Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2022

Με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε, την προηγούμενη εβδομάδα, από την διοίκηση  ΟΠΑΠ και έπειτα από συνάντηση της με στελέχη της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων,  την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις στη φορολογία των κερδών στο σύνολο των παιχνιδιών μας.

Κατόπιν της πληροφόρησης αυτής αποστείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπ. Οικονομικών, ζητώντας άμεσα συνάντηση και ταυτόχρονα την άρση της συγκεκριμένης πρόθεσης του που θα έφερνε επιπλέον μεγάλα προβλήματα στο ήδη δοκιμαζόμενο σκληρά από άλλα μέτρα δίκτυο μας.

Η συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Οικονομικών με τον Υφυπουργό κ.Βεσυρόπουλο, παρουσία και κλιμακίου της Ε.Ε.Ε.Π με επικεφαλής τον πρόεδρο κ.Ντζανάτο. Σε κλίμα κατανόησης ο κ Βεσυρόπουλος αρνήθηκε τις φήμες ότι προχωρά σε αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος των κερδών χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι καμία αλλαγή στον φόρο κερδών δεν πρόκειται να γίνει χωρίς προηγουμένη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και ότι το δίκτυο μας είναι στις προτεραιότητες του, όπως επίσης και η σχέση του με τους πράκτορες ΟΠΑΠ σημαντική. Οι συνεργάτες του θα μελετήσουν κάθε πρόταση και θα καταλήξουν σε όποια από αυτές θα ικανοποιεί τον στόχο του Υπουργείου χωρίς να πλήττει ούτε τα παιχνίδια μας, ούτε κατ’ επέκταση και τα πρακτορεία μας. Από μεριάς μας δεσμευτήκαμε ότι θα μελετήσουμε το θέμα σε συνεργασία με τους συμβούλους της Ομοσπονδίας και θα προτείνουμε εφικτές λύσεις που δεν θα πλήττουν την ανακύκλωση στην διεξαγωγή των παιχνιδιών μας .

Κάναμε επίσης σαφές ότι το δίκτυο χρειάζεται στήριξη μετά από δυο χρόνια πανδημίας, καθώς πλέον έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα του πληθωρισμού και κυρίως της αύξησης του κόστους ενέργειας. Για το συγκεκριμένο θέμα βρισκόμαστε επίσης και σε συζήτηση με την ΟΠΑΠ προσπαθώντας να βρούμε την ενδεδειγμένη λύση που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου μας.

Για όλα τα παραπάνω, για τα μέτρα της πανδημίας, καθώς επίσης και για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας θα συγκληθεί  εντός των επόμενων ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ και θα ενημερωθείτε εκ νέου για την όποια εξέλιξη και απόφαση προκύψει σχετικά.

Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Post Tags