο μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι -μέσα από πολύ δουλειά- να κερδίσουμε και το σήμερα, αλλά και το μέλλον των καταστημάτων μας.

Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων