HomePress & MediaΔελτία ΤύπουΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2023

Την Πέμπτη 26/1/2023 η Διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ συναντήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργό κ. Κ. Σκρέκα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης, στην οποία συζητήθηκε το κόστος της ενέργειας και η αναδρομική επιδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Από την πλευρά μας υποστηρίξαμε την θέση μας ότι ο ΚΑΔ των πρακτορείων ΟΠΑΠ πρέπει να είναι πάντα επιλέξιμος στις επιδοτήσεις ενέργειας λόγω της κοστοβόρας λειτουργείας του δικτύου μας.

Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι τα χρήματα θα αποδοθούν άμεσα στους δικαιούχους που θα είναι όλοι όσοι τηρούν τις προϋποθέσεις και έχουν κατανάλωση κάτω από 35 kVA. Η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αρκεί οι δικαιούχοι να στείλουν άμεσα την υπεύθυνη δήλωση.

Ο ΟΠΑΠ επίσης έχει αναλάβει να συμβουλέψει τους πράκτορες (μέσω opanet ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή: NEO AITHMA MEΣΩ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ-Αιτήματα 1 στο opanet TYΠΟΣ Θέματα Πρακτορείων-Κατηγορία – Opapdels-YΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- Υποστήριξη σε υπάρχον Opadeal) για την σωστή προσέγγιση του θέματος και βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία τόσο με την ίδια την εταιρεία όσο και με τον ΗΡΩΝΑ για τα διαδικαστικά της πρόσθετης αυτής επιδότησης ενέργειας.

Τέλος έχουμε την διαβεβαίωση από τον ΗΡΩΝΑ ότι θα αποδώσει στο ακέραιο το ποσό που προβλέπεται από το ΦΕΚ καθώς στο μεσοδιάστημα δεν υπήρξε καμία άλλη πρόσθετη επιδότηση.

Η Διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ  συνεχίζει τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις της σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, ώστε να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων μας.

Ο Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Post Tags